ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κόντρες σκάνδαλα και στο βάθος προσωπικά συμφέροντα

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κόντρες σκάνδαλα και στο βάθος προσωπικά συμφέροντα


Τελικά δεν θέλει και πολύ φαντασία για να καταλάβει κανείς πως η ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται η δημοτική παράταξη του νυν δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου από τα πρώην στελέχη της, είναι επειδή οι ίδιοι δεν έχουν άλλον τρόπο πολιτικής επιβίωσης.


Τις επόμενες μέρες οι επιθέσεις αυτές θα ενταθούν αφού όπως μαθαίνουμε η πλευρά Βαλασόπουλου έχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι δημοτικοί σύμβουλοι που έφυγαν δεν ήταν τόσο αμέτοχοι σε λάθη και παραλείψεις της νυν διοίκησης. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς απομακρύνθηκαν από θέσεις που κατείχαν στην πρώτη θητεία της διοίκησης Βαλασόπουλου. 

Μαθαίνω πως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα βγουν "μαχαίρια" από πρώην δημοτικούς συμβούλους και πως η πλευρά Βαλασόπουλου ετοιμάζει αντεπίθεση διαρκείας αφού δεν θα αφήσει καμία αιχμή κακοδιαχείρισης να πέσει στο πάτωμα. Εγώ πάντως πιστεύω πως κακοδιαχείριση υπήρξε αλλά δεν ήταν σε γνώση του δημάρχου. Άλλωστε όσο συγκεντρωτικός και εάν είσαι πάντα υπάρχει τρόπος να βρεθείς εκτεθειμένος.

Η περίπτωση του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου είναι χαρακτηριστική του τι μπορεί να πάθει ένας έντιμος άνθρωπος εάν επιλέξει κακούς και τυχοδιώκτες συνεργάτες. Οι θέσεις κλειδιά όπως αυτή του Χριστοδουλάκη ή του Χατζηδάκη μπορεί να σε κάνουν να τρέχεις και να μην φτάνεις ιδίως όταν κάνεις ρουσφέτια σε όσους δημοτικούς συμβούλους ακόμα και της αντιπολίτευσης στο ζητήσουν.

Ένα θέμα το οποίο ψάχνουμε είναι πόσα χρήματα έχουν πληρώσει οι ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης μας για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και δεν βγάζουμε πραγματικά άκρη. 

Βλέπουμε πως τα έσοδα αυτά στους προϋπολογισμούς που έχουν ψηφιστεί δεν έχουν εισπραχθεί ή είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Δεν λέω κρίση έχουμε και οι επαγγελματίες πρέπει να βοηθηθούν αλλά εδώ δεν μιλάμε για απλή βοήθεια μιλάμε στην ουσία για μη καταβολή τελών που έχουν ψηφιστεί θεωρητικώς για να εφαρμόζονται.

Γνωστές καφετέριες δεν έχουν καταβάλει σχεδόν τίποτα για μία ολόκληρη πενταετία. Δεν ξέρουμε ποιος θα μπορούσε να μας διαφωτίσει σε αυτό το θέμα αφού όλοι αναζητούν ψήφους σε προεκλογική περίοδο και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το τι γίνεται.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: