ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι πιο έντιμο από μία παραίτηση ;

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Τι πιο έντιμο από μία παραίτηση ;


Όσοι λύσαξαν να φύγει ο "αυταρχικός" δήμαρχος ξαφνικά μόλις έμαθαν πως θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος άρχισαν να τον αποζητούν!



Πρέπει να μείνει λένε οι ίδιοι που μέχρι χθες του καταλόγιζαν απίστευτα πράγματα. Δεν βλέπω πιο έντιμη κίνηση από το να παραιτηθεί ένας δήμαρχος που έχασε τις εκλογές αφού στις επόμενες δεν θα είναι επικεφαλής της παράταξης που ο ίδιος δημιούργησε.

Φεύγει τώρα και θα έφευγε και νωρίτερα αφού μόλις το 30% των δημοτών πίστεψε στην προσφορά του σε έναν δήμο που παρέλαβε χρεοκοπημένο με 14.000.000 ευρώ χρέη και κατάφερε να τον παραδώσει με πλεόνασμα.

Θα λείψει σε πολλούς ο Βασίλης Βαλασόπουλος και κυρίως σε αυτούς που κατά παράδοση ανήκουν στον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά είναι "καθαροί" και πιστεύουν στο νοικοκύρεμα και όχι στην σπατάλη.

Άλλωστε τις σπατάλες τις πλήρωσε η χώρα με την χρεοκοπία και θα τις πληρώνει για πολλές δεκαετίες ακόμα εάν δεν σοβαρευτεί κάτι το οποίο δεν φαίνεται.

Ο κ. Βαλασόπουλος υπήρξε από τους πολιτικούς αντιπάλους που θα τον έχουν να τον θυμούνται για δεκαετίες όσοι Πασόκοι δεν είναι της άποψης "ας φάει και κάτι αρκεί να κάνει και κάνα έργο".

Η παράταξη του κ. Βαλασόπουλου έκανε έργο και άφησε και πλεόνασμα σε εποχές κρίσης που η επιχορήγηση του Κράτους προς τους δήμους μειώθηκε αισθητά.

Αναλαμβάνει στη θέση του ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Χατζηδάκης ο οποίος ισχυρίζεται μία πως είναι και αυτός υπεύθυνος για το "θαύμα" του πλεονάσματος και από την άλλη μας λέει πως ο δήμαρχος αποφάσιζε για τα πάντα.

Πότε λέει αλήθεια θα το διαπιστώσουμε όταν θα διοικήσει ο ίδιος και θα παραδώσει έλλειμμα ή πλεόνασμα στον επόμενο.Το ότι ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος έπρεπε να ανοίξει τον δρόμο για κάποιον νεώτερο ήταν κάτι το οποίο ζητούσαν αυτοί που σήμερα τον βρίζουν πως τάχα εγκαταλείπει.

Τι ήθελαν να κάνει άραγε να βλέπει στα δημοτικά συμβούλια τους πρώην συντρόφους του να συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν μια ολόκληρη παράταξη προσδίδοντάς της την ρετσινιά του "κλέφτη".

Θέλουν αλήθεια να τον δουν να συνομιλεί με όσους θέλουν να γυρίσουν την πόλη μας πίσω; Παραδέχεται την ήττα του και αποχωρεί αφήνοντας πίσω του όχι χρέη αλλά πλεονάσματα.

Παραδίδει σε αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτά τα τεράστια ελλείμματα και εύχεται αυτή την φορά να τα καταφέρουν και οι δημότες να μην πληρώσουν την επιλογή τους.

Εμείς αποχαιρετάμε έναν καλό δήμαρχο που μόνοι μας σχεδόν αντιπολιτευθήκαμε ως ΜΜΕ για την κοινή γραμμή που είχε με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις σε θέματα ΟΥΣΙΑΣ που παραμένουν στην πόλη μας Ιερά Τοτέμ.

Δημόσια Περιουσία , και ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας  (αφού η κεντρική διοίκηση δεν προχωράει στην άρση της μονιμότητας στους δημοτικούς και γενικότερα δημόσιους υπαλλήλους) ήταν τα βασικά θέματα στα οποία του ασκήσαμε κριτική και στα οποία διαφωνούσαμε πλήρως.

Εμείς δεν τον είδαμε αντιδημοκρατικό , ούτε αυταρχικό αλλά τον μοναδικό δήμαρχο που έκανε ρήξεις  με όσους κρατάνε πίσω την πόλη. Όχι όσες επιθυμούσαμε αφού διατήρησε για εμάς δομές άχρηστες για τον δήμο που στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Το γεγονός πως έβγαλε πλεόνασμα διατηρώντας και την "πεπατημένη" ήταν για εμάς επίτευγμα. Από την νέα διοίκηση ασφαλώς και δεν περιμένουμε τίποτα καλό για την πόλη.

Τους ξέρουμε τους είδαμε και στις δικές τους θητείες  τα έκαναν "θάλασσα" στα οικονομικά που είναι σημαντικά για την ίδια την επιβίωση του δήμου.

Ελπίζουμε να "κρατηθούν" από την κυβέρνηση και τους Θεσμούς και να μην μπουν στην διαδικασία να μας φεσώσουν και πάλι. Δεν το θεωρούμε πιθανό βέβαια αφού γυρίζουν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το ακοστολόγητο πρόγραμμα της παράταξης του κ. Γιώργου Χατζηδάκη και η συμπεριφορά των συμμάχων του  από την κεντροδεξιά όταν πήραν τα ηνία του δήμου μας είναι αρκετά όχι για να μας κάνουν απλώς επιφυλακτικούς αλλά σίγουρος πως η ζημιά έχει γίνει ήδη.

Και έγινε αφού οι περισσότεροι με την ψήφο τους γύρισαν την πόλη μας πίσω. Από τους διαδόχους του κ.Βαλασόπουλου  φυσικά και έχουμε προτίμηση αλλά εμείς ως δεξιό ιστολόγιο δεν θα μπλέκαμε ΠΟΤΕ στο να την πούμε δημοσίως.

Θα κρίνουμε βεβαίως την επιλογή που θα κάνουν τα μέλη της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" αφού οι δημότες για αυτό μας διαβάζουν.

Γιατί είμαστε ιστολόγιο άποψης και δεν περιοριζόμαστε στην απλή αναπαραγωγή δελτίων τύπου. Όσοι μας στηρίζουν γνωρίζουν άλλωστε πως από εδώ θα μάθουν ειδήσεις που όλοι οι άλλοι τους κρύβουν εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Τα δικά μας δεν έχουν σχέση με οικονομικά ανταλλάγματα και αυτό το έχουμε αποδείξει κριτικάροντας και τα "δικά" μας παιδιά.

Το δικά μας σε εισαγωγικά γιατί με αυτούς που έστησαν αγάλματα σε οπαδούς του κομμουνισμού , της πιο στυγνής δικτατορίας ,ασφαλώς και δεν μπορούμε να έχουμε καμία ιδεολογική σχέση.

Επειδή λοιπόν εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει για την λάθος επιλογή σας στις δημοτικές εκλογές στην πόλη μας , μην τρέφετε καμία ελπίδα πως θα τα "γυρίσουμε".

Οι κωλοτούμπες είναι για άλλους και όχι για εμάς . Οι κυβιστήσεις δεν ήταν ποτέ μέσα στα "χαρίσματά" μας.

Σας αφήνουμε στα χέρια της νέας διοίκησης και των "συμμάχων" της και στις "ευλογίες" κληρικών που την μία μέρα φοράνε περικεφαλαία και πάνε στα συλλαλητήρια και την άλλη σφίγγουν το χέρι σε εκείνον που αποδεδειγμένα ψήφισε εναντίον τους το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την στάση τους στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και καλώς έπραξε.

Και λέμε καλώς γιατί πατριωτισμός δεν είναι ανέξοδα ψηφίσματα και φιέστες αλλά η προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς μιας κοινωνίας.

Αρκετά πληρώσαμε τους "πατριώτες" που επί διακυβέρνησής τους χάθηκε η Κύπρος , αρκετά με όλους όσους παραβλέπουν πως η Ιστορία μας έχει ρίξει απίστευτα χαστούκια και μας γέμισε βαριές ήττες κάθε φορά που κάποιοι "εθνικόφρονες" ή πατριδοκάπηλοι  υπερεκτιμούσαν τις δυνάμεις μας.

Και για όσους πουν για την Επανάσταση του 1821 να διαβάσουν και πάλι και να καταλάβουν πως χωρίς συμμάχους δεν θα είχαμε ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας δουν πως ξεκίνησε και κυρίως γιατί καθυστέρησε για τέσσερις ολόκληρους αιώνες και ας αναζητήσουν μετά ευθύνες από τους "προδότες" που βλέπουν πάντα μπροστά τους από την άνεση που τους παρέχουν οι συμμαχίες που χτίστηκαν από αυτούς που αυτοί αποκαλούν δωσίλογους.

Οι "δωσίλογοι" είναι αυτοί που μας κρατάνε ακόμα ως Έθνος και όχι κάποιοι "πατριώτες" που επί χούντας άφησαν τον στρατό μας άοπλο και υπέστη τρομερή ήττα από τους Τούρκους.

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι οι εικασίες κάθε "ψεκασμένου" που κατατάσσει την χώρα του στις μεγάλες υπερδυνάμεις ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως πρόκειται για ένα Κράτος παρίας.

Ευχόμαστε στον Βασίλη Βαλασόπουλο κάθε επιτυχία σε ότι κάνει και ελπίζουμε να συνειδητοποιήσουν μετά την πάροδο κάποιων μηνών και οι πιο δύσπιστοι μαζί μας πως είχαμε δίκιο.

Μας πήγαν πίσω και εμείς δεν είμαστε εδώ για να ωραιοποιούμε καταστάσεις και να χαϊδεύουμε αυτιά κανενός.

Συνεχίζουμε να ασκούμε κριτική και να γκρεμίζουμε μύθους της πόλης γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως τίποτα καλό και γερό δεν μπορεί να χτιστεί με "φθαρμένα" υλικά μιας περιόδου που είχαμε ξεχάσει τα 9 χρόνια χρηστής διακυβέρνησης του κ. Βασίλη Βαλασόπουλου.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: