ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η επιλογή προσώπων δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη ή στους "εκβιασμούς" ή κάνω λάθος ;

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Η επιλογή προσώπων δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη ή στους "εκβιασμούς" ή κάνω λάθος ;

Καθημερινά γνωρίζω αξιόλογους ανθρώπους της πόλης μας που καμία διοίκηση δεν θέλησε χρόνια να "εκμεταλλευθεί" προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Άνθρωποι που έχουν τυπικό αλλά ουσιαστικό ενδιαφέρον για την Ηλιούπολη μας αφού εδώ ζουν για δεκαετίες.


Μορφωμένοι με τεράστια επαγγελματική εμπειρία την οποία θα ήταν χρήσιμο να την θέσουν υπό τις υπηρεσίες της πόλης οι διοικούντες. Αντί για αυτό βέβαια γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Οι διοικήσεις "πείθονται" σε όσους φορτικά εδώ και δεκαετίες επιχειρούν και πετυχαίνουν να γεμίζουν με ένα σωρό "λάθη" όσους δημάρχους τους εμπιστεύθηκαν.

Γιατί εκτός από την τιμιότητα που πρέπει να αναζητηθεί στις εποχές που ζούμε ένα άλλο που πρέπει να αξιολογείται από όσους ψάχνουν να καλύψουν πόστα διοίκησης είναι η ικανότητα.

Και για τους δήμους η στελέχωση των υπηρεσιών από ικανούς προϊσταμένους κρίνει εν πολλοίς και το αύριο της πόλης.

Από την προσπάθεια που θα καταβάλουν θα κριθεί και πόσο θα "πείσουν" την νωθρή και κουρασμένη από κούφιες Ιδέες "δημοτική μηχανή" να δουλέψει. Το γεγονός πως η συνταγή μέχρι τώρα δεν έχει πετύχει είναι εμφανής σε όλους όσους κατοικούν στο δήμο μας.

Η εικόνα της καθαριότητας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου , οι διαστάσεις της στασιμότητας για αυτή την πόλη φαίνονται όταν όμοροι δήμοι έχουν πετύχει εκεί που εμείς αποτύχαμε.

Οι ευθύνες δεν βαραίνουν βέβαια μόνο όσους διοικούν αλλά και όσους τους εκλέγουν. Γι' αυτό η κοινωνία της πόλης είναι συνένοχη σε όσα έχουν συμβεί.

Είτε κάποιος απέχει συνειδητά είτε όχι από την εκλογική διαδικασία αυτή είναι που καθορίζει το προς τα που θα πάει το "καράβι" και όταν ακόμα και εάν έχεις καλό καπετάνιο το πλήρωμα είναι "σαμποτέρ" για κάθε ανάπτυξη τότε αναζητείστε το ΘΑΥΜΑ.

Και ως γνωστόν τα θαύματα αφορούν τους πιστούς και κρατάνε λίγο. Έτσι και εγώ δεν περιμένω παρά να δω ένα κακό αποτέλεσμα για την πόλη αφού δεν έχει καμία προϋπόθεση να πετύχει κάτι με το υπάρχον προσωπικό.

Η "επιτυχία" βέβαια είναι κάτι σχετικό για αυτή την πόλη αφού κάποιοι πανηγυρίζουν ακόμα για την κατοχύρωση της περιουσίας ενός ιδιώτη ως κρατική.

Οι ίδιοι "απειλούν" πως θα αγωνιστούν και πάλι για να περιέλθει στον δήμο μας! Τέτοιο θράσος μετά από 40 χρόνια κοροϊδίας συναντάς μόνο σε κράτη όπου οι πολίτες αγνοούν γραφή και ανάγνωση.

Και δυστυχώς τέτοια κράτη δεν υπάρχουν στον δυτικό κόσμο. Η χώρα μας αποτελεί την τελευταία Σοβιετία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο δήμος μας πρωτοστατεί στο να νιώθουμε αμήχανοι στο τι τελικά πρέπει να κάνει κάποιος για να επικρατήσει η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Όταν σε μια πόλη έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες αυτή , μην αναζητάτε "σωτήρες από το παρελθόν αφού όταν είχαν την διοίκηση του δήμου δεν μας έκαναν να διαφέρουμε θετικά από τους όμορους δήμους δεν θα τα καταφέρουν και πάλι.

Μαθαίνω πολλά κατά συνείδηση γράφω  ελάχιστα. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω όσο οι περισσότεροι δεν παίρνουν αποστάσεις από ότι μας κρατάει πίσω.

Άλλωστε τι νόημα έχει να γράφω όσα μαθαίνω .... σε 20 μέρες θα τα ξέρετε και εσείς. Να αρχίσω δηλαδή να βγάζω ρεπορτάζ για να "κάψω" τις επιλογές της νέας διοίκησης; Τι όφελος θα έχω; Κανένα ίσα- ίσα θα υπονομεύσω την αξιοπιστία μου αφού μου χρεώνουν ακόμα πως δεν πρόβλεψα σωστά τον νικητή του δεύτερου γύρου.

Λες και ήξερα πως κάποιοι υποψήφιοί του μόλις δεν εκλέχθηκαν βαρέθηκαν και να πάνε να ψηφίσουν! Λες και γνώριζα πως οι περισσότεροι δεξιοί είχαν ήδη κληθεί και είχαν δεχθεί να "υπηρετήσουν" τον άρχοντα των ακινήτων.

Δεν θα χαλάσω εγώ το "παραμύθι" της "αριστερής" πόλης με τους τάχα δημοκρατικούς δημότες. Έχει ήδη "σαπίσει" και αναδύει την μπόχα των συσσωρευμένων σκουπιδιών της πόλης.

Ότι έχει να κάνει με την τρέχουσα επικαιρότητα της πόλης μας αναζητείστε το στα notianea.gr , εδώ θα έχουμε μόνο ΑΠΟΨΕΙΣ , και θα εξακολουθήσουμε να "ενοχλούμε" όσο μας αντέχετε.

Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν αντέχω τίποτα και κανέναν πλέον. Άλλωστε όταν μια "ζημιά" έχει ήδη γίνει η αποκατάστασή της απλώς σου δίνει το δικαίωμα να προχωρήσεις.

Όμως τίποτα δεν είναι όπως πριν. Το ζείτε στην Ελλάδα του σήμερα που προσπαθεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Όμως οι ζωές που καταστράφηκαν και όλοι όσοι έφυγαν δεν γυρίζουν και αυτό δεν είναι μια απλή θεωρία αλλά η πραγματικότητα.

Όσο λοιπόν και να θέλω να γράφω θέματα και να αναδεικνύω προβλήματα αναζητώντας λύσεις για την πόλη που ζω , τόσο θυμάμαι πως μετά από 6 σχεδόν χρόνια παρουσίας με αυτό εδώ το ιστολόγιο το μόνο που κατάφερα είναι να υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν ότι τους παρουσιάζεται ως ΑΛΗΘΕΙΑ.

Δεν με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο βέβαια αυτό ενώ φαίνεται πως είμαι  τόσο "ενοχλητικός" που αρνούνται να καταλάβουν ακόμα κάποιοι πως έχω το εξής   "χάρισμα"

Ποιο είναι αυτό να μην εξυπηρετώ ΠΟΤΕ τα δικά μου συμφέροντα και αυτό σε πείσμα όσων ακόμα και τώρα θεωρούν πως μπορούν να με κατατάξουν σε "κουτάκια" και δήθεν "πατριωτικές" παρατάξεις.

Το καταφύγιο κάθε απατεώνα άλλωστε είναι ο πατριωτισμός για αυτό και η πόλη μας γέμισε ξαφνικά με "πατριώτες" Είναι όλοι αυτοί που την δεκαετία του 1990 κατηγορούσαν εμάς τους Εθνικιστές ως φασίστες!

Λες και δεν έχει φανεί πως εμείς δεν υπηρετούμε καμία ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ . Λες και δεν κάνουμε καθημερινή σχεδόν κριτική στον ΜΑΥΡΟ αλλά και στον ΚΟΚΚΙΝΟ φασισμό.

Αλλά είπαμε κάνουν τα πάντα για να μας βρει η επόμενη διοίκηση πιο μάχιμους από ποτέ απέναντι της. Γιατί εμείς δεν χρειάζεται καν να ασχολούμαστε με το θέμα των "καταγγελιών". Όλοι οι συμβασιούχοι που σε μερικούς μήνες θα είναι ΑΝΕΡΓΟΙ , τότε  θα μας θυμηθούν.

Ήδη μας έκαναν τις πρώτες καταγγελίες  για εργαζόμενους με άδειες που υπερβαίνουν το μήνα, ήδη μιλάνε για μισθούς που υπερβαίνουν τα 1200 ευρώ καθαρό μισθό χωρίς τις υπερωρίες , ήδη "εκβιάζουν" αυτούς που μέχρι χθες κάλυπταν για να συνεχίσουν να έχουν τις συμβάσεις τους και να μπορούν να ζουν τις οικογένειες τους.

Όμως οι συμβάσεις τους πλέον είναι στην θέληση ή μη του Κυριάκου Μητσοτάκη να παίξει όπως έπαιζαν και οι προηγούμενοι.

Αυτά προς το παρόν καλό υπόλοιπο Κυριακής ,και τα πιο "καυτά" θέματα τα αφήνουμε για τον Σεπτέμβρη. Θα πετάξουμε και καμία "βόμβα" τον δεκαπενταύγουστο να μην μας περνάνε κάποιοι και για αφελείς!

Με την ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν την νέα διοίκηση θα έχουμε και τα πρώτα ρεπορτάζ μας για πρόσωπα που καλό θα ήταν να αποφευχθούν όχι για μένα αλλά για το ΚΑΛΟ της πόλης.

Όμως δεν θα αποφευχθούν αφού οι ίδιοι ήδη διαφημίζουν την συμμετοχή τους στη νέα διοίκηση.

Γιατί άμα βάλεις τον ΛΥΚΟ να φυλάει τα "πρόβατα" προκοπή δεν θα δεις Πάντως με δεδομένο πως οι επόμενες δημοτικές εκλογές δεν φαίνεται να γίνονται με απλή αναλογική ο Γιώργος Χατζηδάκης με ένα 16% θα είναι και πάλι στον δεύτερο γύρο το θέμα είναι με ποιον αντίπαλο. Η δική μου γνώμη είναι πως θα κερδίσει άλλη μία τετραετία ,και την έχω γράψει δημόσια για να μου λένε μετά πως δεν είχα σωστή πρόβλεψη. Θα μου τα λένε οι οπαδοί του αφού τους έχω στεναχωρήσει που δεν τον στήριξα στις εκλογές.

Λες και δεν έβλεπα το ψηφοδέλτιό του και το "παλιό" που τάχα θα μας έσωζε από έναν "αυταρχικό" δήμαρχο ή τους αντιμνημονικούς του οπαδούς που το 2015 κατέστρεψαν μια χώρα και από Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να καταστρέφουν την πόλη μας.

Δουλεύουμε από τώρα για το 2023 για να έχουμε ΙΣΧΥΡΟ υποψήφιο από τον χώρο της κεντροδεξιάς έστω και εάν κατέβουν ακόμα 1-2 υποψήφιοι από τον ίδιο χώρο να τους υπερκεράσει και να μπει στον δεύτερο γύρο.

Δύσκολο το εγχείρημα αφού η κυβέρνηση μπήκε με το "αριστερό" και δεν βοηθάει μέχρι τώρα την χώρα να βγει στο ξέφωτο. Λανθασμένες επιλογές προσώπων σε πολλά υπουργεία, και προσωπικότητες πολύ αντιπαθείς στην κοινωνία μας.

Τελευταίο κρούσμα η κ. Παναγιωταρέα και η λίστα με τις λάθος επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη μεγαλώνει.

Εμείς ΠΙΣΤΟΙ σε αρχές και αξίες και όχι σε offshore και "ψεκασμένες" Ιδέες θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική σε κάποιους που θέλουν να τα έχουν καλά και με την Εκκλησία αλλά και με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Για τα συλλαλητήρια που ετοιμάζουν οι ρωσόφιλοι για την Μακεδονία μας θα αντιληφθούν πως χωρίς την συμμετοχή Ελλήνων Εθνικιστών δεν θα υπερβαίνουν τις συγκεντρώσεις των αριστερών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Να δω και την Εκκλησία της Ελλάδος τι γραμμή θα δώσει στο "ποίμνιό" της γιατί θεωρώ πως ΜΟΝΟ κίνητρό της είναι πάντα το προσωπικό συμφέρον Μητροπολιτών και κληρικών και έτσι αφού διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας δεν τίθεται με την παρούσα κυβέρνηση δεν θα υψώσουν τα λάβαρα της "επανάστασης".

Ίδωμεν αφού στην έκθεση Θεσσαλονίκης οι Βορειοελλαδίτες ετοιμάζουν και την πρώτη τους συγκέντρωση διεκδικώντας ΑΚΥΡΩΣΗ της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Μια διεθνή συμφωνία βέβαια είναι αδύνατον να ακυρωθεί ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ και εάν τελικά ακυρωθεί η γειτονική χώρα θα βγει ακόμα πιο  κερδισμένη.

Άμα ήθελαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να μην ψηφιστεί αυτή η συμφωνία ας μην ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το 30% του λαού μας που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και πάλι είναι αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ δεν είμαι απόλυτα σίγουρος το αντίθετο μάλιστα πόσοι από τη ΝΔ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ υπέρ της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ αυτής.

Εγώ θεωρώ πως η γειτονική χώρα πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ με ονομασία όμως που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Αυτό βέβαια δεν έγινε εφικτό και μόνο η μη ΛΥΣΗ του προβλήματος με την γειτονική χώρα θα απέτρεπε την όποια χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία από την ονομασία των Σκοπιανών.

Μπορεί να μην κινδυνεύουμε από τους Σκοπιανούς τώρα αλλά σε 20-30 χρόνια δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι και πως θα είμαστε εμείς ,και τότε ίσως οι αξιώσεις τους για να ενωθούν όλα τα εδάφη που ανήκαν στην Μακεδονία και πλέον είναι διάσπαρτα σε τρία κράτη να οδηγήσουν σε πολεμική σύρραξη.

Η μόνη ελπίδα της χώρας μας παραμένει η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ αφού η ίδια δεν έχει ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να υπερασπίσει τα εδάφη της κυρίως από τους Τούρκους που και μερίδιο θα πάρουν από τις εξορύξεις που πραγματοποιούνται και μέρα με την μέρα θα γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί.

Όσοι θεωρούν πως η Τουρκία δεν θα πάρει ποσοστό από ότι κοιτάσματα βρεθούν στο Αιγαίο είναι τουλάχιστον αφελείς. Και είναι αφελείς γιατί δεν βλέπουν πως στις αξιώσεις τους αυτές δυστυχώς ακόμη και σήμερα έχουν ως σύμμαχο και τις ΗΠΑ.

Μόνο εάν η Τουρκία θελήσει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και συμμαχήσει πλήρως με τη Ρωσία η χώρα μας θα βγει διπλά και τριπλά κερδισμένη. Όσο η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ δυστυχώς για εμάς παραμένει ΙΣΧΥΡΗ και ικανή ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει όχι απλά ένα περιστατικό αντίστοιχο των Ιμίων αλλά μια νέα Κύπρος!

Γιατί ο Ερντογάν που καταρρέει δεν είναι το πρόβλημά μας. Το δικό μας πρόβλημα είναι αυτοί που θα το διαδεχθούν και είναι το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα το οποίο ποντάροντας μόνο στις ΗΠΑ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα ωφελήσουν τους Τούρκους εις βάρος για άλλη μια φορά του Ελληνισμού.

Ήδη το ισχυρό Ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ ανησυχεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προσπαθεί να αφυπνίσει τους εντός Ελλάδας αλλά δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακούνε.

Θεωρούν πως η Ε.Ε θα τους σώσει κάτι το οποίο δεν αποδεικνύεται από την μέχρι τώρα στάση της.

Αυτά προς το παρόν καλή συνέχεια σε όλες και όλους .........

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: