ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπράβο σε όσους συμμετείχαν στη δράση έστω και εάν όλες αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε να γίνονται από την Άνοιξη

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Μπράβο σε όσους συμμετείχαν στη δράση έστω και εάν όλες αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε να γίνονται από την Άνοιξη

Πάρκο Ναυαρίνου χθες, και η κυψέλη εθελοντών δήμου Ηλιούπολης μαζί όπως βλέπετε με μέλη της διοίκησης καθάρισαν το πάρκο από πευκοβελόνες και άλλα εύφλεκτα υλικά.


Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ο συνδημότης μας Γιάννης Τζούμαρης που συμμετείχε στην δράση οι πευκοβελόνες ήταν αρκετές και έμειναν εκεί σχεδόν όλο το καλοκαίρι. 

Άλλωστε είχαμε γράψει σχετικά για τα κουκουνάρια και τις πευκοβελόνες και για άλλα πάρκα της πόλης αφού κάποιοι τάχα οικολόγοι εξακολουθούν και διατηρούν πεύκα μέσα στον αστικό ιστό. 

 Και βέβαια αφού οι πολλοί δεν αντιδρούν και τα θέλουν ας τα διατηρήσουν όσο ακόμα αυτό είναι εφικτό αφού τα περισσότερα αναμένουν την επόμενη "Μήδεια" για να πέσουν ελπίζουμε όχι πάνω στα κεφάλια κάποιων. 





Δεν θα βγάλουμε γκρίνια ! Πρώτον γιατί ο Γιάννης Τζούμαρης είναι καλλιτέχνης και έχει τραβήξει επαγγελματικές φωτογραφίες. Δεύτερον γιατί είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και στο σκίτσο και τρίτο και βασικότερο γιατί με την δική του δουλειά και εντελώς ΤΖΑΜΠΑ αφού του "κλέψαμε" τις φωτογραφίες από τον τοίχο του στο facebook κάναμε θέμα σπάνια επισκεπτόμαστε τα πάρκα της πόλης για τα οποία εμείς θεωρούσαμε πως έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί δεκαετίες πριν πράγμα που δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν ήταν και εφικτό αφού από θέσεις ευθύνης πέρασαν δημοτικοί άρχοντες που αρέσκονταν στο να κλέβουν ιδιωτικές περιουσίες!

Και βέβαια μπορεί έως τώρα να δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους από την πλειοψηφία των δημοτών μας αφού προφανέστατα και δεν έχουν αντιληφθεί πως το πλιάτσικο αυτό πληρώνεται και θα πληρώνεται για ένα περίπου αιώνα από όσους "ήρωες" παραμένουν και επιχειρούν στην Ελλάδα. 

Η χώρα χρεοκόπησε επειδή ακολουθούσε και ακολουθεί σοβιετικές συνταγές , τα πάρκα χρόνο με το χρόνο θα "χάνονται" όπως και τα δάση που δεν τα ζώσει κανένας και πουθενά στον κόσμο γιατί οι "ζούγκλες" δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν με κανόνες αγοράς! 

Θετικό και που υπάρχουν εθελοντές σε μια καπιταλιστική κοινωνία .... αλλά να θυμίσουμε πως οι "εθελοντές" των πρώην Σοβιετικών σοσιαλιστικών "δημοκρατιών" δεν έσωσαν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ από πανέμορφα κράτη που καταστράφηκαν οικονομικά επειδή σε θέσεις ευθύνης βρέθηκαν με τη ΒΙΑ όσοι πίστευαν στον κρατισμό και στον σύντροφο "εργάτη". 

Η κατάσταση των πάρκων φυσικά και είναι γνωστή στους υπευθύνους των δήμων αφού τα καλαθάκια αδειάζονται από τους υπαλλήλους καθαριότητας και φυσικά οι 18 υπάλληλοι πρασίνου του δήμου μας δρουν σε αυτά. 

Το πόσα χρήματα έδωσε ο δήμος Ηλιούπολης που ενδιαφέρεται για το Πράσινο σε ιδιώτες για την περιποίησή του είναι μια καλή ερώτηση σε όσους θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση επί της ουσίας και όχι για όσους "παλαβούς" θέλουν να φύγει το ΚΥΤ από τον Υμηττό ή να διατηρηθούν "ζούγκλες" έτσι για να έχουν και αυτοί λόγο ύπαρξης! 

Το πάθημα της Εύβοιας προφανέστατα και όπως φαίνεται δεν θα οδηγήσει παρά στο να ακολουθηθεί η "πεπατημένη" που λέει πως ο ΣΚΑΪ και οι εθελοντές του θα αρχίσουν τις αναδασώσεις και μπορεί να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αλλά είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε! 

Και δεν μπορούμε επειδή σε συνθήκες καπιταλισμού ό,τι δεν παράγει ΚΕΡΔΟΣ που μετατρέπεται σε οικονομικό όφελος ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ. 

Έτσι εάν θέλουμε να έχουμε το κέρδος από "καθαρό" οξυγόνο πρέπει να σκεφτούμε κάποιους που θα το φυλάνε γιατί θα έχουν ισχυρό οικονομικό όφελος. 

Τελικά οι συλλέκτες της ρητίνης στα δάση που κάηκαν στην Εύβοια δεν ήταν ισχυροί για να αποτρέψουν μια τεράστια καταστροφή η οποία ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. 

Γιατί πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να πιστεύει πως ενώ κάηκε η Καλιφόρνια θα μπορούσαμε εμείς ως κράτος να υπερασπίσουμε τα δάση που δεν έχουμε ούτε ένα πτητικό μέσο που να πετάει βράδυ! 

5.000.000 στρέμματα δάσους και πάνω από 1000 καμένες κατοικίες είναι ο έως τώρα απολογισμός της Ντίξι στην Καλιφόρνια στο πιο ισχυρό κράτος του πλανήτη! 

Για τα πάρκα Ναυαρίνου και Καλαβρύτων θα επανέλθουμε αφού η κατάστασή τους δεν εκπλήσσει και κανέναν λογικό άνθρωπο παρά μόνο όσους θεωρούν πως το κράτος "πατερούλης" θα τους δίνει περί τα 40.000.000 ευρώ τον χρόνο κρατική επιχορήγηση ( αυτό συμβαίνει σήμερα όσον αφορά το δήμο μας) για να δίνουν το 80% από αυτά σε υπαλλήλους και "ανελαστικές" δαπάνες! λες και υποχρέωσε κανείς το δήμο μας να έχει 700 υπαλλήλους λες και είναι πολυεθνική εταιρεία! 

Η είδηση δεν έπαιξε σε κανένα από τα δέκα τοπικά ΜΜΕ και όχι προφανέστατα επειδή έχουν άλλη άποψη για την αξιοποίηση των πάρκων μας αλλά επειδή για αντιπολιτευτικούς λόγους παίζουν όσα θα "καθαρίζουν" αυτοί όταν θα γίνουν διοίκηση του δήμου! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: