ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις σε ένα λεπτό

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Δεν θα σας γράψουμε ψέματα για να γίνουμε αρεστοί στους φασίστες της πόλης. Για εμάς ο λαϊκισμός είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ ο οποίος ηττήθηκε στις κάλπες του 2019. Ακόμα και εάν οι πολλοί αποφασίσουν να επιστρέψει εμείς θα παραμείνουμε αταλάντευτοι υπηρετώντας όσα όλες και όλοι γνωρίζετε.

  • Δεν θεωρούμε πως είναι περίοδος κυβερνητικών σκέψεων  για εκλογές παρόλο που γνωρίζουμε πως υπάρχουν τέτοιες εισηγήσεις. Βέβαια οι εκλογές είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε πρωθυπουργού,  αλλά δεν θεωρούμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έκανε αυτό το λάθος. 

  • Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα με τους συμβασιούχους του τομέα της καθαριότητας στους ΟΤΑ δήλωσε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του Μέρα25. Ξεκαθάρισε πως θα εξεταστούν όλα τα αιτήματα για μονιμοποιήσεις προσωπικού που εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ κάποιοι. Θα υπάρξει ταβάνι του έκτακτου προσωπικού που χρησιμοποιεί κάθε δήμος και νομοθετικά θα λυθεί το θέμα με τις μετακινήσεις από τον τομέα της καθαριότητας σε άλλους τομείς. Ελάχιστοι θα μονιμοποιηθούν είναι αυτό που δεν είπε ενώ θα υπάρχει έκτακτο προσωπικό λιγότερο από τα προηγούμενα χρόνια αφού στο μέλλον πολλές δημοτικές δομές θα ιδιωτικοποιηθούν πλήρως. Ήδη στα πολιτικά γραφεία φτάνουν χιλιάδες τα αιτήματα για τα "δικά" μας παιδιά και φυσικά στο τέλος πάντα θα υπάρχουν ευνοημένοι και παραπονούμενοι. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως όσο υπάρχει προσωπικό δύο ταχυτήτων ΜΟΝΙΜΟΙ και ΕΚΤΑΚΤΟΙ θα υπάρχει πάντα γκρίνια. 

  • Υπάρχουν αιτήματα από 133 αιτήματα από δήμους για κάλυψη 1900 θέσεων που εκκρεμούν και έως τις 30 Σεπτεμβρίου του υπουργείο θα έχει ολοκληρώσει την εξέτασή τους και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ο περιορισμός του έκτακτου προσωπικού είναι η βασική επιλογή της παρούσας κυβέρνησης και αυτό θα υλοποιήσει ο αρμόδιος υπουργός κος Βορίδης. Ήδη κάποιοι διαφημίζουν την μονιμοποίησή τους και προφανώς εκθέτουν αυτούς που τελικά θα τους εξασφαλίσουν μια μόνιμη δουλειά στο δημόσιο. Ας το κοιτάξουν αυτό στην κυβέρνηση αρκετά προβλήματα έχουν να μην βρεθούν και απολογούμενοι επειδή έδωσαν μόνιμη δουλειά σε κάποιους που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το θέμα είναι πως δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν ούτε καν οι μισοί από αυτούς και η επιλογή θα πρέπει να γίνει με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ κάτι που λείπει για δεκαετίες από τον δημόσιο τομέα. 

  • Μετά το ΚΥΤ που δεν θέλει σύσσωμη η αντιπολίτευση και η διοίκηση του δήμου μας , το νεκροταφείο στον Υμηττό ήρθε και το πάρκο "Ανδρέας Λεντάκης" στον δήμο Δάφνης Υμηττού που δεν θέλουν! Παράλληλα δεν θέλουν και την επένδυση στο Ελληνικό που καθυστερεί για πάνω από 20 χρόνια ! Στην περίπτωση του κυβερνητικού πάρκου θα την πατήσουν πάντως αφού έως τα τέλη του 2025 θα είναι έτοιμο αφού μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκονται από πίσω με χρήματα που θέλουν να δουν το κέντρο της Αθήνας όπως δεν θα το αναγνωρίζουν πολλοί την επόμενη πενταετία. 


  • Διαβάσαμε στο site Ενεργοί Πολίτες για τρεις Αντιδημάρχους που "θέλουν" να πάνε ψηλότερα το 2023. Και οι τρεις δεν έχουν επιδείξει καμία επιτυχία στους τομείς που τους έχουν ανατεθεί και προφανέστατα το προβοκατόρικο κείμενο έχει σκοπό τις έριδες μέσα στην διοίκηση. Και οι κύριοι Αραμπατζής και Ευσταθίου έχουν φιλοδοξίες να γίνουν δήμαρχοι αλλά προφανώς διασπασμένοι δεν πρόκειται να περάσουν ούτε καν στον δεύτερο γύρο. Παρόλο που το σενάριο αυτό περιφέρεται από όσους φαντάζονται θέσεις ευθύνης δεν το θεωρούμε πιθανό αφού δύο φορές το "κόλπο" του 2019 δεν θεωρούμε πως θα πιάσει. Άλλωστε με δεδομένο πως έως το 2023 θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το πολιτικό τοπίο από τους "Μεσσίες" δεν θα είναι της μόδας οι Πολάκηδες σε κανέναν πολιτικό χώρο. Και δεν το λέμε με αρνητική χροιά αφού τουλάχιστον από τον Παύλο Πολάκη ξέρεις τι να περιμένεις ενώ από τον Τσίπρα σίγουρα δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αφού δείγματα έχει δείξει την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Μέχρι τώρα έχει αδειάσει πολλούς που είχαν αυταπάτες! 

  • Τρεις θα είναι οι υποψήφιοι από τον χώρο της κεντροδεξιάς το 2023. Τους δύο τους ξέρετε ήδη για τον τρίτο αφήνουμε πρώτα να το ανακοινώσει ο ίδιος αφού τελικά αυτός είναι που θα αναμετρηθεί , την δική του ομάδα θα φτιάξει και το δικό του πρόγραμμα θα παρουσιάσει! 

  • Κανένα εκλογικό σύστημα δεν είναι απαγορευτικό για να έχουμε πολλές δημοτικές παρατάξεις θυμάστε άλλωστε και στις εκλογές του 2014 πόσες είχαμε για όσους θεωρούν πως δεν έχουν όλοι δικαίωμα στο "όνειρο". 

  • Δεν μπορούμε να απαντάμε στο κάθε σχόλιο εργαζόμενου του δήμου μας,  που μας "αφορά" κάτω από άσχετες αναρτήσεις από τις δικές μας. Αυτό για όσους "βασιλικότερους" από εμάς αναμένουν το επόμενό μας "χτύπημα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: