ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Έξυπνες πόλεις χωρίς χρηματοδότηση από ιδιώτες δεν γίνονται - Και σκοπός του ιδιώτη είναι πάντα το κέρδος!!!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Έξυπνες πόλεις χωρίς χρηματοδότηση από ιδιώτες δεν γίνονται - Και σκοπός του ιδιώτη είναι πάντα το κέρδος!!!


Τον Νεοδημοκράτη δήμαρχο Τρικκαίων (Τρίκαλα) Δημήτρη Παπαστεργίου εξυμνεί δημοσίευμα της εφημερίδας " ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" που κάποιοι συνδημότες μας ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Παλιός δήμαρχος της πόλης υπήρξε και ο πατέρας του όμως η δική του θητεία σαφέστατα και έχει διαφορετικό πρόσημο. Ο Αμερικανόφιλος Δημήτρης Παπαστεργίου πέτυχε ότι δεν πέτυχε η κυβέρνηση να φέρει αμερικανικά δολάρια στην πόλη του. Και να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για αυτόν όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι πλην ΚΚΕ!!! 

Η "έξυπνη πόλη" των Τρικάλων με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ολόκληρο αστικό ιστό, τα λεωφορεία χωρίς οδηγούς αλλά και οι πολλές συμπράξεις του δήμου με ιδιώτες είναι τα χαρακτηριστικά της θητείας του. Την ίδια προσπάθεια κάνει και ο δικός μας δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος αλλά εδώ οι συντεχνίες είναι πιο ισχυρές. Οι συμπράξεις με ιδιώτες θεωρούνται ξεπούλημα, οι δημότες μας ζουν ακόμα και σήμερα  το δικό τους αριστερό παραμύθι και δεν βλέπουν πως ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων προτείνει να στηριχθεί από το κόμμα ο πετυχημένος δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου παρόλο που ανήκει στο κόμμα της ΝΔ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην zougla.gr τον περασμένο Οκτώβριο μίλησε για τις καινοτόμες Ιδέες που υλοποίησε στον δήμο του. Σε αυτή την συνέντευξη ξεκαθάρισε πως δεν θα αναζητήσει κομματικό χρίσμα στις προσεχείς εκλογές. Άλλωστε το φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές φορές κάνει έξαλλο τον τοπικό δεξιό τύπο της περιοχής και οι επισκέψεις κορυφαίων υπουργών στο δημαρχείο του δίνουν πόντους αλλά και ψήφους από όλο το πολιτικό φάσμα!!!


Διαβάστε εδώ σχετικά. Θεωρούμε πολύ θετικό που συμπολίτες αναγνωρίζουν πως πρέπει και εμείς να κινηθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο κ. Παπαστεργίου είναι κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ στα Τρίκαλα αφού καινοτομίες του έχουν στοιχίσει σε προσλήψεις σε διάφορες δομές της πόλης που πλέον δεν έχουν την ανάγκη υπαλλήλων. Η μείωση του προσωπικού στο δήμο του και το γεγονός πως δεν "ανέχεται" απεργίες έχουν φέρει τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Οι κατηγορίες για αυταρχική διοίκηση πέφτουν βροχή από την Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων η οποία τον κατηγορεί συχνά πυκνά για ξεπούλημα των δομών του Δήμου και για έλλειψη αλληλεγγύης προς τους δημότες που μαστίζει η οικονομική κρίση!! Η "καραμέλα" της αυταρχικότητας από τους κόκκινους φασίστες του ΚΚΕ δεν πιάνει τόπο αφού η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών δεν ενοχλείται καθόλου από τις επισκέψεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ αφού γνωρίζουν την αγάπη των Αμερικανών για την πατρίδα μας και την χρόνια στήριξη που μας παρέχουν εδώ και δεκαετίες


Οι λιγοστοί πλέον υπάλληλοι του δήμου Τρικκαίων δεν θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και θεωρείται πως θα εκλεγεί εκ νέου δήμαρχος της πόλης αφού πιθανολογείται πως θα έχει εκτός από την στήριξη της ΝΔ και αυτή του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Παπαστεργίου έχει άριστες σχέσεις εκτός από τα ΜΜΕ και με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού την διάρκεια της θητείας του κατάφερε πάρα πολλά και έτσι οι δημότες τον θέλουν να παραμείνει στη θέση του για να ολοκληρώσει το έργο του. Η "Έξυπνη πόλη" εκεί λειτούργησε ενώ εδώ δεν λειτούργησε γιατί στείλατε πολλούς κουτούς δημοτικούς συμβούλους στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αντέδρασαν άμεσα στο να χορηγηθεί δάνειο στον δήμο, αντέδρασαν στο να δοθούν δομές στους ιδιώτες , αντιδρούν για τις συνεργασίες του δήμου με τον ιδιωτικό τομέα και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να γυρίσει η πόλη πίσω στις κακές και σπάταλες διοικήσεις που δημιούργησαν χρέη 17.000.000 ευρώ που παρέλαβε ο κ. Βαλασόπουλος.

Κάποιοι μάλιστα που είχαν βάλει σκοπό να πλουτίσουν με την ενασχόλησή τους με τα κοινά κατάλαβαν πως εδώ δεν τους βγαίνει και δημιούργησαν δικές τους δημοτικές παρατάξεις.


Η σελίδα του δήμου στο διαδίκτυο έχει δοθεί για κατασκευή αλλά και ενημέρωση σε ιδιωτική εταιρεία και έτσι αποτελεί πρότυπο για σελίδα δήμου επαρχιακής πόλης και όχι μόνο. Μπορείτε να δείτε και εσείς εδώ πως είναι. Για να δημιουργηθεί η "έξυπνη" πόλη των Τρικάλων δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ με την συμμετοχή των ιδιωτικών κεφαλαίων να καλύπτει το 50% του συνολικού κόστους.

Τα αμερικανικά δολάρια ήρθαν να ενισχύσουν πολλά προγράμματα ιδιωτών αλλά και του δήμου Τρικκαίων αφού οι Αμερικανοί θεωρούν πως τα κέρδη από τις νέες τεχνολογίες θα είναι σημαντικά για την περιοχή τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα τονίζουν με νόημα πως με μια άλλη κυβέρνηση ίσως είχαμε και τα πρώτα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος αφού υπάρχει ολόκληρος σχεδιασμός για την περιοχή των Βαλκανίων. 


Εδώ τα δίνουμε για τον ΠΑΟΔΗΛ, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, τις υπερωρίες των υπαλλήλων του δήμου, σε δωρεές σε σωματεία χωρίς έργο, στις ενορίες για να κάνουν κοινωνικό έργο διάφοροι ιερείς και να προβάλλονται και σε πολλά ακόμα που θα έχουμε την ευκαιρία να σας τα υπενθυμίζουμε σε όλη την προεκλογική περίοδο. Να τονίσουμε τέλος πως η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα χρηματοδοτεί καινοτόμες Ιδέες στην πόλη των Τρικάλων και ο Τζέφρι Πάϊατ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχει επισκεφθεί την πόλη και έχει συνάψει ισχυρούς δεσμούς τόσο με την διοίκηση όσο και με επιχειρηματίες της περιοχής. Διαβάστε εδώ τι έγραψε σε άρθρο του στην "Καθημερινή" ο Τζέφρι Πάϊατ και φανταστείτε τι είχε να γίνει εάν επισκέπτονταν την πόλη μας από τα ορφανά του Στάλιν!! Κάντο όπως τα Τρίκαλα λοιπόν δήμαρχε και άσε τις ιδεοληψίες που υπάρχουν σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Κάντο έστω στην επόμενη θητεία σου μαζί με τον νεοκομμουνιστή Κοκοτίνη τώρα που έγινε πιο Αμερικανόφιλος και από εμένα!!!


Για να μαθαίνετε τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στην περιοχή μας διαβάστε τα νέα τους προγράμματα που περιλαμβάνουν και την πόλη των Τρικάλων


Στην Ελλάδα ήδη η Αμερικανική Διπλωματία έχει ενεργοποιήσει τέτοια προγράμματα, με ένα από αυτά να είναι το«CodeGirls» που απευθύνεται σε έφηβα κορίτσια και λειτουργεί στο δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για ένα μοναδικό, καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Πρεσβεία, πρόκειται για μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εξοπλίσει νέα κορίτσια με δεξιότητες, για να επιδιώξουν ευκαιρίες στον τομέα της πληροφορικής.

Με την χρήση καινοτόμων εργαλείων και με την καθοδήγηση τεσσάρων έμπειρων εκπαιδευτριών, οι CodeGirls θα μάθουν:
• Πώς να δημιουργούν απλές ιστοσελίδες και να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου
• Πώς να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS
• Τις δεξιότητες που απαιτούνται από, τελευταίας τεχνολογίας, εταιρίες πληροφορικής
• Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών


Τα «American Spaces» στην Ελλάδα

Ένα άλλο πρόγραμμα που στηρίζει η Αμερικανική Πρεσβεία είναι τα έξι American Spaces. Το UTechLab στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το Sparti TechLab στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, το Veria TechLab στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το Corfu TechLab στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, το Athens American Center(πρώην Κέντρο Τεκμηρίωσης) στην Αμερικανική Πρεσβεία και το Xanthi TechLab, Priority Space, στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.



Με εξαίρεση το Athens American Center, όλα τα American Spaces έχουν μετασχηματιστεί σε maker spaces (πολυχώρους) που εκπαιδεύουν τους νέους σε δεξιότητες σχετικές με επιστήμη και τεχνολογία.

Οι νέοι χώροι έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, έναν από τους βασικούς στόχους της Αμερικανικής Διπλωματικής Αποστολής. Το Xanthi TechLab και το UtechLab είναι οι πιο πρόσφατοι από αυτούς τους μετασχηματισμούς.



Όλα τα American Spaces έχουν μετατραπεί σε techlabs με μικρές αλλάγες στον σχεδιασμό του χώρου που ολοκληρώθηκαν το 2018.

Το Athens American Center φιλοξενεί τα λιγότερα προγράμματα τεχνολογίας και έχει μεταφερθεί προσωρινά σε ενοικιαζόμενο χώρο γραφείων μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: