ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Όχι κ. Μητσοτάκη δεν είναι αυτό Δημοκρατία

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Όχι κ. Μητσοτάκη δεν είναι αυτό Δημοκρατία


Διαβάζω με προσοχή το νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί η ΝΔ να επιτύχει την κυβερνησιμότητα στους δήμους και ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοιο ατόπημα από πλευράς ενός κόμματος που χαρακτηρίζεται φιλελεύθερο.



Θέλει να λύσει λέει το πρόβλημα της "απλής αναλογικής" και για να το κάνει αυτό δίνει υπερεξουσίες σε δημοτικές παρατάξεις μειοψηφίας. Θεωρεί πως οι δημότες ενός δήμου δεν γνώριζαν πως στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών εξέλεγαν τους συμβούλους που αυτοί ήθελαν και θέλει να τους επιβάλλει διοίκηση από αυτούς που καταψηφίστηκαν με συντριπτικά ποσοστά στον πρώτο γύρο.

Στην περίπτωση της πόλης μας το μόλις 16% της παράταξης του Γιώργου Χατζηδάκη και οι 6 μόλις δημοτικοί σύμβουλοι που εξέλεξε θα ελέγχουν τα οικονομικά του δήμου αφού στο δεύτερο γύρο επικράτησε του αντιπάλου του για μερικές εκατοντάδες ψήφους.

Οι οικονομικές επιτροπές των δήμων που οδήγησαν με την ρεμούλες τους την χώρα μας στην χρεοκοπία , και τάιζαν την διαφθορά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αποκτούν με το έκτρωμα που έφερε η ΝΔ στη Βουλή το "αλάθητο" και μπορούν να μοιράζουν δεξιά και αριστερά τα χρήματά μας χωρίς ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ έλεγχο από την αντιπολίτευση ενός δήμου!

Πρέπει λέει να αιτιολογήσει μια δημοτική παράταξη με στοιχεία της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του δήμου γιατί καταψηφίζει τον προϋπολογισμό!

Με τα στοιχεία δηλαδή που παρουσιάζει ο ΚΛΕΦΤΗΣ για να κλέβει και να κάνει περιουσίες η αντιπολίτευση θα προσπαθεί να αποδείξει πως ο "Βασιλιάς είναι γυμνός".

Κάτι δηλαδή που βλέπει και ο τελευταίος δημότης , κάτι που γνωρίζει και ένα πεντάχρονο παιδί πρέπει να το αποδείξει ο ευσυνείδητος δημοτικός σύμβουλος με χαλκευμένα στοιχεία από αυτά που οδήγησαν τους δήμους σε τεράστια ελλείμματα και την χώρα στα βράχια.

Ελπίζουμε πως για το εν λόγω νομοσχέδιο θα υπάρχουν αντιδράσεις από τους Θεσμούς αφού και οι ίδιοι καταλαβαίνουν πως με τέτοιες νοοτροπίες έχουν χάσει όχι μόνο τα δανεικά τους αλλά θα κληθούν σύντομα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη των δικών τους πολιτών για να σώσουν την Ελλάδα που δεν έμαθε τίποτα από την χρεοκοπία της.

Οι δημότες βέβαια έχουν ΑΚΕΡΑΙΑ την ευθύνη για την κατάντια της χώρας γιατί όπως είπε και ο Γεωργάκης Παπανδρέου δεν είναι δυνατόν να εκλέγεις διεφθαρμένους και κλέφτες και να είσαι εσύ ο καθαρός.

Για την πλειοψηφία πάντα μιλάμε που έχει κάνει πρωθυπουργούς και δημάρχους κάθε κλέφτη που κυκλοφορεί ελεύθερος ελέω μιας παντελώς διεφθαρμένης δικαστικής Εξουσίας.

Μιας δικαστικής Εξουσίας που νομοθετεί υπέρ των δικών της δικαιωμάτων και βγάζει καταχρηστικά και παράνομα όλων των υπολοίπων κοινών θνητών. Όπως έγινε με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις όλων των άλλων ΠΛΗΝ των δικών τους!!

Αυτή λοιπόν η χώρα αργά αλλά με σταθερά βήματα θα χρεοκοπήσει και πάλι και τότε όλοι θα θυμηθούν τι έκανε και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βασικά θέματα Δημοκρατίας που θα έπρεπε να τα χειρίζεται με περισσότερη ευαισθησία και όχι να δίνει "όπλα" στους ληστές να μας ξανακλέψουν και πάλι.

Εκεί που ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε με απλή αναλογική θα αποκτούσε μια αξία έρχεται η νέα κυβέρνηση και τον  κάνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης για τα δεινά που θα ακολουθήσουν.

Η ΟΜΕΡΤΑ βγήκε κερδισμένη και ουδείς στη ΝΔ που θα ψηφίσει το εν λόγω έκτρωμα δεν θα ξεφύγει της κριτικής μου, από εδώ και πέρα.

Οι δήθεν επικριτές του Μαδούρο νομοθετούν σαν τον δικτάτορα της Βενεζουέλας και έχουν το θράσος να αποκαλούν τους εαυτούς τους και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ. 

Όχι όποιος αγαπάει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν υποχρεώνει σε συμπράξεις δημοτικών παρατάξεων με την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε αυτές να συμμετέχει και η τάχα πλειοψηφούσα του δεύτερου φυσικά γύρου των εκλογών.

Αυτό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε καμία περίπτωση και απορώ ακόμα πως δεν έχεις καταλάβει πως αυτή σου την επιλογή θα την "πληρώσεις" στο άμεσο μέλλον.

Να ρωτήσεις πως διοικούνται οι τεράστιοι δήμοι στις ΗΠΑ αλλά και πως οι ρεπουμπλικανοί σε ένα ΚΡΆΤΟΣ που έχει την καλύτερη Αστική Δημοκρατία μπλόκαραν ακόμα και τις αποφάσεις του Προέδρου τους όταν δεν συμφωνούσαν με αυτές.

Μετά τον φιλοχουντικό γραμματέα Τουρισμού, τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, την Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, έχουμε και τον νέο ατόπημα. 

Αυτός ο "θίασος" δεν ήρθε για να μας σώσει αλλά για  να αρπάξει ότι απέμεινε από αυτή την χώρα.

Αλλά η Ελλάδα θα παραμείνει δημοκρατική, μέλος του δυτικού κόσμου όσοι Κυριάκοι και εάν περάσουν. Γιατί μπορεί να έχετε ως οικογένεια παράδοση στην "ανωμαλία" και στις offshore αλλά η Ελλάδα δεν θα αποδειχθεί για εσάς "χρυσοφόρα" επιχείρηση.

Πήγαινε τώρα στους θεσμούς να σου μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να τα  διαχειριστούν οι οικονομικές επιτροπές των δήμων. Θα πάρεις την απάντηση που σου αρμόζει όμως δυστυχώς τον λογαριασμό θα κληθούμε να τον πληρώσουμε πάλι εμείς. 

Εμείς που πιστέψαμε σε σένα και σε κάναμε πρωθυπουργό της χώρας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: