ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νίκος Καραβαγγέλης: Στα μάτια σου η φυλακή της ψυχής

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Νίκος Καραβαγγέλης: Στα μάτια σου η φυλακή της ψυχής



Στα μάτια σου η φυλακή της ψυχής. Στην ψυχή σου η ομορφιά της ζωής, μιας παιδικής ψυχής τόσο αθώας και εύθραυστης. Στην κατάρα του κόσμου που σε σκοτώνει αντιστάσου με ένα χαμόγελο, πολέμησε και κέρδισε το δικαίωμα στην ζωή και στο όνειρο.Χιλιάδες παιδιά στον κόσμο από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν τι θα πει «αγωνίζομαι» και είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής.

Τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο αξίζουν τον θαυμασμό , την αγάπη και την στήριξη ολων μας, γιατί ο καρκίνος μπορεί να μην κάνει διακρίσεις σε μικρούς και μεγάλους, αλλά μπορεί να νικηθεί.
Και σίγουρα η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου δεν επαρκεί προκειμένου να τιμηθεί ο αγώνας αυτών των παιδιών, των γονιών , των γιατρών και των νοσηλευτών που τα βοηθούν και τα στηρίζουν.
 
Όμως με το μήνυμα της υπενθυμίζει και αφυπνίζει όλους εμάς για να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να υπάρξουν όλες εκείνες οι απαραίτητες συνθήκες που θα βοηθήσουν στην νίκη αυτής της χίμαιρας, που μαστίζει πάνω από 250.000 παιδια στον κόσμο κάθε χρονο.

Γιατί κάθε παιδί που πεθαίνει για οποιοδήποτε λόγο είναι σα να αρνείται ο άνθρωπος την ύπαρξή του.
Και γιατί κάθε παιδί που πεθαίνει από καρκίνο είναι ένα βήμα της ανθρωπότητας προς τα πίσω!

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ποιότητας Ζωής & Διαχείρισης Απορριμμάτων δήμου Ηλιούπολης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: