ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απέραντη υποκρισία του Γιώργου Χατζηδάκη

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Η απέραντη υποκρισία του Γιώργου Χατζηδάκη

Προχθές ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιώργος Χατζηδάκης κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση για τον ατελέσφορο διαγωνισμό για την προμήθεια led για τον φωτισμό της πόλης και σήμερα αποδεικνύεται πως:


"Την έγκριση της μελέτης και των όρων του διαγωνισμού εισηγήθηκε και ψήφισε και ο κ. Χατζηδάκηςως Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων τότε, ενώ ο κ. Ατζινάς αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με κολακευτικά λόγια για την πληρότητα της μελέτης! Η συμμετοχή εταιριών στον διαγωνισμό υπήρξε ικανοποιητική, αφού υπέβαλαν προσφορές 7 εταιρίες, -όταν σε κάποιους άλλους Δήμους συμμετείχαν μόνο 1-2 εταιρίες-. Όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού και της σύγκρουσης συμφερόντων των εταιριών μεταξύ τους, κάποιες από τις εταιρίες υπέβαλαν προσφυγές ζητώντας ακύρωση συμμετοχής των άλλων συμμετεχόντων στο διαγωνισμό.


Η ανεξάρτητη Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών που έκρινε τις προσφυγές αυτές, αποφάσισε ότι όλες οι εταιρίες είχαν κάποιο κώλυμα είτε νομικής φύσεως είτε μη εκπλήρωσης όρων της μελέτης και της διακήρυξης. Έτσι ο διαγωνισμός δυστυχώς δεν κατέληξε στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, στην ανάδειξη δηλ. αναδόχου για υλοποίηση του έργου".

Θα πείτε τα λέει η παράταξη του κ. Βαλασόπουλου. Λάθος τα λένε οι υπογραφές που έχει βάλει ο ίδιος και τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων όταν Χατζηδάκης - Αντζινάς και Βαλασόπουλος προχωρούσαν μαζί. Εάν αυτό δεν λέγεται απέραντη υποκρισία τότε τι είναι; Πιστεύει πραγματικά πως τον θεωρεί κανείς πιο έντιμο και ηθικό από τον προηγούμενο δήμαρχο; 

Δεν ξέρω τελικά εάν υπάρχουν ακόμα σε αυτή την πόλη σανοφάγοι αλλά εδώ είμαστε εμείς να τους ανεβάσουμε τα σχετικά έγγραφα και εάν είναι σε θέση να διαβάσουν θα καταλάβουν τον παραλογισμό της στρατηγικής της νέας διοίκησης. Περίπτωση πάντως να οδηγηθούμε σε μέρες που όλοι οι προϋπολογισμοί του δήμου μας ήταν ελλειμματικοί δεν θα ξαναζήσουμε επειδή υπάρχει και κεντρική διοίκηση αλλά το κυριότερο υπάρχουν οι θεσμοί που επιτηρούν το ξεχαρβάλωμα που ήδη άρχισε από την προηγούμενη κυβέρνηση και με λύπη μας βλέπουμε να συνεχίζει και η τωρινή. Να πληρώνουμε μια ζωή εμείς για να κάθονται οι κρατικοδίαιτοι του δημοσίου δεν είναι ένα σενάριο που θα παίξει σύντομα. 

Πιο πιθανή η άτακτη χρεοκοπία της χώρας τώρα που οι σύμμαχοι και εταίροι μας έχουν εξασφαλίσει τις τράπεζές τους και έχουν λάβει τα μέτρα τους ώστε να μην βουλιάξουν άμεσα μαζί μας. 

Γιατί το βούλιαγμα αυτή η Ε.Ε που δεν την νοιάζει που ο ισχυρότερος εταίρος της η Μεγάλη Βρετανία αποχωρεί δεν θα το γλιτώσει. Και το λένε όλοι οι σοβαροί αναλυτές και οικονομολόγοι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Το γιατί δεν προβάλλεται όσο χρειάζεται από τα ΜΜΕ της πατρίδας μας αναζητείστε το στο μακρινό 2007 όταν μέσα από το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ προεξοφλούσα την χρεοκοπία της χώρας που για αυτή έκαναν αναφορά όλα τα σοβαρά οικονομικά περιοδικά των ΗΠΑ και εδώ κάποιοι γελούσαν. 

Το γέλιο τους μας βγήκε ξινό και πικρό και το πληρώνουμε ακόμα όπως οι δημότες μας θα πληρώσουν και την άθλια επιλογή δημάρχου που έκαναν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σ.Μ  


Δεν υπάρχουν σχόλια: