ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Κάποια τοπικά ΜΜΕ άρχισαν τα πρωταπριλιάτικα ψέματα από χθες.  Τα περισσότερα εξακολουθούν και συντηρούν ΜΥΘΟΥΣ επιζήμιους για την τοπική μας κοινωνία. Ευχόμαστε έως το 2023 να αντιληφθούν πως τίποτα καλό δεν θα συμβεί για την πόλη μας εάν εξακολουθήσουν αυτές τις πρακτικές. 

  • Περίεργες εσωτερικές  μετακινήσεις υπαλλήλων του δήμου μας με ανεξήγητα κριτήρια όσων αφορά την χρησιμότητά τους. Σιωπή από τους συνδικαλιστές του ΣΕΔΗ και φυσικά έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές καμία δημοτική παράταξη δεν έχει ρωτήσει ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι μετακινήσεις αυτές που δείχνουν να γίνονται με κύριο γνώμονα να βολευτούν φίλοι και συγγενείς παρά με γνώμονα το συμφέρον του δημότη και την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων. 

  • Συγκέντρωση έχουν το Σάββατο συλλογικότητες έξω από το Κέντρο Υγείας της πόλης μας. Η ημέρα δράσης για την υγεία όπως αποκαλείται η κινητοποίηση διοργανώνεται ή για να ακριβολογούμε διαφημίζεται στα social media από την Μαχόμενη Ηλιούπολη. Στο facebook μπορεί κάποιος να αναζητήσει και να βρει και την Συνέλευση αγώνα κατοίκων Ηλιούπολης . Εκεί μπορεί να λάβει και περισσότερες πληροφορίες για τα αιτήματά τους και φυσικά θα υπάρχει και καλλιτεχνικό δρώμενο αφού όλες οι "επαναστάσεις" στηρίζονται στην Τέχνη. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε τους καλλιτέχνες εν έτει 2015 να βγαίνουν μπροστά και να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικά ονόματα που μας έρχονται πρόχειρα Κιμούλης , Κραουνάκης, Παπακωνσταντίνου , κ.ο.κ . Η Αριστερή κυβέρνηση τελικά βγήκε αλλά δεν μας πήγε σε ρήξη με τους Τροϊκανούς , δεν μας έβγαλε από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ αλλά απλώς εφάρμοσε τις "επιταγές" τους. Ας ελπίσουμε η επόμενη "επανάσταση" να μας κάνει επιτέλους Σοβιετία αφού άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει πως το 1949 δεν ηττήθηκαν επειδή η χώρα είχε την στήριξη Μεγάλων Βρετανών και Αμερικανών αλλά επειδή οι πολλοί βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Σήμερα οι πολλοί έχουν πάει πιο ΔΕΞΙΑ,  πιο πατριωτικά και απεχθάνονται περισσότερο το κράτος - "πατερούλη". 

  • Η λογική πως κάποιοι εκδότες θα έχουν αστυνομική φύλαξη και κάποιοι άλλοι όχι δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Βέβαια είσαι πιο ασφαλής εάν δεν εμπλέκονται αστυνομικοί στη φύλαξή σου αλλά ιδιώτες αλλά αυτό προφανώς δεν νομιμοποιεί κανέναν που έχει αστυνομική φύλαξη να φωνάζει για τον άλλο που επίσης έχει. Τα κριτήρια επικινδυνότητας και το ποιος είναι στόχος είναι εύκολο να τα "ανακαλύψουν" οι κυβερνώντες που και στην περίπτωση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αλλά και στην απόπειρα κατά του Στέφανου Χίου έπεσαν από τα σύννεφα! Όπως έπραξαν και στην υπόθεση του Παναγιώτη  Μαυρίκου. Βέβαια οι γνωστοί φασίστες θα πουν και σιγά τις απώλειες αφού άλλωστε όλες οι πένες ή για να ακριβολογώ τα πληκτρολόγια ενοχλούν ιδίως όταν τα βάζουν με την αριστερή τρομοκρατία. Η ΕΛ.ΑΣ για ακόμη μια φορά μέσω των συνδικαλιστών της δείχνει πως είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης και πολύ σύντομα θα αναζητούν από την κυβέρνηση να τους προστατέψει αφού η εικόνα της έχει θολώσει πλέον όχι μόνο σε όσους ιδεολογικά είναι απέναντί της αλλά σε κάθε φιλελεύθερο πολίτη που βλέπει πως η διαφθορά στις τάξεις της δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Οι απόψεις που κατά καιρούς παίρνουν ΔΗΜΟΣΙΑ οι συνδικαλιστές της είναι πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλάει για κάθαρση αλλά εμείς και πολλοί άλλοι δεν την βλέπουμε. 

  • Κάποιοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται και φυσικά αυτό συμβαίνει αφού ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και τους δίδεται αυτή η δυνατότητα. Ορθώς τους δίδεται αλλά προφανώς δεν μπορείς να κάνεις "επανάσταση" για να ανατρέψεις ένα σύστημα που σε πληρώνει για να το υπηρετείς. 

  • Προφανώς μια Ε.Ε που συζητάει την αγορά του κινεζικού ή του ρωσικού εμβολίου για την covid-19 δεν είναι ελκυστική για κανέναν φιλελεύθερο πολίτη. Στον νέο ψυχρό πόλεμο που διαμορφώνεται ας ελπίσουμε η Ε.Ε να πάρει την σωστή θέση αλλιώς προφανέστατα και απειλείται η συνοχή της που έχει άλλωστε δοκιμαστεί με την πλήρη αποτυχία της να αντιμετωπίσει το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα όπου κάθε κράτος - μέλος της Ε.Ε κάνει του κεφαλιού του. 

  • Ελπίζουμε πως σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοίνωσε χθες για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλιώς οι 20.000 νεκροί δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα μακρινό όνειρο ή φαντασία συνωμοσιολόγων αλλά μια πραγματικότητα. Το να επικαλείται οικονομικούς λόγους μια διαλυμένη οικονομία είναι κατανοητό μόνο σε όσους θεωρούν πως μπορεί να έρθει ανάκαμψη με 100 ή και 200 νεκρούς την ημέρα και με επιχειρήσεις που θα χάνουν τους εργαζομένους τους που θα νοσούν ή  με  νοσοκομεία που θα διασωληνώνουν σε ράντζα τα θύματα του φονικού κινεζικού ιού που μέχρι να ανακαλύψει ο ΠΟΥ από που προήλθε θα μας προκύψει ο επόμενος. Αφού ακόμα και εάν κάποιοι έχουν λάθος διατροφικές συνήθειες και επικίνδυνες αυτές θα εξακολουθούν να υπάρχουν αφού ουδείς εμποδίζει κράτη-παρίες όπως η Κίνα να θέτουν σε κίνδυνο μια ολόκληρη ανθρωπότητα. Ο κομμουνισμός εκτός από επικίνδυνος για τις οικονομίες γίνεται και θανατηφόρος ακόμα και για όσους δεν ανέχονται την τυραννία του και δεν την επιτρέπουν στα κράτη τους. Ή με την Κίνα ή  με τις ΗΠΑ κύριοι της κυβέρνησης δεν υπάρχει τρίτος δρόμος προς το σοσιαλισμό θα το πάρετε χαμπάρι σύντομα αφού ο Μπάϊντεν δεν είναι κανένας Τραμπ να "χαϊδεύει" τον κάθε αιμοσταγή κομμουνιστή δικτάτορα την ώρα που έχει την στρατιωτική ισχύ να τον ανατρέψει. 

  • Αστείος τουλάχιστον όποιος επικαλείται τα στοιχεία που δίνει η Κίνα για τα κρούσματά της από κορωνοϊό ή τα θύματά της. 

  • Καλή ανάρρωση στον δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό με ήπια ευτυχώς συμπτώματα. 
ΝΤΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: