ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι "εκλεκτοί" και ο λαουτζίκος - Ο Πολάκης θα σε ξεβρακώσει "τσιρίδα"

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Οι "εκλεκτοί" και ο λαουτζίκος - Ο Πολάκης θα σε ξεβρακώσει "τσιρίδα"

Το θέμα Πολάκη δεν είναι το δάνειο που πήρε ένας υπουργός από μία τράπεζα εν μέσω κρίσης. Άλλωστε δάνειο πήρε όχι ΜΙΖΑ , όπως δεκάδες άλλοι υπουργοί.
Επικοινωνιακά ο χειρισμός του θέματος από την αντιπολίτευση απέδειξε για ακόμη μια φορά πως το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να καταλάβει αυτό που έρχεται. Αμέσως βγήκαν στην φόρα τα δάνεια και άλλων πολιτικών και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε εύκολα ένα θέμα που δεν είναι μείζον. Το θέμα είναι πως στην Ελλάδα της κρίσης δημιουργούνται πλέον πλούσιοι και φτωχοί χωρίς ενδιάμεση κατάσταση και πως οι Τράπεζες αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως εκλεκτούς και παρείσακτους. Ουδείς μεσαίος επιχειρηματίας, ουδείς μεροκαματιάρης δεν μπορεί να πάρει ούτε 10.000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο, απεναντίας ένας βουλευτής ανεξαρτήτως κόμματος με 7.000 μισθό παίρνει με το καλημέρα.

Το θέμα δεν είναι τα 100.000 ευρώ του Πολάκη είναι με τα δάνεια 200.000.000 ευρώ που έχουν ρίξει στις πλάτες μας στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ και κάνουν τους Κινέζους. Η ΝΔ με τους ρυθμούς που αποπληρώνει θα χρειαστεί ένας αιώνας και πλέον για να επιστρέψει όλα τα χρήματα το ίδιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που θα χρειαστεί πολλά περισσότερα αφού σε λίγο το κόμμα σφραγίδα δεν θα μπαίνει καν στη Βουλή.

 Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν γίνεται από εμάς τους δημοσιογράφους που σχολιάζουμε και δημοσιοποιούμε την είδηση αλλά από τους πολιτικούς που κάνουν τα πάντα ώστε να εξοργίσουν και άλλο τους πολίτες που δεν έχουν να φάνε. Τα φαινόμενα διαφθοράς εάν προβάλλονταν από τα ΜΜΕ θα είχαν ξεσηκώσει και τους πιο ήπιους.

 Τα μνημόνια ήρθαν γιατί οι πολιτικές που ακολουθούσαμε χρόνια και στο τραπεζικό σύστημα ήταν ολέθριες. Πλέον οι τράπεζες είναι "κουφάρια" και όσες φορές και εάν ανακεφαλαιοποιηθούν δεν θα επιτελέσουν τον ρόλο τους εάν η οικονομία μας παραμένει βαλτωμένη.

Βλέπω πολλούς και φίλους δυστυχώς που τυφλωμένοι από τον κομματισμό τους θεωρούν τον Πολάκη το απόλυτο κακό. Ξεχνούν έτσι να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική στους πραγματικούς κλέφτες του ιδρώτα του λαού μας. Θεωρούν πως οι αποκαλύψεις των ΜΜΕ είναι στημένες και αγνοούν παντελώς ύποπτες χρηματοδοτήσεις από επιχειρηματίες εταιριών που σχετίζονται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί καλή η πλάκα αλλά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι με τις offshore της και την αφωνία της σε κάθε καταγγελία είναι πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως πρόβλημα είναι και οι καταγγελίες με στοιχεία για το δάνειο του "Κήρυκα Χανίων" , τα ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ του Άδωνι Γεωργιάδη, οι χορηγίες Μαρινάκη που το 2014 στήριξε Δούρου και ένα σωρό άλλα σκάνδαλα για τα οποία η ΝΔ όχι μόνο δεν απαντά επί της ουσίας αλλά τα συγκρίνει με όσα τώρα γίνονται. Και τι γίνεται οι αόριστες καταγγελίες Καμμένου για τον Σόρος, τα δάνεια πρώην καραμανλικών βουλευτών που κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μαδούρο , η εγκληματικότητα κ.ο.κ.

Με αυτά και με αυτά θα φτάσουν την Χρυσή Αυγή στο 10% και θα βάλουν την "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή.

Γιατί η οικογενειοκρατία καλά κρατεί με όλες τις κυβερνήσεις. Όσο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμα γίνονται λοβιτούρες χωρίς κανείς να έχει την διάθεση να προχωρήσει σε ΚΑΘΑΡΣΗ.

Οι διαφορές μου οι ιδεολογικές με τον Πολάκη είναι τεράστιες αλλά ο άνθρωπος είναι από αυτούς που δεν κλέβουν και είναι φανερό. Στην θέση του άλλοι έπαιρναν μίζες εκατομμυρίων από φαρμακευτικές εταιρίες έναντι ευνοϊκών ρυθμίσεων για αυτές. Το σκάνδαλο  Novartis  θα κάνει και ένα καλό στην αξιωματική αντιπολίτευση θα την απαλλάξει από κλέφτες που ήρθαν στη ΝΔ για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και όχι γιατί πιστεύουν σε τίποτα από όσα πρεσβεύει. 

Μετά θα δούμε πρώην "φίλε"  , και σιχαμερέ κλέφτη εάν τηρήσεις την υπόσχεσή σου να παραιτηθείς εάν σου βρουν έστω και ένα ευρώ στο λογαριασμό σου. Τα 13.000.000 ευρώ που τσέπωσες έχουν ήδη βρεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό στενού σου συνεργάτη σε τράπεζα του εξωτερικού και ο ίδιος πλέον είναι σε δυσχερή θέση και θα μιλήσει.

Γιατί μπορεί οι νεκροί να μη μιλάνε για να σε δώσουν και αυτοί γιατί τους έμπλεξες αλλά υπάρχουν ακόμα "ζωντανοί" που θα αποκαλύψουν πόσο βρώμικος και χυδαίος είσαι.

Το "ξεβράκωμα"' που σου ετοιμάζει ο Πολάκης το επόμενο διάστημα θα γίνει πρώτο θέμα στον ΣΚΑΪ και θα είναι η ταφόπλακα της πολιτικής σου σταδιοδρομίας. Γιατί όποιος τα βάζει με τα αμερικανικά συμφέροντα καταλήγει στη φυλακή. Ήθελα να ήξερα όταν σε έγραφαν να βρίζεις τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων τι ακριβώς σκεφτόσουν πρώην συναγωνιστή.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: