ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις σε ένα λεπτό

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Κόκκινες κορδέλες στο Μετρό της Ηλιούπολης αφού μετά από ούτε θυμόμαστε πόσα άρθρα μας εδώ ήρθε η ώρα της αποψίλωσης. Όταν ολοκληρωθεί η δουλειά γιατί περάσαμε την ώρα που τις τοποθετούσαν από το σημείο θα έχουμε και τις φωτογραφίες με την νέα εικόνα. 

  • Ξέχασαν οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ την αποφράδα χθεσινή μέρα. Επέτειος του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών και οι κόκκινοι και μαύροι φασίστες της πόλης ονειρεύονται επανάληψη του αποτυχημένου και καταστροφικού εγχειρήματος από κάποιον άλλον καραβανά και για αυτό ΣΙΩΠΗΣΑΝ. Ματαιοπονούν στις σημερινές εποχές η μοναδική υπερδύναμη δεν θα κρατούσε εν ζωή όποιον προσπαθούσε να βάλει σε κίνδυνο την Αστική μας Δημοκρατία. Αυτό γνωρίζουν και οι αξιωματικοί μας με τα 20 παράσημα χωρίς συμμετοχή σε κανέναν πόλεμο , και κάθονται στα "αυγά" τους! 

  • Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία όπου ο δικτάτορας Πούτιν επιχειρεί να βγει επιτιθέμενος σε ένα δημοκρατικό κράτος από τα εσωτερικά του αδιέξοδα. Η Ελλάδα έχει ΗΘΙΚΗ υποχρέωση να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας που παλεύει χρόνια τον κόκκινο φασισμό και ο υπερήφανος λαός της δεν υποκύπτει στα σχέδια κανενός ΦΑΣΙΣΤΑ. Θεωρούμε πως ήρθε η εποχή να συντριβεί ο ρωσικός στρατός και το φασιστικό καθεστώς της Μόσχας αφού απειλεί την παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ μαζί με τους συμμάχους του. Θα είναι δοκιμασία και για την Ε.Ε που θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση απομονώνοντας τους Ρώσους Φασίστες και τον δικτάτορα Πούτιν πλήρως. 

  • Μια χαρά τα βρήκε η κυβέρνηση της ΝΔ με την Εκκλησία για τον εορτασμό του Πάσχα. Έτσι όσοι ακόμα και σήμερα μέσα στον κλήρο δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους είναι καιρός να απομακρυνθούν από τις τάξεις μιας Εκκλησίας που δείχνει να κατανοεί πως δεν μπορεί μονίμως να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Χαιρόμαστε που η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας κατανοεί την πανδημία και τις συνέπειές της και ντρεπόμαστε ειλικρινά για "ψεκασμένους" κληρικούς που βλέπουν "χούντες" και άλλα γραφικά εκεί που δεν υπάρχουν. Όταν υπήρχε πραγματική χούντα οι ίδιοι που σήμερα φωνάζουν την  υπηρετούσαν μη ακούγοντας τις κραυγές από τα κολαστήρια της ΕΑΤ -ΕΣΑ και χορεύοντας μαζί με τους Απριλιανούς πραξικοπηματίες που το έπαιζαν και "καλοί" χριστιανοί! 

  • Πριν το Πάσχα θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε και συλλήψεις. Το τμήμα της ΕΛ.ΑΣ  που κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθούν οι φυσικοί αυτουργοί έχει "απομονωθεί" με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει μερικούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ σπίτια τους ενώ οι πιέσεις που δέχεται από τους συμμάχους μας είναι σχεδόν αφόρητες αφού αυτοί θεωρούν πως οι δολοφονίες θα επεκταθούν και σε πολιτικούς στόχους! 

  • Δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρει να κάνει προσβάσιμα τα πεζοδρόμια της πόλης μας ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτης Κόκλας αυτό που βλέπουμε είναι πως προσπαθεί και δεν ακούμε και τι αντιπροτείνουν όσοι διαχρονικά είναι της άποψης να μην "θιγεί κανένας" και ας μην αλλάξει τίποτα σε αυτή την πόλη. Εμείς είμαστε άλλης λογικής και παρόλο που δεν εμπιστευόμαστε το θεσμό της δημοτικής αστυνομίας θεωρούμε πως η προσπάθεια του κ. Κόκλα πρέπει να στηριχθεί ακόμα και από όσους έχουν ενστάσεις για το από που ξεκινάμε! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο καθένας να κατανοήσει πως οι "ζούγκλες" και το κυκλοφοριακό χάος δεν τιμούν κανέναν και κυρίως όσους ενώ παρέμεναν αδρανείς επί δεκαετίες βγήκαν να καταδικάσουν τον Αντιδήμαρχο που προσπαθεί προς την σωστή για εμάς κατεύθυνση. Με δεδομένο πως η δημοτική αστυνομία έχει ελάχιστα μέλη και δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη η συμμετοχή των δημοτών κρίνεται σημαντική όπως και σε όλες τις πραγματικές αλλαγές. Εάν δεν κατανοώ πως δεν μπορώ να εμποδίζω την πρόσβαση ενός ΑμεΑ ή μιας γυναίκας με καρότσι και αντί να ζητάω ταπεινά συγγνώμη το παίζω και τζάμπα μάγκας δεν ξέρω ποια άλλη λύση υπάρχει πέραν της επιβολής χρηματικού προστίμου. Βλέπω και βλέπουμε περίεργα πράγματα στην πόλη όσον αφορά το παρκάρισμα των οχημάτων, κατανοώ πως η πόλη στήθηκε στο πόδι από ανθρώπους που δεν είχαν καμία παιδεία πάνω σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής αλλά δεν μπορώ να γκρεμίσω για να την χτίσω από την αρχή και βέβαια ορθώς δεν μπορεί να μένει αδρανής ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για να τα έχει καλά με όλους. Άλλωστε πρακτικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί και όλες και όλοι που πρόσφεραν πραγματικά σε αυτόν τον Τόπο αλλά και σε αυτή την πόλη είχαν μεγάλες αντιπάθειες . Γιατί δυστυχώς είμαστε βαλκάνιοι ό,τι και εάν σας λένε όσοι θέλουν να σας χαϊδέψουν τα αυτιά για να κερδίσουν την ψήφο σας που για αυτούς σημαίνει θέσεις και αξιώματα. Ανοίγουν και τα μαγαζιά και οι καταλήψεις δημόσιων χώρων θα αυξηθούν και εάν δεν έχει στήριξη όποιος θέλει να βάλει τάξη λογικό είναι πως θα τα παρατήσει αφού έχει συγκεκριμένες ευθύνες και δεν σχεδιάζει την συνολική πολιτική μιας διοίκησης. Εμείς ως μέσο έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να συμφωνούμε ακόμα και με τους κομμουνιστές όταν έχουν δίκιο σε κάτι και στο θέμα του παράνομου παρκαρίσματος και του κυκλοφοριακού χάους κάτι πρέπει να γίνει. Δεν συμφωνούμε με τα πάντα που βλέπουμε αλλά απεχθανόμαστε όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα προς θετική κατεύθυνση φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: