ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Οι δικές σας 10 δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομάδας βρίσκονται δεξιά στα πλάγια του ιστολογίου μας και δείχνει τις δικές σας προτιμήσεις. Φυσικά και δεν είμαστε επιχειρηματίες για να προσαρμόζουμε τα δικά μας άρθρα στα δικά σας πιστεύω, θέλω ή "περιέργεια". Άλλωστε διαχρονικά οι πολλοί στην πόλη μας , στον δήμο μας έχουν κάνει χείριστες επιλογές με την ψήφο τους στις εκάστοτε δημοτικές εκλογές. Τα "προσόντα" των αυτοδιοικητικών όπως βεβαίως και των πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής είναι ο ΔΙΚΟΣ μας καθρέπτης αφού αυτούς ψηφίζουμε σε θέσεις ευθύνης και σε αυτούς ανατίθεται να λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Και βέβαια αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κοινά σε καμία περίπτωση και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ως τέχνη του εφικτού καλείται να λάβει αποφάσεις που θα οδηγούν στο βέλτιστο εφικτό αποτέλεσμα. Έτσι αντί να παραπονείστε για τους αυτοδιοικητικούς ή τους πολιτικούς ( κατά την άποψή μας είναι πιο έξυπνοι από τον μέσο Έλληνα και την μέση Ελληνίδα αφού την πείθουν πως θα τους λύσουν τα προβλήματά τους) καλό θα ήταν να ασχοληθείτε ενεργά με ό,τι σας προβληματίζει και σας καταστρέφει όπως ισχυρίζεστε και εν μέρει έχετε δίκιο την ζωή σας. Προτείνουμε , συμμετέχουμε και ψηφίζουμε με τα δικά μας κριτήρια. Εάν αυτά τα κριτήρια είναι μια αργομισθία στο ΔΗΜΟΣΙΟ ( θεμιτό δεν λέμε αλλά όχι "επαναστατικό" ) μην περιμένετε πως θα πάει ΠΟΤΕ μπροστά αυτός ο Τόπος. Με χαρά βλέπουμε πως στις δημοφιλείς σας αναρτήσεις είναι και ένας Αντιδήμαρχος της νυν διοίκησης ο κος Κόκλας συγκεκριμένα που έχει όρεξη για δουλειά και που κάνει στον τομέα των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί τις απαραίτητες ΡΗΞΕΙΣ προς την σωστή κατεύθυνση πως δεν μπορεί να παραμείνουν όλα ως έχουν γιατί απλούστατα δεν ΕΙΝΑΙ καλά φτιαγμένα και δεν αποδίδουν. Ακόμα και όταν διαφωνούμε με επιμέρους δράσεις του δεν θεωρούμε ωφέλιμο για την πόλη την εύκολη κριτική απέναντι σε έναν ΑΜΙΣΘΟ Αντιδήμαρχο που θέλει να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Οι πολλοί και λυπούμαστε που το γράφουμε δεν θέλουν να ΑΛΛΑΞΕΙ απολύτως τίποτα για να μην στεναχωρήσουν ή έτσι νομίζουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Άρα στον αφελή αναγνώστη που μας έστειλε γιατί στις δημοφιλείς αναρτήσεις μας έχουμε μόνο τον Κόκλα του απαντάμε πως δεν εξαρτάται από εμάς εσείς διαβάζετε τα θέματα που τον αφορούν και αυτό εμείς δεν το βλέπουμε έτσι και αλλιώς αρνητικά αφού εμείς κρίνουμε θετικά την πρώτη θητεία του κ. Κόκλα ως δημοτικού συμβούλου και ως Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτης & Δημοτικής Αστυνομίας το παλεύει. Και το λέμε εμείς που δεν κρίνουμε απαραίτητη την ύπαρξη δημοτικής αστυνομίας και που είμαστε σταθεροί στην ΑΠΟΨΗ μας για μικρό και ευέλικτο ΚΡΑΤΟΣ και φυσικά για δήμους με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό αφού κάποιες δομές θα έπρεπε να έχουν δοθεί σε ιδιώτες εδώ και 30 χρόνια.

  • Καθαρίζουν δρόμους , κουρεύουν χόρτα σε νησίδες και γενικά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην πόλη από τους δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας και του Πρασίνου. Η διοίκηση θεωρεί πως θα πετύχει στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου με την ίδια αποτυχημένη συνταγή που εφάρμοσαν και οι προηγούμενοι. Το 2023 θα καταλάβουν στις κάλπες πως απέτυχαν και κάποιοι "αναδυόμενοι" μέσα από την δική τους παράταξη θα μας υπόσχονται πάλι λύσεις ακολουθώντας την αποτυχημένη συνταγή του κρατισμού. Και βέβαια θα επικρατήσει και πάλι η κεντροαριστερά όσο οι κεντροδεξιοί ανεβαίνουν στο ΚΥΤ φτύνοντας στα μούτρα αυτούς που τους εξέλεξαν. Γιατί εάν οι ψηφοφόροι τους ήθελαν να φύγει το ΚΥΤ από τον Υμηττό θα ψήφιζαν ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές ( για να μας αφήσουν και χωρίς ρεύμα το έπραξαν επιτυχημένα στους σοσιαλιστικούς τους "παραδείσους") και θα υπεψήφιζαν κόμματα που όχι μόνο δημιούργησαν το ΚΥΤ στον Υμηττό επειδή είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ αλλά το διατήρησαν με τις πολιτικές τους αποφάσεις για πάνω από δύο δεκαετίες. 

  • Τώρα που θα ανοίξουν τα πάντα ας μαζευτούν για ακόμη μια φορά οι συλλογικότητες και οι δημότες μας που διαφωνούν με την παρουσία του ΚΥΤ στον Υμηττό για να δούμε τελικά εάν οι "ψεκασμένοι" στο δήμο μας ξεπερνάνε τους 1000! Το καλοκαίρι που θα αρχίσουν και οι διακοπές ρεύματος στην πόλη λόγω μη αναβάθμισης του ΚΥΤ καλούμε τους επιχειρηματίες που ανεβαίνουν στα "βουνά" για την απομάκρυνσή τους να μην σκούζουν για τις διακοπές ας πάρουν γεννήτριες αφού δεν αφήνουν την ΚΡΑΤΙΚΗ επιχείρηση Ηλεκτρισμού να αναβαθμίσει το απαρχαιωμένο δίκτυο της. 

  • Μια χαρά είναι το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που θα βάλει ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και στην ΔΙΑΦΘΟΡΑ που για δεκαετίες επικρατεί σε αυτές. Άλλωστε οι περισσότεροι φορείς έχουν αντιληφθεί πως εάν δεν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα πάμε σε "χειρότερο" για αυτούς με πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και με σταθερά σημεία πώλησης όπου συμβαίνει παντού στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο. Το νομοσχέδιο που έρχεται διατηρεί τα προνόμια των πωλητών και των παραγωγών που έτσι και αλλιώς είναι ελάχιστοι αφού το κόστος μετακίνησης για αυτούς είναι τεράστιο και οι περισσότεροι που βλέπετε στις λαϊκές αγορές όσοι πάτε είναι μεσάζοντες. 

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα διασπαστεί σας το γράφουμε από τώρα και δεν είμαστε μάντεις κακών απλώς ο συνεκτικός κρίκος της Εξουσίας δεν υπάρχει και πολλοί πλέον όσοι θέλουν να ηγηθούν της κεντροαριστεράς στη χώρα μας. Βλέπουν και τον Ράμα στην Αλβανία και παίρνουν Ιδέες ! 

  • Όπως "τελείωσαν" οι ΗΠΑ την Τουρκία μπορούν να τελειώσουν οικονομικά το οποιοδήποτε κράτος. Άρα ας αφήσουν τους πανηγυρισμούς οι Ρωσόφιλοι και ας δουν επιτέλους πως υπάρχει μόνο μία υπερδύναμη στον πλανήτη. Το "αντίβαρο" της Ε.Ε προφανέστατα και χωρίς στρατό δεν αποτελεί καμία ενναλακτική παρά μόνο για "ψεκασμένους". 

  • Με βεβαιότητα σας λέμε πως θα υπάρχουν τρεις κεντροδεξιές παρατάξεις στις δημοτικές εκλογές του 2023 αφού οι υπάρχουσες δεν ενώνονται θεωρώντας προφανώς η καθεμία ξεχωριστά πως έχει για επικεφαλή της τον αδιαμφισβήτητο "ηγέτη". Και οι δύο παρατάξεις για εμάς δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα με την παρουσία τους στην κεντροδεξιά της πόλης παρά μόνο ίντριγκες και φιλοχουντικές κορώνες από μέλη τους. Τα "ορφανά του Δελλαπόρτα" δεν τα έχει καμία ανάγκη μια παράταξη που είναι φιλελεύθερη και που την περίοδο αυτή έχει ως ηγέτη της τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαίνεται πως στην πόλη μας πείστηκαν με τις ασυναρτησίες των κομμουνιστών περί ακροδεξιού πρωθυπουργού και θεωρούν πως ξεχνώντας όπως πρόσφατα να βγάλουν ανακοίνωση για την θλιβερή επέτειο της χούντας θα πείσουν  ένα 10% της πόλης μας που αναμένει ακόμα έναν "λοχία" ή "Μεσσία" να τους στηρίξει. Σε δύο χρόνια και ενώ προεκλογικά θα βγαίνει το ένα "μπουμπούκι" τους μετά το άλλο να κάνει φιλοχουντικές δηλώσεις θα τους φταίμε και πάλι εμείς που τις αναδεικνύουμε καταδικάζοντάς τες και όχι οι ίδιοι που δεν διαγράφουν όσους βλέπουν στο πρόσωπο ενός δικτάτορα τον μεγάλο "ηγέτη". 

  • Παλιός υπάλληλος του δήμου μας , μας έστειλε πως ακριβώς γίνονταν τα "μεγάλα" έργα  επί δημαρχίας Κιντή. Και βέβαια η αδιαφάνεια και οι απευθείας αναθέσεις ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση όπως καμώνονται τώρα τα ορφανά του Στάλιν της πόλης μας. Φαίνεται πως η πόλη είχε τον δικό της "Καλογρίτσα" και ακόμα χειρότερα πως αυτός ήταν ο αγαπημένος και του δοτού δημάρχου της πόλης μας Δελλαπόρτα! Να είναι καλά ο αναγνώστης μας που συγγενής του είχε ρίξει  σχεδόν όλα τα μπετά που έπεσαν επί μια 20ετία στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας. Και βέβαια δεν μιλάμε για τους δρόμους όπου την ευθύνη έχει το αρμόδιο υπουργείο. Όχι πως πιστέψαμε ποτέ στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αλλά έτσι εξηγείται και η ΣΙΩΠΗ όσων ακόμα και σήμερα μας παρουσιάζουν ως "ευπατρίδη" τον Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα! Ευτυχώς για εκείνον που δεν υπήρχαν ιδιωτικά κανάλια τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης αφού πολλά δολάρια από τις ΗΠΑ αντί να ανοικοδομήσουν μια σύγχρονη δυτική χώρα "χάθηκαν" και βέβαια ουδέποτε η διοίκηση Δημήτρη Κιντή έστειλε στη δικαιοσύνη τις διοικήσεις που θα έπρεπε να μας είχαν κάνει Λας Βέγκας και όχι μια πόλη που ανησυχεί και δικαίως για τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης που θα αλλάξει επίπεδο έστω και εάν στο χώρο της επένδυσης γίνει μόνο ένα καζίνο και 2-3 μεγάλα ξενοδοχεία! Εμείς εδώ δεν αξιοποιήσαμε τις μοναδικές ευκαιρίες που μας δόθηκαν και ακόμα και σήμερα οι αντιδραστικές δυνάμεις θεωρούν πως μπορούν να εμποδίσουν ένα αύριο που είναι ήδη ΕΔΩ. Ας μην παρασύρουν την διοίκηση στον κατήφορό τους καλά πέρασαν την επταετία και για να μην ξεχνιόμαστε κοιμόντουσαν με τα παράθυρα ανοιχτά κάτι που μας διαφημίζουν και γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης! 





Δεν υπάρχουν σχόλια: