Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Ηλιούπολης και την υποστήριξη επιχειρήσεων και εθελοντών



Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Μια σημαντική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σχεδιάστηκα και υλοποιήθηκε χθες (5/6/2024) στην κεντρική πλατεία της πόλης μας  μετά από  συνεργασία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου , με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Γιώργο Βενετσανόπουλο , και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Ανακύκλωσης κ. Ελευθέριο Κόντη.

Σε αυτή την εκδήλωση που ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη έλαβαν  χώρα μία σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις που στόχο είχαν , τόσο να εκπαιδεύσουν, όσο και να ευαισθητοποιήσουν τους Δημότες και κατοίκους, αλλά και να προετοιμάσουν τις επόμενες γενιές για τη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση υπήρχε το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης που  πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές της πόλης και το Κινητό Πράσινο Σημείο της Green City με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση στους παρευρισκομένους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ,. Κωνσταντίνος Ζώμπος. 




Στο σημείο της εκδήλωσης είχαν μεταφερθεί από τους υπαλλήλους του δήμου μας  διαφορετικοί κάδοι(μπλε κάδος, καφέ κάδος, πράσινος, κάδος με κίτρινο καπάκι) προκειμένου να εκπαιδευτούν οι δημότες και κάτοικοι για την ορθή χρήση, όπως και εκπρόσωποι των καταστημάτων για την σωστή χρήση του καφέ κάδου.






Η εταιρία Recycom βρέθηκε  στο σημείο με δύο μοντέλα κάδων και ενημερωτικό υλικό για να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων.

Η εταιρία ΑΦΗΣ παρείχε  έναν κάδο ανακύκλωσης μπαταριών και ενημερωτικό υλικό γύρω από την σωστή διαχείρισή τους, όπου οι δημότες και κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν μπαταρίες προκειμένου να τις ανακυκλώσουν.

Η “Ανακύκλωση Συσκευών”  είχε παρουσία με δύο κάδους για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ και ενημερωτικό υλικό, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να ανακυκλώσουν τις συσκευές τους οι δημότες και κάτοικοι εκείνη την ημέρα(προσοχή: μπορεί να γίνει η ανακύκλωση ΜΙΚΡΩΝ ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών).

Η Υπηρεσία Πρασίνου έδωσε το ισχυρό “παρών” της για να εκπαιδεύσει το κοινό για τον τρόπο μεταφύτευσης μικρών γλαστρών στους μικρούς μας φίλους σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης που θα παρείχαν  δωρεάν γλαστράκια και θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά με στόχο την εξοικείωση με τη μεταφύτευση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης παρέδωσε 100 γλαστράκια από παχύφυτα στο πλαίσιο  της εκδήλωσης.



 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  και η εταιρία NO KAKA για να εκπαιδεύσει το κοινό μέσα από την ευρεσιτεχνία της, ούτως ώστε να δείξει το δρόμο της προστασίας του περιβάλλοντος για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.



 

Στην εκδήλωση υπήρχαν  ζωγραφιές με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος και υλικά ζωγραφικής για τους μικρούς μας φίλους για να χρωματίζουν και να περνάνε δημιουργικό χρόνο, μαθαίνοντας να σέβονται το περιβάλλον. Από εθελοντές είχαμε την παρουσία της ΕΟΔΠΗ με όχημα στο σημείο , καθώς και  την εθελοντική ομάδα του Δήμου Ηλιούπολης "Η Γειτονιά μας". 



ΥΓ: Ζητάμε συγγνώμη από τον μικρό μας φίλο για το αστεράκι στο πρόσωπο (φωτογραφία εξωφύλλου)  αλλά τον παραλογισμό του νόμου για προστασία προσωπικών δεδομένων τον εφαρμόζουμε και εμείς όταν δεν γνωρίζουμε τον γονέα του ανήλικου. Ένα νόμο εμπνεύσεως Ευάγγελου Βενιζέλου που δυστυχώς καμία από τις επόμενες κυβερνήσεις δεν άλλαξε θεωρώντας πως έτσι θα πετύχει να καλύπτει κάθε λογής απατεώνα! Στην πράξη έχει καταργηθεί από .όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και διατηρείτε μόνο σε περιπτώσεις ανηλίκων την στιγμή που τα πιτσιρίκια έχουν σήμερα facebook ακόμα και σε ηλικία κάτω των 10 ετών! Δεν βαριέστε η πολιτική ορθότητα στο τέλος θα μας απαγορεύει και να παρουσιάζουμε το φύλο κάθε ανθρώπου ήδη κάποιοι αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα όντα! Σημεία των καιρών και δικαιωματισμός που οδηγεί τις νέες και τους νέους μας σε παγκόσμιο επίπεδο στα άκρα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...