ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : "Καθαρή¨ πόλη

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

"Καθαρή¨ πόλη



Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως! Μπορεί οι υπερωρίες στον τομέα καθαριότητας να "πέφτουν" κάθε μήνα αλλά η εικόνα δεν λέει να αλλάξει. 

Η αποτυχημένη συνταγή του δημόσιου τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας είναι πιο ορατή αφού διαχρονικά είχαμε βάλει ως τοπική κοινωνία χαμηλά στάνταρ στην ποιότητα στον τομέα αυτόν. 

Άλλωστε εδώ "παλεύανε" για να αποκτήσουν ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ και να μας "πλουτίσουν" όλους να μας κάνουν "σεϊχηδες" με τους κάδους απορριμμάτων θα ασχολούνταν η εκάστοτε διοίκηση; 

Έχουν περάσει μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι από τον τομέα της καθαριότητας του δήμου Ηλιούπολης και οι περισσότεροι πήγαν σε άλλες πιο "καθαρές" υπηρεσίες αφήνοντας την "βρώμικη" δουλειά σε όσους δεν είχαν ισχυρό δόντι! 

Τελικά το μόνο που πέτυχαν είναι να ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ πλήρως τον τομέα της καθαριότητας αφού σε αυτόν βρίσκουμε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους  της εκάστοτε διοίκησης αλλά και οπαδούς που πάντα σας παραμυθιάζουν για μια καθαρή πόλη όπως μας αξίζει! 

Εάν θεωρούν πως κοροϊδεύουν και εμάς γελιούνται η εικόνα είναι τραγική και το κόστος υπερβολικό για το μέγεθος του δήμου μας. 

Το παραμύθι με τα ανταποδοτικά είναι για ιθαγενείς η όσα τέλη καθαριότητας και εάν βάλουν παραπάνω η εικόνα θα παραμείνει η ίδια αφού ουδείς δείχνει διατεθειμένος από την διοίκηση να κοντραριστεί με τους εργαζόμενους της. 

Άλλωστε αφού είναι "λίγοι" αναμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διορίσει άλλους τόσους για να δούμε και εμείς "άσπρη" μέρα. 

Αυτό είναι η δική τους εκδοχή η δική μας λέει πως δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021 το κράτος να μαζεύει τα σκουπίδια! 

Και βέβαια από τις 3 Μαίου που ανοίγει η εστίαση οι εικόνες των γεμάτων κάδων θα πολλαπλασιαστούν και από τα τέλη Σεπτεμβρίου όλοι μαζί θα βρίζουν τον αρμόδιο υπουργό που θα μονιμοποιήσει ελάχιστους από τους εκατοντάδες θα επικαλεστεί και ο δικός μας δήμος πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

 Επειδή κάποιοι είναι μικρή σε ηλικία ας γνωρίζουν πως ο δήμος μας αγόρασε τους πρώτους κάδους την περίοδο δημαρχίας του Θεόδωρου Γεωργάκη και ας θυμηθούν τι "ωραία" μας είχε ο προηγούμενος δήμαρχος Δ. Κιντής με τις σακούλες στο πεζοδρόμιο που έσχιζαν οι γάτες ή ακόμα πιο "ωραίες" εικόνες οι κρεμασμένες στα δένδρα των πεζοδρομίων για να μην σχιστούν! 

Και βέβαια αφού αποκτήσαμε κάδους σε μια πόλη που επί δεκαετίες μεγάλο μέρος του πληθυσμού της μας ήθελε Τίρανα επί Χότζα πάλι καλά. 

Δεν θα αφήσουμε όμως ως ευρωπαϊστές και λάτρεις του δυτικού κόσμου να περάσουν άλλα 40 χρόνια όπου θα μας πουλάνε το ίδιο πάντα παραμύθι για έλλειψη προσωπικού την στιγμή που έχουν την ΕΠΙΛΟΓΗ να δώσουν την δομή σε ΙΔΙΩΤΗ. 

Και αυτός θα βρει πόσους χρειάζεται και να είσαστε σίγουροι πως θα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα και με τους μισούς εργάτες από όσους έχει τώρα ο τομέας καθαριότητας στα χαρτιά! 

Και βέβαια όσοι δουλεύουν τις 7 ώρες τους την ημέρα σωστά μας βρίζουν ως μέσο αλλά δεν φταίμε εμείς όταν οι ίδιοι βλέπουν πόσοι ακόμα είναι εγγεγραμμένοι στον δικό τους τομέα και δεν ενεργούν όπως αυτοί. 

