ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τα μηνύματα στο Viber που πρόδωσαν τις σχέσεις του Μένιου Φουρθιώτη με ποινικούς που κατηγορείται πως είχε βάλει να πυροβολήσουν το σπίτι του!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Τα μηνύματα στο Viber που πρόδωσαν τις σχέσεις του Μένιου Φουρθιώτη με ποινικούς που κατηγορείται πως είχε βάλει να πυροβολήσουν το σπίτι του!

 

Μηνύματα με ποινικούς αντάλλασσε ο παρουσιαστής κος  Μένιος Φουρθιώτης με τον ένα εκ των δύο ποινικών που φέρεται να χρησιμοποίησε έναντι αμοιβής για να επανέλθει η αστυνομική προστασία που του είχε παράσχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είχε αφαιρεθεί  με εντολή του αρμόδιου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. 

Συγκεκριμένα κατηγορείτε πως έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 40.000 ευρώ  χρησιμοποίησε  δύο μπράβους της νύχτας για να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ έξω από την οικία του στον Διόνυσο. 



Η κίνηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη να δημοσιοποιήσει την πληροφορία που είχε από πρόσωπο που δεν κατανόμασε ( ορθώς για εμάς αφού θα έχανε την πηγή του) και σύμφωνα με την οποία ο κ. Μένιος Φουρθιώτης αναζητούσε πληρωμένο δολοφόνο για να εκτελέσει συμβόλαιο εις βάρος του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας "Ντοκουμέντο" ήταν καταλυτική για την σύλληψη τεσσάρων ατόμων ανάμεσα σε αυτούς και του Μένιου Φουρθιώτη. 




Μάλιστα σύμφωνα με το πρόσωπο που έδωσε την πληροφορία στον Κώστα Βαξεβάνη εκτός από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας "Ντοκουμέντο" υπήρχε συμβόλαιο θανάτου και για άλλον δημοσιογράφο του οποίου ο πληροφοριοδότης του Κώστα Βαξεβάνη δεν θυμόταν το όνομα! 

Σε μερικές ώρες θα αποδοθούν οι κατηγορίες στους συλληφθέντες ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως έως αυτή την στιγμή δεν έχει δοθεί από τις αρμόδιες αρχές στη δημοσιότητα καμία είδηση σχετικά με το τι έδειξε ο έλεγχος από τα λάπτοπ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του κ. Φουρθιώτη που μετά από έφοδο της αστυνομίας χθες στο σπίτι του αλλά και στο γραφείο του στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον εξετάζονται για στοιχεία. 




Οι δύο ποινικοί που κατηγορούνται και για την επίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Νέα Ερυθραία ήταν γνωστοί στις αρχές για την εμπλοκή τους σε ομάδες εκβίασης ιδιοκτητών νυχτερινών καταστημάτων. 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τις εισαγγελικές αρχές που θα χειριστούν την υπόθεση αφού τα "κενά" ίσως οδηγήσουν σε "ελαφρές" ποινές και εκτός φυλακής επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια ποινικούς που για μερικές χιλιάδες ευρώ είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν τον οιοδήποτε. 

Οι δύο μπράβοι της νύχτας είχαν και παλιότερα απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ενώ κλιμάκιο της ΕΥΠ είχε καταγράψει τηλεφωνικές τους συνομιλίες με επίορκους αστυνομικούς. 

Για να εξαλειφθούν στο μέτρο του δυνατού τέτοια φαινόμενα θεωρείται αναγκαία κατά την δική μας άποψη η συμμετοχή της ΕΥΠ όχι ως "βοηθητικής" υπηρεσίας στις έρευνες της αστυνομίας αλλά ως εποπτεύουσας αρχής. 

Η ΕΛ.ΑΣ είναι διεφθαρμένη είτε το παραδέχεται είτε όχι ο πολιτικός της προϊστάμενος εάν θέλει να αποφύγει τα χειρότερα ας ακούσει τους συμμάχους μας και ας αναθέσει στην ΕΥΠ μια μεγάλη έρευνα παρακολούθησης της ΕΛ.ΑΣ πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. 

Η δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια παραμένει ανεξιχνίαστη από το μακρινό 2010 αφού η εμμονή των κυβερνήσεων στο να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ και να μην χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας της ΕΥΠ είναι "προβληματική" και δεν βοηθάει στην εξάλειψη της διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. 

 Άλλωστε ας μη θεωρούν οι κυβερνώντες πως επειδή δεν δίνουν εντολή στην ΕΥΠ να κάνει παρακολουθήσεις αυτές δεν γίνονται αφού εν έτει 2021 παρακολουθήσεις μπορεί να κάνει με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα ένας μεσαίος επιχειρηματίας πόσο μάλλον όσοι έχουν συμφέροντα στην χώρα μας και δεν θέλουν να δουν να αναβιώνει το κλίμα τρομοκρατίας που ζήσαμε για δεκαετίες. 

Η ώσμωση ποινικών και τρομοκρατών είναι μια πραγματικότητα που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί από μια αστυνομία που για δεκαετίες παρακολουθούσε απλώς τα χτυπήματα της 17 Ν επειδή δεν έχει στεγανά στις τάξεις της με αποτέλεσμα να φτάνουν σε λάθος πρόσωπα πληροφορίες που δεν θα έπρεπε να έχουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: