ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με ευχολόγια και "κενές" περιεχομένου υποσχέσεις

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με ευχολόγια και "κενές" περιεχομένου υποσχέσεις


Η δολοφονία του 15χρονου στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Μόρια δείχνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως μπορεί να αλλάξαμε κυβέρνηση αλλά στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών δεν είδαμε κάτι νέο.


Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού πως θα επιστρέφουν στην Τουρκία όσοι δεν είναι πρόσφυγες είναι γράμμα κενό αφού ο μηχανισμός ελέγχου και εξακρίβωσης λειτουργεί νωχελικά και παίρνει μήνες ή και χρόνια έως ότου αποφανθεί για το ποιος δικαιείται άσυλο και ποιος όχι από τους χιλιάδες μετανάστες που κατακλύζουν την χώρα μας.

Η Ε.Ε δεν δείχνει να έχει κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος αφού αρκετά μέλη της ένωσης δεν δέχονται να συνεισφέρουν ή άλλα συνεισφέρουν ελάχιστα. Μένει η Ελλάδα και η Ιταλία να παίρνουν τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστών με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας να ξεκαθαρίζει πως η χώρα του δεν θα δεχθεί νέους μετανάστες!

Επομένως μας άφησαν μόνους μας να συνεννοηθούμε με μια Τουρκία που μας απειλεί κάθε τρεις και λίγο αμφισβητώντας κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Εάν η Τουρκία θέλει να μας δημιουργήσει πρόβλημα αυξάνει απλώς τις ροές στο Αιγαίο και εμείς "πνιγόμαστε" στους μετανάστες. Τόσα απλά είναι τα πράγματα και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που φώναζαν στους προηγούμενους για λάθος πολιτική στο θέμα αυτό θα πρέπει να αναζητήσουν συμμάχους αλλιώς θα παραμείνουν να κοιτάνε τα νησιά μας να καταστρέφονται αφού οι δομές σε αυτά είναι βέβαιο και διαπιστωμένο πως δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα.

Ας πάνε να κάνουν αυτοψία στη Χίο και στη Μυτιλήνη και ας ρωτήσουν τους κατοίκους των νησιών αυτών πως έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους από την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε αυτά.

Το θέμα έχει και οικονομική διάσταση αφού από την παράνομη μετακίνηση θησαυρίζουν παράνομοι διακινητές αλλά και συντηρούνται ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται με δισ. ευρώ κάθε χρόνο για να παίξουν τον ρόλο του φιλάνθρωπου.

Οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων είναι δυσανάλογες με τα χρήματα που δίνει η Ε.Ε για αυτούς και το θέμα είναι πως κάποια στιγμή θα αντιδράσουν αναζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που βέβαια δεν μπορεί να έρθουν όταν ζεις μέσα σε γκέτο!

Καλούμε τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά δράση πάνω στο θέμα στις διεθνείς επαφές που κάνει πρέπει να τονίσει πως η Ελλάδα δεν είναι σωστό να δέχεται όλο το βάρος αυτής της ιστορίας με τους μετανάστες και να καταστήσει σαφές πως η Τουρκία δεν τηρεί τους όρους της συμφωνίας που έκανε με την Ε.Ε και για την οποία έχει χρηματοδοτηθεί.

Βέβαια από την πλευρά της και η Τουρκία έχει καταγγείλει πολλές φορές την Ε.Ε για αθέτηση όρων της συμφωνίας αλλά αυτό δεν είναι θέμα που πρέπει να μας απασχολεί ας τα βρουν αυτοί μαζί τους ιδίως κάποιοι που την θέλουν να είναι μέλος και της Ε.Ε!

Οι κάτοικοι των περιοχών που φιλοξενούν δομές μεταναστών και προσφύγων είναι και οι μόνοι που δεν φταίνε και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση που πόνταρε προεκλογικά στο θέμα αυτό θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη πως πρεσβεύει και υλοποιεί κάτι διαφορετικό.

Τα ευχολόγια στελεχών της ΝΔ δεν λύνουν το πρόβλημα όπως και οι υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν εκφράσει υπουργοί της για πάταξη της εγκληματικότητας μένουν κενό γράμμα όταν αυτά συμβαίνουν μέσα σε δομές του Κράτους που φιλοξενούν ανήλικους μετανάστες!

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: