ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Γκαζάκια μέσα στο δάσος αλλά οι αμετανόητοι τάχα οικολόγοι θεωρούν πως μπορεί να προστατευτεί το δάσος χωρίς επενδύσεις μέσα σε αυτό

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Γκαζάκια μέσα στο δάσος αλλά οι αμετανόητοι τάχα οικολόγοι θεωρούν πως μπορεί να προστατευτεί το δάσος χωρίς επενδύσεις μέσα σε αυτό


Τραγικό να βρίσκεις γκαζάκια μέσα στο δάσος που φυσικά υποδηλώνουν ό,τι το καλό δεν θα επικρατήσει με ευχολόγια. 

Και βέβαια οι εθελοντές της ομάδας Πυρόσβεσης και Πυρασφάλειας του όμορου δήμου ( Ελληνικό - Αργυρούπολη) βρήκαν και ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές για τις άοκνες προσπάθειες κάποιων να μην μείνει ούτε ένα δένδρο στον Υμηττό μας. 

Το γεγονός πως μια οργανωμένη Πολιτεία που ισχυρίζεται πως σέβεται το Περιβάλλον αφήνει σε εθελοντές την τύχη του Πρασίνου είναι μια κακοδαιμονία που  μας έχει στοιχίσει εκατομμύρια καμένα στρέμματα δάσους. 

Γιατί φυσικά και δεν μπορείς να αναζητήσεις ευθύνες από όσους προσφέρουν κοινωνικά αμισθί την ίδια στιγμή που οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε υπαλλήλους που παρέχουν τις υπηρεσίες που όλες και όλοι μας γνωρίζουμε. 

Και οι καθαρισμοί των δασών αλλά και η αναδάσωσή του για να υλοποιηθούν πρέπει να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρίες ειδάλλως τα καμένα δάση θα χάσκουν για δεκαετίες πάνω από τις πόλεις αφού εάν παραδείγματος χάριν πάρουμε για παράδειγμα την δική μας αναδάσωση του Υμηττού το αποτέλεσμα είναι απλώς τραγικό. 

Κάποιοι ισχυρίζονται πως το ΚΕΡΔΟΣ καίει τα δάση μας και ακόμα και εάν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί χρόνια στην λογική το δάσος να προσφέρει κέρδος έτσι ώστε να έχει τους προστάτες του και να μην περιμένει τους "οικολόγους" που τάσσονται στην χώρα μας και κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας λέγοντας ανέφικτα πράγματα και μην απαντώντας στο κύριο ερώτημα πως καλύπτουμε ως κράτος τις ενεργειακές μας ανάγκες.

Το κόστος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι δυσβάστακτο και οι νέες μορφές ενέργειες θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες ανισότητες από τις ήδη υπάρχουσες αφού η ενέργεια που παράγεται με τον μη φιλικό λιγνίτη προς το περιβάλλον λιγνίτη  δίνει ρεύμα στους πολλούς ενώ η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα οδηγήσει  χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες σε ενεργειακή ένδεια. Και αυτό παρά τις υποσχέσεις των κρατούντων πως θα μεριμνήσουν σχετικά. Άλλωστε ποιος τους έχει πλέον εμπιστοσύνη; 

Οι επερχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα θα δημιουργήσουν σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις προβλήματα από την δυσαρέσκεια των φτωχών  νοικοκυριών που θα πρέπει αναγκαστικά να υποστούν τις συνέπειες της παγκόσμιας οικολογικής πολιτικής που είναι μονόδρομος , με ΜΟΝΗ ενναλακτική την μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης πράγμα που δεν βλέπουμε να συμβαίνει τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: