ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : "Σαμποτάρει" τη νέα διοίκηση του δήμου το ΣΕΔΗ αλλά το 60% όσων ψήφισαν Ψυρρόπουλο ενισχύεται ακόμα περαιτέρω με μια "κόντρα" από την οποία οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι εάν συνεχιστεί!

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

"Σαμποτάρει" τη νέα διοίκηση του δήμου το ΣΕΔΗ αλλά το 60% όσων ψήφισαν Ψυρρόπουλο ενισχύεται ακόμα περαιτέρω με μια "κόντρα" από την οποία οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι εάν συνεχιστεί!


Γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Ηλιούπολης σήμερα και όπως καταλάβατε το θέμα που θα τους απασχολήσει και πάλι είναι αυτό με το πανό υπέρ της Παλαιστίνης που κατέβασε ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης κος Στάθης Ψυρρόπουλος από το δημαρχείο ( δες εδώ) αλλά και απεργία που ετοιμάζουν για τις 28 Φεβρουαρίου. 

Πρόσφατα βγήκε μια απόφαση του Αρείου Πάγου που τους αφορά αφού κρίνει παράνομες όλες τις νομιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ από το 2001 έως και σήμερα ακόμα και εάν οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Το γράφουμε γιατί τα επόμενα χρόνια και όσο η κανονικότητα που συμβαίνει στα περισσότερα κράτη του δυτικού κόσμου θα επιβληθεί και στην πατρίδα μας θεωρούμε πως έχουν δυσκολότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν παρά να ασχολούνται με τους Ναζί της Χαμάς! 

Σε κάθε περίπτωση η στάση του ΣΕΔΗ απέναντι στην νέα διοίκηση ψήφους της δίνει αφού όλο και περισσότεροι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι βλέπουν στο πρόσωπο του Στάθη Ψυρρόπουλου τον δήμαρχο που ΔΗΜΟΣΙΑ βγήκε και κατήγγειλε τους εκβιασμούς του ΣΕΔΗ και πλέον η πλειοψηφία των συνδημοτών μας εάν και εξακολουθούν να πιστεύουν στο δημόσιο - δημοτικό χαρακτήρα δομών δεν πολυνοιάζονται εάν π.χ τα σκουπίδια σε έναν δήμο τα μαζεύει ο ιδιώτης ή υπάλληλοι του δήμου αρκεί η πόλη να είναι ΚΑΘΑΡΗ! 

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε ποιες δημοτικές παρατάξεις μη έχοντας αντιληφθεί πως στην πολιτική ευνοούνται πλέον όσοι κάνουν μεταρρυθμίσεις ( βλέπε Μητσοτάκης) και όχι όσοι συντηρούν συντεχνίες εξακολουθούν και στηρίζουν ένα σωματείο που για δεκαετίες ασκεί κομμουνιστική προπαγάνδα και οδηγεί σε ΑΝΕΡΓΙΑ όσους εργαζόμενους ποντάρουν πως με ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ θα διατηρήσουν θέση εργαζομένου του οποίου η σύμβαση έληξε ή ακόμα χειρότερα νομικοί που με δυσκολία μπορούν να ερμηνεύουν μια υπουργική εγκύκλιο τους έχουν πείσει πως θα μονιμοποιηθούν μέσω δικαστηρίων! 

Ο Άρειος Πάγος που τόσο λατρεύουν οι νομικοί μας και τον έκαναν σημαία την περίοδο των μνημονίων βγάζει αποφάσεις που δεν ευνοούν τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει αφελείς που πίστεψαν τις αρλούμπες που πάμπολες φορές ακούσαμε και μέσα σε δημοτικά συμβούλια. 

Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους είναι να αποδείξουν πως είναι περισσότερο οικονομικοί και το ίδιο αποτελεσματικοί με τον ιδιώτη - εργολάβο που όπως συνέβη και με τα νοσοκομεία θα μπει στην καθαριότητα και σε μια σειρά δήμων. 

Οι συνέργειες με ΙΔΙΩΤΕΣ εκτός από περισσότερο δαπανηρές για τους φορολογούμενους ( τα ΣΔΙΤ του Σαμαρά - Βενιζέλου) έχουν ήδη αποτύχει στο να φέρουν αποτέλεσμα ενώ έχουν αυξήσει και το κόστος. 

Στο δήμο Βύρωνα πρόσφατα η διοίκηση Σωτηρόπουλου έδωσε εργολαβία για έναν χρόνο το Πράσινο σε ιδιώτη και εάν και θα έχει κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα θα συνεχίσει να πληρώνει δύο για την ίδια εργασία πράγμα που σε βάθος χρόνου κανένας δήμος της Αττικής δεν θα μπορεί οικονομικά  να αντέξει! 

Όπως όλα δείχνουν μέχρι τον Ιούνιο και τις Ευρωεκλογές θα συνεχίσουν οι παρατάσεις συμβάσεων εργαζομένων σε δήμους αφού μετά ΜΟΝΟ όσοι δήμοι έχουν δικά τους έσοδα θα μπορούν να συντηρούν τους εργαζομένους που θέλουν. 

Ο δήμος Ηλιούπολης με 900 εργαζομένους και χωρίς έσοδα πέρα από την ετήσια κρατική επιχορήγηση των περίπου 50.000.000 ευρώ δύσκολα θα είναι μέσα στους δήμους που θα εξακολουθήσει να απασχολεί τόσους εργαζόμενους κάτι που  θα είχε αποφευχθεί εάν αναζητούσαμε έσοδα ως δήμος αντί να παραχωρούμε δημοτικούς χώρους ΤΖΑΜΠΑ σε συλλόγους , σωματεία και προέδρους που χωρίς να βάλουν μισό ευρώ δικό τους έχουν την απαίτηση την δική τους "ερασιτεχνική" δραστηριότητα να την χορηγεί η εκάστοτε δημοτική αρχή. 

Την ίδια ώρα δηλώνουν πως διατηρούν πολυπληθή τμήματα αθλητών που πληρώνουν 50 ευρώ τον μήνα αλλά δεν βγαίνουν να πληρώσουν τα έξοδα που έχουν ( προπονητές, μετακινήσεις ομάδας κ.ο.κ) και αφού έχουν πετύχει και χαμηλές εκμισθώσεις αθλητικών χώρων που "ανήκουν" στο δήμο μας συνεχίζουν μια δράση που ερασιτεχνική αφού και αυτή η κυβέρνηση δεν πέτυχε να κάνει επαγγελματικό τον αθλητισμό όπως είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού και είναι ο στόχος άλλωστε του προγράμματος του κόμματος της ΝΔ! 

Ο δήμος μας εάν δεν αλλάξει πολιτική και δεν εκμεταλλευτεί δημοτικούς χώρους που δίνονται τζάμπα σε ιδιώτες ή δεν αξιοποιούνται καν και παραμένουν "ζούγκλες", απεριποίητα  πάρκα και λοιποί κοινόχρηστοι χώροι σύντομα δεν θα έχει να πληρώσει ούτε αυτούς τους εργαζομένους που έχει,  όχι να προσλάβει νέους! 

Η διοίκηση αυτή έχει συναποφασίσει στο να διατηρηθούν ΟΛΕΣ οι θέσεις εργασίας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αναζητήσει οικονομικούς πόρους πέρα από την ετήσια κρατική χρηματοδότηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: