ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διαβάστε το βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη ίσως τότε γλιτώσετε από το να ψηφίσετε τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την ζωή σας ΚΟΛΑΣΗ - Με τέτοιους πολιτικούς στην πρώτη γραμμή η ΝΔ δεν μπορεί να δείξει κανένα κοινωνικό πρόσωπο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Διαβάστε το βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη ίσως τότε γλιτώσετε από το να ψηφίσετε τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την ζωή σας ΚΟΛΑΣΗ - Με τέτοιους πολιτικούς στην πρώτη γραμμή η ΝΔ δεν μπορεί να δείξει κανένα κοινωνικό πρόσωπο




Να πάτε στην παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Κωστή Χατζηδάκη και όσοι τον ψηφίζετε να διαβάσετε και το βιβλίο του.
Εάν συμφωνείτε με αυτές τις μεταρρυθμίσεις σίγουρα είσαστε κοντά σε όσα πρεσβεύει. Εμείς βιώσαμε στο πετσί μας τις μεταρρυθμίσεις του το 2012-2014 είχαμε και τότε εκφράσει τις διαφωνίες μας στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και η αντικατάσταση του μας ανακούφισε προσωρινά αφού και  και ο κ. Δένδιας που τον διαδέχθηκε συνέχισε στα βήματά του με ευτυχώς περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη. Σε κάθε περίπτωση διαβάστε αυτό το βιβλίο αξίζει τον κόπο για να δείτε τι πρεσβεύει ο συγκεκριμένος πολιτικός. Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Τραμπ δεν εφαρμόζει ΤΙΠΟΤΑ από όσα ο κ. Χατζηδάκης θέλει να εφαρμόσει στην πατρίδα μας. Εάν ο κ. Χατζηδάκης είναι δεξιός πολιτικός τότε ο Τραμπ, ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι, η Λεπέν , ο Βορίδης, ο Μπερλουσκόνι, ο Κουρτς, ο Άδωνις , ο Σαμαράς , και η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι αστροναύτες!! Αυτά που προτείνει μόνο ο Τσίπρας μπορεί να τα εφαρμόσει ουδείς άλλους. Κανένας δεξιός δεν πιστεύει πως μπορεί να φέρει ανάπτυξη ο Κωστής Χατζηδάκης. Οι πολιτικές του φέρνουν χρέη, ανεργία, εργασιακή ζούγκλα και κατεδάφιση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Στο βιβλίο αναφέρεται και στον ΟΣΕ και περιμένουμε την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΝΔ αφού γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των πολιτικών του. Περιμένουμε πολλές αντιδράσεις και από άλλα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ που διαφωνούν πλήρως με ότι ο κ. Χατζηδάκης ονομάζει μεταρρύθμιση.  Μάλιστα επαίρεται για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την στιγμή που ως υπουργός του Καραμανλή συμμετείχε στην ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της το 2008!!! Μιλάμε για πολύ φιλελεύθερο πολιτικό με σταθερές απόψεις!!! Πάντως στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι φιλελεύθερος καθώς και άλλων μειονοτήτων. Στον τομέα της οικονομίας μας έχει μπερδέψει λιγάκι αλλά έτσι και αλλιώς ούτε τον ψηφίσαμε ποτέ , ούτε θα τον ψηφίζαμε για το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη καλός είναι για την ΝΔ δεν αξίζει να 
μας ταλαιπωρεί. 

Διαβάστε όσοι δεν έχετε χρήματα να το αγοράσετε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του:


Ωστόσο, το ευχάριστο, αλλά και ταυτόχρονα πικρό, είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, στον βαθμό που έγιναν, πέτυχαν! Είχαν αποτελέσματα! Για την οικονομία, για τον φορολογούμενο, για τον μέσο πολίτη. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, η επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, η οριστική διευθέτηση του θέματος της Ολυμπιακής, αλλά ακόμα και οι πιο πρόσφατες, όπως αυτές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, μπορεί να συκοφαντήθηκαν όταν πραγματοποιούνταν, σήμερα όμως φαίνονται τα αποτελέσματά τους. Και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Χωρίς την παρουσία καμιάς τρόικας και κανενός κηδεμόνα. Δεν χρειάζεται να είμαστε Ευρωπαίοι εξ ανάγκης, αλλά Ευρωπαίοι εκ πεποιθήσεως! Εμείς οι Έλληνες πρέπει να δούμε την ανάγκη να προσαρμοστούμε στις οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές και να βρεθούμε στην πρωτοπορία των εξελίξεων, προχωρώντας μεταρρυθμίσεις που καθυστέρησαν σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, η εκπαίδευση, η δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τον ανηφορικό δρόμο. Έναν δύσκολο δρόμο που όμως οδηγεί στην κορυφή. Η πατρίδα μας πρέπει να κάνει τη δική της ανάβαση. Μια μεταρρυθμίσεων ανάβαση. Γι ̓ αυτό, άλλωστε, επελέγη και αυτός ο τίτλος για το βιβλίο: «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις». Ένας δρόμος με συνεχή εμπόδια και δυσκολίες, που όμως αν ακολουθηθεί ως το τέλος οδηγεί σε αποτελέσματα. Σε ένα καλύτερο μέλλον. Για την πατρίδα μας. Για τα παιδιά μας.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει δεν έχουν καταρρεύσει οι ιδέες που τον έφεραν στην εξουσία
Η πορεία της χώρας από εδώ και μπρος δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση εύκολη. Θα υπάρχουν στον δρόμο πολλοί Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες. Η χώρα έχει δουλέψει σκληρά για την αυτοπαγίδευσή της. Στο ιδεολογικό πεδίο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, δεν έχουν καταρρεύσει με τον ίδιο τρόπο οι ιδέες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι εδώ. Η πεποίθηση, δηλαδή, ότι μπορούμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζομένους χωρίς εργοδότες, αποτελέσματα χωρίς δουλειά. Δεν έχουν δημιουργηθεί, επίσης, προϋποθέσεις συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Δεν θεωρώ ότι είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνούμε, φυσικά. Αλλά, έχοντας ζήσει στην Ευρωβουλή για 13 χρόνια, δεν έχω δει μόνο τη δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και άλλων πολιτικών ομάδων να συνεννοούνται μεταξύ τους για να βγει ένα ψήφισμα. Ούτε έχω δει μόνο τη δυνατότητα των Γερμανών, των Ίσπανών και άλλων εθνοτήτων να συνεννοούνται μεταξύ τους. Έχω δει και τη δυνατότητα που έχουμε και εμείς οι Έλληνες να συνεννοούμαστε μεταξύ μας εάν το θέλουμε! Η δράση των Ελλήνων ευρωβουλευτών διαχρονικά είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε και στην Ελλάδα. Έχω σημειώσει πολλές φορές ότι δεν μπορούμε την ώρα που δίνουμε τον πόλεμο της γενιάς μας να έχουμε παράλληλα και έναν εμφύλιο πετροπόλεμο. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, ότι τα κόμματα υπάρχουν χάριν της πατρίδος και όχι η πατρίδα χάριν των κομμάτων. Οι ανορθόδοξες μέθοδοι του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα τελευταία χρόνια ήρθαν να δηλητηριάσουν το κλίμα ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, είναι ανάγκη να μπορέσουμε, έστω και σε κάποια λίγα θέματα, να συνεννοηθούμε. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη νέα γενιά.

Οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από πάνω. Όχι στον λαϊκισμό αλλά όχι και στον ελιτισμό
Το συμπέρασμά μου, μετά τόσα χρόνια, είναι όχι μόνο ότι είναι δύσκολο να αλλάξεις γρήγορα τα πράγματα στη χώρα μας, αλλά και ότι δεν μπορείς να τα αλλάξεις από πάνω. Προφανώς έχει μια προστιθέμενη αξία να υπάρχει μια αποφασιστική κυβέρνηση η οποία θα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάνε οι όποιες ελίτ στην Ελλάδα –πολιτικές, πνευματικές, επιχειρηματικές– ότι δεν μπορούμε να προσεγγίζουμε τον λαό με υπεροψία. Πρέπει να εξηγούμε τις αλλαγές που προτείνουμε και τα οφέλη που δημιουργούν για όλους, λαμβάνοντας υπόψη και συναισθηματικές αντιδράσεις που πιθανώς γεννούν. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες για να προωθήσουμε και να υλοποιήσουμε στην πράξη τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις, πρέπει να μείνουμε μακριά από τον λαϊκισμό –τον οποίο φυσικά απεχθάνομαι–, αλλά και από τον ελιτισμό, ο οποίος αν υιοθετηθεί θα είναι μια ακόμα νάρκη στα θεμέλια της προσπάθειας για να αλλάξει η Ελλάδα.

Αφού το δέχθηκε η Αριστερά ήταν δίκαιο
Στην περίοδο 2012-2014, είχα την υποχρέωση να παρέμβω σε τομείς που ήταν προνομιακοί για την ελληνική Κεντροδεξιά. Η διεύρυνση των ωραρίων των καταστημάτων, η αλλαγή των καθεστώτων στους φούρνους, η δυνατότητα και σε μη δικηγόρους να συμμετάσχουν στη διαμεσολάβηση, οι παρεμβάσεις στα φαρμακεία, η περιβόητη ρύθμιση για το γάλα, η ενιαία τιμή των βιβλίων κλπ, ήταν όλες παρεμβάσεις που αφορούσαν ομοσπονδίες και φορείς που ήταν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Ψηφίστηκαν, λοιπόν, αυτές οι αλλαγές, καμιά φορά ως αναγκαίο κακό υπό την πίεση των δανειστών, ενώ οι συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές θα έπρεπε να ψηφιστούν από εμάς γιατί δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ομαλότερη λειτουργία του ανταγωνισμού, καλύτερη προστασία των καταναλωτών και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεν αντέχω να μη σημειώσω ότι ενώ η επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από πέντε σε επτά μέρες συνάντησε αντιστάσεις στην τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην επέκταση του μέτρου από τις 7 στις 9 μέρες, το μέτρο ψηφίστηκε χωρίς αντιδράσεις από κανέναν. Είναι, πιστεύω, ακόμη μια απόδειξη για την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, και για το ότι η Αριστερά μπόρεσε να λειτουργήσει σε κάποιο βαθμό στη χώρα ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αφού το δέχθηκε και η Αριστερά, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Κύριε Χατζηδάκη εμείς εδώ θα παραμείνουμε δεξιοί "λαϊκιστές" αφού διαφωνούμε με την επένδυση στο λιμάνι , το ξεπούλημα της Ολυμπιακής, την διάλυση του ΟΣΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ!! Εμείς θέλουμε επενδυτές που να μην τους χαρίζεται μια χρεοκοπημένη δομή αφού εσείς κυβερνούσατε επί Καραμανλή που κρατικοποιήσατε πλήρως την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εάν το θυμάστε διορίσατε χιλιάδες σαπρόφυτα και τώρα που τα βουλιάξατε όλα μας μιλάτε για δήθεν μεταρρυθμίσεις, Πολιτικούς σαν και εσάς πληρώσαμε το 2015 και πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 36% εάν συνεχίσετε να μιλάτε θα φτάσετε την Χρυσή Αυγή στο 10% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ελπίζει πως θα χάσει με ελάχιστη διαφορά. Αυτές τις μεταρρυθμίσεις μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τις κάνει και έκανε πολλές τα τελευταία τέσσερα χρόνια που μας κατέστρεψαν τώρα που έγιναν μεταρρυθμιστές πηγαίνετε μαζί με αυτούς και το Ποτάμι για να ψηφίσετε την συμφωνία των Πρεσπών για το καλό της ελληνικής οικονομίας. Πήγατε την ανεργία στο 27% και εάν κυβερνήσετε με αυτά τα μυαλά θα την πάτε και πάλι. Κοιτάξτε τι γίνεται στις ΗΠΑ και πως η κυβέρνηση Τραμπ χειρίζεται τα θέματα της οικονομίας και αφήστε τις μεταρρυθμίσεις για τον Τσίπρα, η δεξιά δεν μπορεί να εφαρμόσει τις καταστροφικές πολιτικές σας. Μειώστε το κράτος , διώξτε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους που η κλίκα σας διόρισε και αφήστε το ξεπούλημα δομών που χρειάζονται. Πείτε μου ένα σοβαρό δυτικό κράτος που να έχει ξεπουλήσει τα λιμάνια του, τα τραίνα του και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Άντε σας βαρεθήκαμε .............

Δεν υπάρχουν σχόλια: