ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θα κάνει η ΝΔ όσα υποσχέθηκε;

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Θα κάνει η ΝΔ όσα υποσχέθηκε;

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΔ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ 
Με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί εάν η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει ότι υποσχέθηκε. Και φυσικά η δική μου απάντηση είναι πως μια μείωση της φορολογίας και μία συμφωνία με τους θεσμούς για μικρότερα πλεονάσματα μέχρι το 2022 θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει.

Στην φορολογία που για μένα δεν είναι ΒΑΣΙΚΟ για να ανασάνει η Οικονομία θα τα καταφέρει και θα την μειώσει σε διάρκεια τετραετίας και στις επιχειρήσεις αλλά και στα φυσικά πρόσωπα. Για τα πλεονάσματα δεν είναι αισιόδοξος για τρομερές αλλαγές και από το 3.5% που έχουμε υπογράψει δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να πάμε στο 0.5% - 1% που θα ήταν αναγκαίο για να προχωρήσει η χώρα σε Ανάπτυξη που θα είχε στέρεες βάσεις και θα στηρίζοντας στην αρωγή του κράτους στους μικρομεσαίους.

Σε αυτούς δηλαδή που μας οδήγησαν με την ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ τους στα βράχια τις καλές εποχές σε αυτούς που πλέον φοροδιαφεύγουν για να επιβιώσουν και όχι για να βγάλουν υπερκέρδη όπως παλιότερα. Δεν πιστεύω πως παραμένοντας σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον μπορεί κάποια Ελληνική κυβέρνηση να πετύχει κάτι ουσιαστικό για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Άλλωστε η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη τα επόμενα χρόνια όταν θα υποχωρήσουν και άλλο υπέρ των πολυεθνικών που θα μονοπωλήσουν σε χώρους όπου υπάρχει κατανάλωση αρκετή για να έχουν υπερκέρδη. Στο λιανικό εμπόριο super market δύσκολα θα βρίσκεις τα επόμενα χρόνια αμιγώς ελληνικά!!! Ήδη Βασιλόπουλος έχει πωληθεί σε ξένους και υπάρχει και το γερμανικό Lind που συνεχώς ανεβαίνει και στις προτιμήσεις του κοινού, ενώ σύντομα και ο Σκλαβενίτης θα αναζητήσει συνέταιρο Έλληνα ή ξένο. Το λιανεμπόριο είχε κέρδη και μέσα στην κρίση παρόλο που οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτό μειώθηκαν και παρά τα μέτρα προστασίας που πήραν όλοι οι Υπουργοί Ανάπτυξης που δεν κατάφεραν για να μην χάσουν ψήφους να κάνουν την χώρα μας ελκυστική και παράλληλα εμπόδισαν με τα νομοθετήματά τους στο άνοιγμα συγκεκριμένων ξένων αλυσίδων λιανεμπορίου και στην χώρα μας. Αλυσίδων που υπάρχουν σε όλες τις βαλκανικές χώρες πλην της Ελλάδας! Ας γνωρίζουν πως δεν έπραξαν με βάση το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ αλλά το προσωπικό τους και εις βάρος των καταναλωτών που θα μπορούσαν να έχουν μείωση στις τιμές βασικών προϊόντων της τάξεως του 20% έως και 50%!!!!

Βλέπετε στο τελευταίο Σοβιέτ της Ε.Ε η Ελλάδα δεν θέλει να εφαρμόσει σε καμία περίπτωση το άνοιγμα των επαγγελμάτων και οι μηχανισμοί διαφθοράς στο Δημόσιο οδηγούν δεκάδες επιχειρηματίες να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους αλλού και όχι στην χώρα μας.

Στην περίπτωση των super market επιλέξαμε να ακολουθήσουμε την τακτική των "εμποδίων" για όσες αλυσίδες Ελληνικές ή Ξένες δεν επιθυμούσαμε να έχουν δράση και στην χώρα μας. Σε αρνητικό περιβάλλον με Υπουργούς μαριονέτες συμφερόντων δεν θα σου έρθει κανείς από έξω παρά μόνο τα γερμανικά Lind που προϋπήρχαν γιατί άλλη είναι η φθηνή γερμανική αλυσίδα και αυτή δεν υπάρχει στην χώρα μας αλλά σε όλη την άλλη Ευρώπη!!

Τις επόμενες μέρες και σίγουρα μετά τις εκλογές θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ για αλυσίδες που ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν στο λιανεμπόριο και έφυγαν "τρέχοντας" όταν ανακάλυψαν πως η επένδυση τους θα είχε μίζες εκατομμυρίων αφού κάθε φορά οι προϋποθέσεις άλλαζαν και κάθε φορά το μαρτύριο τους μεγάλωνε αφού έβρισκαν κλειστές πόρτες Υπουργών και ανοιχτές όλων των παρατρεχάμενων που άλλα έλεγαν και άλλα έπρατταν.

Και για να επανέλθουμε και στον τίτλο. Μην ανησυχείτε για την ΝΔ πως δεν θα κάνει τα ελάχιστα που έχει υποσχεθεί. Να ανησυχείτε για όλα αυτά που πρέπει να κάνει (μείωση δημοσίου τομέα, ιδιωτικοποίηση ζημιογόνων κρατικών οργανισμών, αύξηση κατά τουλάχιστον 50% των ξένων επενδύσεων στην χώρα μας κ.α ) και από ότι φαίνεται ΔΕΝ θα γίνουν για να στρώσουν και πάλι το χαλί στην καραμανλική πτέρυγα του κόμματος να επαναφέρει τον αγαπημένο της ΣΥΡΙΖΑ μετά από 2-3 χρόνια και πάλι στην Εξουσία!!!

Για μένα προσωπικά όσοι ψηφίζουν καραμανλικούς βουλευτές είναι σαν να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουμε με ΑΓΩΝΙΑ τον σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να σας πούμε πριν καν αναλάβουν "δουλειά" να σας πούμε εάν μας πάνε στα βράχια και πάλι ή εάν έχουν όρεξη για ΡΗΞΕΙΣ που θα βγάλουν την χώρα μας οριστικά από τα μνημόνια και την ΠΑΡΑΚΜΗ. 

Γιατί άμα ψηφίζεις ΝΔ  και επιλέγεις συγκεκριμένους υποψηφίους που είχαν μόνο καλά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του ή αφελής είσαι ή βολεμένος. 

ΥΓ: Στο τέλος βλέπω να ψηφίζουμε ΝΔ για να μην χάσουν τους παχυλούς μισθούς τους όσοι βολεύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο. Την επόμενη όμως εκλογική αναμέτρηση έτσι και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη τους διατηρήσει στην θέση τους εμείς απλώς θα της γυρίσουμε την πλάτη. Και πριν από εμάς θα τους έχουν γυρίσει την πλάτη όλα εκείνα τα στελέχη που πάλεψαν και για να πάρει ΕΘΝΙΚΗ θέση η ΝΔ στο Σκοπιανό και για να διατηρήσει τον δεξιό της χαρακτήρα που είναι και το μόνο θετικό που έχει να επιδείξει στην Ιστορία της. Γιατί και η ΝΔ έχει μαύρες σελίδες με αρχηγούς που έκλειναν το μάτι και συνεργάστηκαν με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Κάποιοι μάλιστα ευθύνονται για όλους τους ΜΥΘΟΥΣ που ακόμα και σήμερα διακινούν τα ορφανά του Στάλιν. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: