Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης διαχειρίζεται χωρίς να πληρώνει ΤΙΜΗΜΑ τον δημοτικό κινηματογράφο της πόλης μας και έτσι ο δήμος μας δεν έχει ΕΣΟΔΑ!


 37 χρόνια χειμώνα - καλοκαίρι η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης διαχειρίζεται χωρίς να πληρώνει κανένα τίμημα , τον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης. 

Είναι εθελοντές όπως γνωρίζετε και το δηλώνουν και οι ίδιοι ,γνώστες του αντικειμένου,  και θεωρούν λογικό να διαχειρίζονται για πάντα τον "πολιτισμό" της πόλης μας. 

Μετά από μια σειρά διοικήσεων,  ήρθε και η διοίκηση Ψυρρόπουλου να ακολουθήσει την πεπατημένη. Έτσι η ζωή συνεχίζεται και θα συνεχίζεται , αφού ΣΩΤΗΡΙΑ δεν υπάρχει!  Γεμίσαμε εθελοντές,  και αυτή είναι ίσως και η πηγή των περισσότερων δεινών της πόλης μας. 

Με δεδομένο πως τα ίδια ισχύουν και στον αθλητισμό , μην αναρωτιόμαστε γιατί η πόλη μας δεν θα αλλάξει ποτέ επίπεδο. 

Άλλωστε ποιος θα την άλλαζε ; Όποιος "οικογενειακώς"  υπήρξε για δεκαετίες μέλος της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ,  και η πλειοψηφία των συνδημοτών μας  εξέλεξε ως δήμαρχο για να την διοικήσει; 

Δεν τα κατάφεραν άνθρωποι της αγοράς , και θα τα καταφέρουν όσοι ιδεοληπτικά θεωρούν πως το κράτος - δήμος δεν πρέπει να παράγει πλούτο αλλά χρέη; 

Όπως πληροφορηθήκαμε και εμείς  από δεξιούς κρατιστές και αριστερούς του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός κινηματογράφος πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ για τις ευπαθείς ομάδες,  και εννοώντας ΔΩΡΕΑΝ προφανώς και ξεχνάνε να σας πουν πως ό,τι δεν πληρώνουν οι "ΕΥΠΑΘΕΙΣ" ομάδες,  το πληρώνουμε όλες και όλοι εμείς,  όσοι ακόμα φορολογούμαστε στην Ελλάδα και δεν έχουμε δημιουργήσει μια "ωραία" offshore για να φοροδιαφεύγουμε "νόμιμα" αλλά όχι ηθικά! 

Οι εθελοντές και οι φιλάνθρωποι μέσω μιας ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ ,   παραμένουν ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ για να μην έχετε και καμία αυταπάτη πως πληρώνουν ΦΟΡΟΥΣ για τις εμπορικές δράσεις που ασκούν! 

Μέσα στις "ευπαθείς"  ομάδες και οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι άνω των 65 ετών, πρώην επιχειρηματίες της ίδιας ηλικίας,  και γενικότερα όσοι παρουσιάζονται ως άνεργοι και κυκλοφορούν με πολυτελή τζιπ αφού μια σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων δουλεύει καλύτερα με τα "μαύρα"! 

Εάν δεν τα γνωρίζαμε εμείς αυτά τότε ποιος; 

Μια πόλη που δημιούργησε πολλούς τέτοιους "επιχειρηματίες"  , λογικά θα έπρεπε να είναι περισσότερο καχύποπτη , άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που όλα τα μεγάλα ΜΜΕ παρουσίασαν με μελανά χρώματα την πόλη μας , όπως δεν είναι και λίγες οι φορές που "τρομοκρατήσαμε"  κάποιους και κάποιες  απλώς αναφέροντας την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Βασικά τρομοκρατήθηκαν μην χάσουν τα μεροκάματα ενώ εσκεμμένα θεωρούν αφελείς όλους και όλες εσάς που επιβεβαιώνετε το ρητό "βοήθα με φτωχέ μου να μην σου μοιάσω"! 

Το ό,τι τέτοιες πρακτικές και πολιτικές μας οδήγησαν να χρεοκοπήσουμε ιδιωτικά,  για να συντηρούμε ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ δεν σας το λέει προφανέστατα κανείς! Γιατί το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και υπάρχει σε αντίθεση με εμάς που τα επόμενα χρόνια θα έχουμε χειρότερη Υγεία , Παιδεία αλλά και μισθολογικές απολαβές αφού η ΚΡΙΣΗ είναι μπροστά και η χώρα εξακολουθεί και ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ! 

Τα όποια πλεονάσματα άλλωστε δεν φτάνουν για να εξυπηρετήσουν ένα ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ που θα οδηγήσει τις επόμενες γενιές να θεωρούν ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ την στέγασή τους σε δικό τους ακίνητο ενώ με τα υψηλά ενοίκια δεν θα έχουν καν στην κυριολεξία που να φιλοξενηθούν εκτός και μένουν ΠΑΝΤΑ με τους γονείς τους! 

Σας το λέμε εμείς άρα παράπονο δεν έχετε:! Εξακολουθήστε να συντηρείτε με την ΨΗΦΟ σας και κυρίως με την "αφέλειά" σας όσους θα έρθουν αύριο να "ακυρώσουν" τον πλειστηριασμό στο σπίτι σας επειδή ως κορόϊδα πληρώνατε φόρους,  για να παραμένουν όλοι αυτοί για δεκαετίες στο "απυρόβλητο". 

Γιατί ακόμα και τα ορφανά του Τσαουσέσκου έχουν πλέον μεγαλύτερο ΑΕΠ από της χώρας μας γιατί εφαρμόζουν τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ δεν συντηρούν ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ! 

Η οικονομική κρίση σας οδήγησε στο περιθώριο,  στη χρεοκοπία , και κατά καιρούς πιστεύετε σε "Μεσσίες" ΚΟΚΚΙΝΟΥ ή ΜΑΥΡΟΥ χρώματος και ιδεολογίας αλλά αποτέλεσμα δεν θα δείτε! 

Όπως δεν θα βρουν και στη Γερμανία οι νοσταλγοί του Χίτλερ όπως δεν βρήκαν και στη Ρωσία όσοι εξέλεξαν για πρόεδρο της χώρας έναν πρώην πράκτορα της KGB που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό! 

Ρωτήστε κανέναν Ρουμάνο, κανέναν Αλβανό ή γενικά κάποιον από το πρώην ανατολικό μπλοκ που τους οδήγησαν όλοι αυτοί οι "εθελοντισμοί"  και κυρίως αντιληφθείτε τι εσείς παρακολουθείτε από την έβδομη τέχνη.  Τι βλέπετε στο Neflix  και πως η πλειοψηφία προτιμά να στηρίζει τον Κινηματογράφο κρατών που έχουν χρόνια ξεπεράσει την ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ , πως πρέπει εθελοντές σε δομές του κράτους - δήμου να "φροντίζουν" για τον πολιτισμό μας! 

Δείτε και πως "βουλιάζει" ένας πολυδιαφημισμένος Ευρωπαϊκός κινηματογράφος και αντιληφθείτε πως κάθε κράτος δεν χρειάζεται να παλέψει και πολύ για να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τον πολιτισμό του όταν αυτός είναι ανώτερος! Άρα μην ανησυχείτε δεν κινδυνεύει ο δυτικός πολιτισμός κινδυνεύει μια "εκδοχή" του που οδήγησε σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους και ευελπιστεί πως θα οδηγήσει και σε έναν τρίτο για να ηττηθεί ΞΑΝΑ! 

Περιμένατε και το δάσος πάνω από την πόλη μας να το "σώσουν" οι εθελοντές αλλά όπως ήταν λογικό δεν τα κατάφεραν,  όπως δεν "έσωσε" και ο ΨΕΥΤΟπατριωτισμός των Ελλήνων προηγούμενων δεκαετιών  την μισή Κύπρο και όπως φαίνεται και τότε πάθαμε αλλά δεν μάθαμε . Στο επόμενο χαστούκι από τον τουρκικό στρατό μάλλον θα συνειδητοποιήσουμε πως χωρίς επαγγελματίες θα έχουμε ανάγκη πάντα τον "νταβατζή" μας! Αυτόν που επιλύει τις "διαφορές" σε παγκόσμιο επίπεδο σε αυτόν που και ο δικός μας στρατός "λάμπει" δια της απουσίας του από τα πεδία των μαχών όταν η μη δυτικοί Τούρκοι πάνε παντού και πολεμούν στο πλευρό του! 

Όσο εισιτήριο και να βάλει ο δήμος στον κινηματογράφο του δεν θα βγαίνει , και θα εξακολουθούν να έχουν οι διοικούντες  μηδενικά οφέλη τα ταμεία του δήμου μας .Αφού δεν μπορούν από έναν κινηματογράφο να έχουν έσοδα νοικιάζοντάς τον σε ΙΔΙΩΤΗ,  τότε θα συνεχίσουν να "ζητιανεύουν"  από μια κεντρική διοίκηση που πρέπει να επιλέξει μετά τις Ευρωεκλογές τελεσίδικα εάν μας πάει πάλι σε χρεοκοπία ή εάν θα κάνει επιτέλους όλες εκείνες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να μην οδηγηθούμε σε νέα μνημόνια.  Το όφελος Ψυρρόπουλου θα είναι μερικές εκατοντάδες ψήφοι όσων φοβούνται μην σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και έρθει κάποιος δήμαρχος να βάλει σε τάξη την ΣΟΒΙΕΤΙΑ! 

Πέντε χρόνια τώρα οδεύουμε με αργά βήματα ως χώρα προς την σωτηρία , αλλά σίγουρα δεν θα προλάβουμε να διαχειριστούμε ως κράτος αλλά πρωτίστως ως κοινωνία το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που λέει πως το χρέος της πατρίδας μας δεν είναι διαχειρίσιμο , και εμείς ακόμα θεωρούμε πως μπορεί σε καπιταλιστικές οικονομίες να είναι κάτι ΤΖΑΜΠΑ! 

Μα θα πει κανείς πως και η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης ιδιώτης είναι. Ναι και βέβαια είναι ένας ιδιώτης που δεν πληρώνει ενοίκιο για χώρο που χρησιμοποιεί και πετυχαίνει να συντηρείται από τα έσοδα που του παραχωρεί ο δήμος . Σε απλά ελληνικά ο δήμος δίνει σε έναν ιδιώτη έναν χώρο χωρίς να έχει κανένα οικονομικό όφελος εκτός και θεωρεί κάποιος πως ο δήμος δεν θα μπορούσε να έχει έσοδα από έναν κινηματογράφο,  οπότε πάμε πάσο! 

Αλλά είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα εν έτει 2024 αφελείς συνδημότες μας; 

Μόνο ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Γιάννης Ταβουλάρης άρθρωσε πέντε σωστές κουβέντες για το θέμα , αλλά δεν θεωρούμε κανέναν δημοτικό σύμβουλο από όσους παρέμειναν στο δημοτικό συμβούλιο έως αργά , όταν και πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα αυτό,  αφελή απλώς αρνούνται να τα βάλουν με τη ΣΟΒΙΕΤΙΑ ,που ευελπιστούν πως κάποτε θα διοικήσουν και αυτοί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...