Εμείς άλλωστε πλέον δεν έχουμε καμία δεύτερη σκέψη για την ΟΡΘΟΤΗΤΑ της δικής μας θέσης ιδιωτικοποίησης του τομέα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ αλλά και ΠΡΑΣΙΝΟΥ αφού δεν βλέπουμε πως ο δήμος μας έχει έναν Κονδύλη ( δήμαρχος Ελληνικού) να τραβιέται στα δικαστήρια με όσους θεωρούν πως ο έλεγχος είναι για αυτούς πρόβλημα και που η αξιολόγησή είναι για αυτούς αιτία "πολέμου" με όποιον ατυχή αυτοδιοικητικό την επιλέξει. 

Οι εργαζόμενοι σας κύριοι της διοίκησης είναι αρκετοί , το λέμε να το ακούσουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας. Ας αναζητήσουν από την διοίκηση τις λίστες των υπαλλήλων εάν θέλουν να πηγαίνουν "διαβασμένοι" στα δημοτικά συμβούλια. 

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και εάν συμφωνήσουν πως οι υπάλληλοι είναι λίγοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η οικονομία της χώρας δεν δικαιολογεί ούτε μισό παραπάνω επομένως καλούνται να βρουν λύση. 

Λύση θα ήταν να βγάζουμε λιγότερα σκουπίδια οι δημότες αλλά να πληρώνουμε πάνω από 10 εκ. ευρώ τον χρόνο για τον τομέα της καθαριότητας και να έχουμε και τις σακούλες μέσα στο σπίτι ή στα μπαλκόνια μάλλον πάει πολύ! 

Και βέβαια οι εικόνες αυτές θα φθείρουν και τη διοίκηση του δήμου αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αφού πάντα στην Ελλάδα κάποιος πρέπει να την πληρώσει! Εκτός και εάν κάποιοι θεωρούν πως θα ρίξουν τις δικές τους ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση και θα "καθαρίσουν". 


ΥΓ: Να ενημερώσουμε τους ενεργούς φασίστες πως μέσα στην πόλη κινούμαστε περισσότερο από αυτούς που διαχρονικά στήριζαν και στηρίζουν όλους τους ανίκανους προτείνοντάς μας τους προεκλογικά ως λύση στα διαχρονικά μας προβλήματα. Ας συνεχίσουν τις "επαναστατικές" γυμναστικές τους άλλωστε ανάγκη δεν έχουν όσοι ο ιδιωτικός τομέας με τους φόρους του στηρίζει το επιτελικό κράτος των 95 δισ. ευρώ ετησίως που δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τα σκουπίδια του αφού άφησε στον αποτυχημένο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης να λύσει το θέμα. Αυτοί δεν έχουν συμφωνήσει που θα γίνει χώρος επεξεργασίας απορριμμάτων και αποτέλεσαν κύρια πηγή ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ από αυτούς περιμένετε να σωθείτε! Δείτε μόνο τα οικονομικά των δήμων όλης της Ελλάδας και μετά θα πείτε πως η κεντρική κυβέρνηση τα πάει τέλεια. Συγκρίνετε και το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην τοπική αυτοδιοίκηση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

Σ.Μ 


1 σχόλιο:

Ζητείται Ελπίς!!! είπε...

Προφανώς και τόσοι αρμόδιοι έχουν συνηθίσει να κάνουν προσλήψεις που υπηρετούν "συμφέροντα" και όχι τις ανάγκες που έχει πραγματικά η πόλη. Προσλήψεις λόγω covid-19 έχουν γίνει δεκάδες από την αρχή του έτους, όμως όχι για να μαζευτούν οί κάδοι,να πλυθούν και άλλες πολλές δύσκολες εργασίες.
Να έχεις τέσσερα πτυχία και να επιλέγεις να προσληφθείς στον τομέα της καθαριότητας ;!!!(τα βλέπουμε,αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε πως πραγματικά είναι τα πράγματα)...
Οι δύο κάδοι που βρίσκονται δίπλα στην εκκλησία τής Αγίας Μαρίνας στάζουν και η μυρωδιά δεν αντέχεται από 5 μέτρα μακριά.
Έχει περάσει ένας χρόνοςαπό τότε που έχουν γίνει οι προσλήψεις,οπότε υπήρχε χρόνος για να γίνει η εκπαιδεύση που χρειαζόταν κάποιος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πραγματικές ανάγκες.
Βεβαια χρειάζεται και πολιτική βούληση για να μας πει ξεκάθαρα ότι οι ανάγκες του δήμου είναι αυτές και δεν χρειαζόμαστε άτομα σε κλειστούς χώρους οι οποίοι έμειναν κλειστοί επί ένα χρόνο.