ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Με ευχολόγια δεν θα σωθούν οι επιχειρήσεις της πόλης μας - Όσοι υπηρετούν τον κρατισμό δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Με ευχολόγια δεν θα σωθούν οι επιχειρήσεις της πόλης μας - Όσοι υπηρετούν τον κρατισμό δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις



Οι μόνοι που πραγματικά αγαπάμε τα μαγαζιά της πόλης μας είμαστε ΕΜΕΙΣ. Γιατί είμαστε και οι μόνοι που φωνάζουμε για μικρό και ευέλικτο κράτος το οποίο είναι και η μοναδική λύση για να μειωθούν οι φόροι των ελεύθερων επαγγελματιών της πόλης μας. 

Το γράφουμε με αφορμή σποτάκι της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" με στελέχη της τα οποία πληρώνονται  από τον κρατικό κορβανά , να στηρίζουν στα λόγια τους επιχειρηματίες της πόλης μας. 

Ως  διοίκηση επί 9 συναπτά έτη προφανέστατα και στήριξαν την Σοβιετία, αλλά  τώρα δύο χρόνια πριν τις εκλογές πήγαν να πουλήσουν σανό σε επιχειρηματίες που καταστρέφονται όσο εμμένουν και ψηφίζουν όσους διαχρονικά έβλεπαν τον ιδιώτη ως εχθρό του κράτους- "πατερούλη". Το αυτό ισχύει και για τους άλλους κρατιστές του δημοτικού μας συμβουλίου βεβαίως αλλά είδαμε το εξαιρετικό κατά τα άλλα βίντεο και είπαμε να πούμε και την δική μας άποψη επί του θέματος. 

Ακόμα και εάν όλες και όλοι μας ψωνίζαμε τα πάντα από καταστήματα της πόλης μας όσο εξακολουθούν οι επαγγελματίες και πληρώνουν υψηλούς φόρους άσπρη μέρα δεν θα δουν. 

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέδειξε  την απέχθεια της Αριστεράς προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και ο λαϊκισμός των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου σε θέματα που αφορούν την ιδιοκτησία είναι διαχρονική. Άλλωστε δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σε σώσουν από ένα κράτος που χαρακτήρισε μια ιδιωτική περιουσία ως ΔΗΜΟΣΙΑ αυτοί που πρωτοστάτησαν ώστε να διαπραχθεί αυτό το ειδεχθές "έγκλημα" που θα βαρύνει για δεκαετίες την πόλη μας. Στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος Δημήτρης Κιντής οι νέοι Βελουχιώτηδες καμώνονται τους φίλους του ιδιώτη και της περιουσίας του αλλά υποστηρίζουν το "δίκαιο" του να δοθεί με μια πολιτική- δικαστική απόφαση αυτή η περιουσία στο κράτος - "πατερούλη". Εάν δεν το έχουν αντιληφθεί θα απωλέσουν με τον ίδιο τρόπο κομμάτι αυτής της περιουσίας αφού πλέον δεν έχουμε τους ΚΛΕΦΤΕΣ του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην κυβέρνηση αλλά πολιτικούς που πιστεύουν στον φιλελευθερισμό και στην ελεύθερη αγορά έστω και εάν υποκύπτουν στις σειρήνες του λαϊκισμού για να εξασφαλίσουν ακόμα μία κυβερνητική θητεία! 

Όσοι μπήκαν στην πολιτική με σκοπό να μεγαλώσουν το κράτος,  δεν έχουν να προσφέρουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα ούτε στην πόλη αλλά ούτε στην χώρα μας. Και βέβαια οι σύλλογοι που θεωρούν πως θα τους σώσει το κράτος - "πατερούλης" πολύ σύντομα θα αντιληφθούν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αφού δεν μπορείς ταυτόχρονα να υπηρετείς το σπάταλο επιτελικό κράτος των 95 δισ. ευρώ και παράλληλα να σου περισσέψουν και χρήματα για την επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν είναι φανερό άλλωστε και από το άτσαλο άνοιγμα της αγοράς πάνω στην κορύφωση της πανδημίας! 

Και είναι πραγματικά άξιο απορίας πως οι δύο εμπορικοί σύλλογοι της πόλης μας δεν κατανοούν πως το δικό τους μέλλον στο επιχειρείν εξαρτάται εν πολλοίς από την αλλαγή νοοτροπίας και την εξασφάλιση για τις επιχειρήσεις τους χαμηλής φορολογίας. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί από όσους δεν επιχειρούν να μειώσουν αυτά τα 95 δισ. ευρώ που μας στοιχίζει το επιτελικό κράτος. Και δυστυχώς ελλείψει συμμάχων και η τωρινή κυβέρνηση δεν μας έχει δείξει πως είναι ικανή στο να το μειώσει αντίθετα με πρόσχημα την πανδημία το επιτελικό κράτος αυτό έχει και πάλι γιγαντωθεί και μας οδηγεί σε νέα μνημόνια και μάλιστα χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση. 

Και βέβαια για να πληρώνουν οι επιχειρηματίες  λιγότερους φόρους πρέπει οι οικονομικοί αυτοί πόροι να εξοικονομηθούν από μείωση των δαπανών του κράτους. Μπορεί κάλλιστα να γίνει νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις αλλά το μέτρο αυτό δεν θα ωφελήσει αφού όσο μειώνεται η αγοραστική δύναμη τόσο πέφτουν και οι τζίροι των επιχειρήσεων. Όχι όλων βέβαια αφού οι κρίσεις είναι ευκαιρίες για κάποιους όπως όλες και όλοι έχουν αντιληφθεί. 

Εάν ο δήμος π.χ της Ηλιούπολης εξακολουθήσει και την επόμενη δεκαετία να χρηματοδοτείται με 40 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο ή με 60 όπως θα συμβεί από ό,τι μαθαίνουμε το έτος 2022,  τότε εύλογα τα χρήματα αυτά θα συγκεντρωθούν και από την φορολογία των επιχειρήσεων. 

Και αυτές που τελικά θα πληγούν είναι οι μικρομεσαίες γιατί οι μεγάλες έχουν την απαραίτητη ρευστότητα που δεν έχουν όσοι δεν μπορούν ούτε να περάσουν έξω από Τράπεζα και όχι να δανειστούν. Και βέβαια οι τράπεζες για ακόμη μια φορά θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτηθούν για να μειωθεί το ρίσκο της κατάρρευσής τους. Γιατί τα κόκκινα δάνεια προφανώς και δεν θα αποπληρωθούν μετά και τα νέα λουκέτα που θα μπουν σε επιχειρήσεις καταχρεωμένες! 

Όσοι λοιπόν θέλουν πραγματικά να βλέπουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις στην πόλη μας προφανώς και δεν μπορούν παράλληλα να στηρίζουν τον κρατισμό σε κάθε δομή του δήμου ή να απαιτούν και να διεκδικούν να υφαρπάξουν μια περιουσία ιδιωτική που πλέον είναι στα χέρια του κράτους και την έχει ως "εγγύηση" της αποπληρωμής των δισ. ευρώ που χρωστάμε στους δανειστές μας. Αυτή την ΔΗΜΟΣΙΑ λοιπόν περιουσία καμία κυβέρνηση δεν θα την δώσει σε κανέναν δήμο γιατί απλούστατα δεν εξαρτάται από την ίδια αλλά και από τα κορόϊδα που έδωσαν τα χρήματά τους για να μην χρεοκοπήσει άτακτα η χώρα μας και συμπαρασύρει γιατί εμείς δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα και το σαθρό τραπεζικό σύστημα της Ε.Ε. Το οποίο ρίχνει "ψίχουλα" στην πραγματική οικονομία και στην περίπτωση της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. 

Η επιχειρηματικότητα της πόλης έχει  υποστεί ισχυρό πλήγμα επειδή σε θέσεις ευθύνης στο δήμο μας για δεκαετίες βρέθηκαν άνθρωποι που δεν πίστευαν στην Ελεύθερη Αγορά και δημιούργησαν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που να είναι "έγκλημα" το επιχειρείν στην χώρα μας. Γιατί η πλειοψηφία μας δεν εξέλεξε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους της επιχειρηματικότητας και επειδή οι τελευταίοι δεν συμμετείχαν τις καλές εποχές στα κοινά ως μπροστάρηδες αλλά προτίμησαν τον ρόλο του κομπάρσου! 

Και βέβαια και αυτοί που θα έσχιζαν τα μνημόνια,  και αυτοί που τα υπέγραψαν γνωρίζουν πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή θα γίνουν μεγάλες ή θα αφανιστούν. Και θα αφανιστούν επειδή δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα,  κάτι το οποίο είναι αναγκαίο και θα πρέπει να το δει σοβαρά η κυβέρνηση γιατί τα νέα λουκέτα θα μειώσουν και άλλο το ήδη χαμηλό ΑΕΠ της χώρας μας. 

Εάν λοιπόν θέλει κάποιος πραγματικά να τους βοηθήσει πρέπει να ψηφίζει σε θέσεις ευθύνης όσες και όσους πιστεύουν στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και όχι σε όσους ποντάρουν στην διατήρηση της Σοβιετίας! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: