ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διοίκηση Χατζηδάκη με πρόσωπα βγαλμένα από το παρελθόν

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Διοίκηση Χατζηδάκη με πρόσωπα βγαλμένα από το παρελθόν



Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες πως θα αναλάβουν τις ίδιες Αντιδημαρχίες δημοτικοί σύμβουλοι που τις είχαν και παλιότερα δεν θα περιμένουμε να περάσουν κάνα δύο χρόνια για να σας "αποκαλύψουμε" πως δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα όπως άλλωστε δεν έφεραν  και στο πρόσφατο ή "μακρινό" παρελθόν.



Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών θα είναι για εμάς ο "στόχος" αφού εκεί περιμένουμε και τις χειρότερες επιδόσεις της νέας διοίκησης. Καλό είναι να την κρατήσει την Αντιδημαρχία  ο ίδιος  ο νέος  δήμαρχος για να φανεί και να αποδείξει και σε εμάς τους "κακεντρεχείς" πόσο καλά μαθηματικά γνωρίζει.

Εμείς κάνουμε σκληρή κριτική στις μ@λ@κίες που κάνει η παράταξη που στηρίζουμε σιγά μην αφήσουμε τον Χατζηδάκη να κάνει "πειράματα" που θα μας στοιχίσουν ελλείμματα εκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις θα έχουμε τα ακριβή στοιχεία για τον δήμο μας από το Υπουργείο Οικονομικών γιατί για εμάς 7.000.000 ευρώ πλεόνασμα δεν υπάρχει, θα αρχίσουμε την δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων.

Η Οικονομική επιτροπή θα λέει τις σαχλαμάρες που έλεγε πάντα και εμείς θα σας έχουμε αναλυτικά τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που πήρε ο δήμος μας με έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών.

Εδώ δεν έχουν στείλει καταστάσεις για τους συμβασιούχους και λένε τάχα πως έχουν λίγο προσωπικό.Άμα το πλήρωναν οι ίδιοι και όχι η κεντρική διοίκηση θα ήθελαν απολύσεις και όχι προσλήψεις που λένε πως θα κάνουν χωρίς στην ουσία να μπορούν.

Ένα τελευταίο πανηγύρι είναι και αυτό με τις λεγόμενες ΜΚΟ που αναλαμβάνουν τάχα δραστηριότητες και πληρώνονται από τον δήμο μας για αυτό.

Κάτι σωματεία που αγαπάνε το περιβάλλον , τα ζώα , τους αστέγους και που καλούνται να αντιμετωπίσουν φαινόμενα ακραίας φτώχειας χωρίς να μας έχουν δηλώσει ποτέ , ούτε ποιους αφορούν οι δράσεις τους , ούτε φυσικά τι επιχορηγήσεις παίρνουν και από που.

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου σταμάτησε την μεγάλη ροή χρημάτων προς αυτές αλλά δεν εξάλειψε το φαινόμενο.

Κάποιες από αυτές είχαν δημιουργηθεί την περίοδο της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και είχαν καταχραστεί δισ. ευρώ χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί παραδειγματικά κανένας από όσους πονηρούς έκαναν την φιλανθρωπία επάγγελμα.

Κάποιοι μάλιστα μαθαίνουμε πως προσπαθούν να ενταχθούν στο περιβάλλον του νέου πρωθυπουργού αφού θεωρούν πως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση.

Άλλωστε συνέχισαν κάποιοι και επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκεί οι αλληλέγγυοι της αριστεράς δεν τους έδιναν όσα επιθυμούσαν και περιμένουν με Μητσοτάκη να ρεφάρουν την "χασούρα".

Θα έχουμε θέματα να κάνουμε με αυτούς που πρωτοστάτησαν άλλωστε μετά το 2012 για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά που έστειλε κάποιες από αυτές τις υποθέσεις στον Εισαγγελέα.

Μιλώντας με συναδέλφους από το δικαστικό ρεπορτάζ μάλιστα μου υποσχέθηκαν πως πολύ σύντομα θα βγει στην επιφάνεια περίπτωση ΜΚΟ που ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο στελέχους της ΝΔ και που χωρίς να έχει καμία δράση έχει πάρει πάνω  από 5.000.0000 ευρώ την περίοδο 2007-2009 

Μάλιστα την "αποκάλυψη" έκανε πρώην εργαζόμενη στη ΜΚΟ που έπαιρνε μηνιαίο μισθό 5.000 ευρώ για πενθήμερη και οκτάωρη εργασία!

Τομέας της υποτιθέμενης δράσης της ήταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που δεν είδαν ποτέ ούτε μισό ευρώ από τα χρήματα που αφειδώς μοίραζε η κυβέρνηση Καραμανλή στην οργάνωση αυτή που είχε καταφέρει να χαρακτηριστεί ως ΜΚΟ όπως και δεκάδες άλλες με "ανάλογες" ή και πραγματικές δράσεις.

Το ξεσκαρτάρισμα που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου οδήγησε πολλούς από τους "εμπνευστές" αυτών τον ΜΚΟ στην αγκαλιά του  ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ με τον τελευταίο να κρατάει πάντως αποστάσεις από πολλές ΜΚΟ.

Αντίθετα βουλευτές της ΝΔ έχουν κατά επανάληψη εμφανιστεί σε εκδηλώσεις  τέτοιων οργανώσεων και μετά από προσωπική ενημέρωση που τους έκανα άρχισαν να μην πηγαίνουν αφού κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται.

Το θέμα έχει απασχολήσει και την αντιπολίτευση του δήμου επί δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου αλλά χλιαρά και όχι ουσιαστικά όπως θα έπρεπε ,αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ήθελαν φαίνεται να χαλάσουν το ραχάτι κάποιων εργαζόμενων σε αυτές που τύγχαναν ή  έτσι τους έλεγαν πως είναι ψηφοφόροι τους.

Αλλά αρκετά για σήμερα αφού έτσι και αλλιώς η νέα διοίκηση μαθαίνω πως είναι διατεθειμένη να σταματήσει τις συνεργασίες με τέτοιες οργανώσεις που δεν έχουν άλλωστε καμία απολύτως σχέση με την νέα παράταξη του Γιώργου Χατζηδάκη αλλά ούτε με το ΕΝΑΚ .

Γνώμη μου είναι πως τελικά θα συνεργαστεί μαζί τους αφού απαρτίζονται από εργαζόμενους που διαμένουν στην πόλη μας και οι ψήφοι είναι κίνητρο για κάθε διοίκηση.

Άλλωστε μία από αυτές πρωτοστάτησε στο βρίσιμο κατά του πρώην δημάρχου προφανώς γιατί δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις τους ή ευνόησε κάποιους άλλους! Ποιος ξέρει ιδίως άμα δεν τον ενδιαφέρει να το ψάξει;

Τα λέμε αύριο πάλι γιατί δεν θα κάτσουμε προφανώς να συζητήσουμε κάτι χωρίς να βγάλουμε τα έγγραφα και κυρίως να παρουσιάσουμε στους δημότες ποιες ΜΚΟ στοχοποιούμε θεωρώντας πως δεν έχουν δράσεις αντίστοιχες με τα οικονομικά οφέλη που αποσπούν.

Μία από αυτές που είχαμε αναδείξει και παλιότερα ήταν "Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ" που έδινε διεύθυνση την οδό Αρκαδίου στην Ηλιούπολη και επειδή είχαμε επισκεφτεί την οδό και τον συγκεκριμένο αριθμό που δήλωνε διαπιστώσαμε πως επρόκειτο απλώς για την νοικιασμένη οικία ενός μέλους της οργάνωσης!

Είχαμε αναρωτηθεί δημόσια και τότε και δεν γνωρίζουμε εάν ενδιαφέρθηκε κανείς για την ύπαρξη αυτής της ΜΚΟ στην πόλη μας.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε κάποιες από τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τους μετανάστες κάποιες από τις οποίες σταμάτησε να χρηματοδοτεί η κυβέρνηση Σαμαρά και κάποιες άλλες τις έστειλε στη Δικαιοσύνη για ποσά που είχαν πάρει χωρίς να εμφανίζουν καμία απολύτως δραστηριότητα προς όφελος των μεταναστών και της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: