ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ευχαριστούμε τους Έλληνες του Εξωτερικού μέσα από την καρδιά μας

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Ευχαριστούμε τους Έλληνες του Εξωτερικού μέσα από την καρδιά μας


Η στήριξη αυτού του ιστολογίου από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό μας αναγκάζει να ασχοληθούμε και με τα εκεί προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Με χαρά θα φιλοξενήσουμε τα μηνύματά τους και τις καταγγελίες τους αφού εάν και τοπικό ιστολόγιο βλέπουμε πως μας αγαπάνε περισσότερο στο Εξωτερικό σύμφωνα με τις επισκέψεις που καταγράφονται στα Google Analytics. Για αυτό και οι "ντόπιοι" δικαίως θα αναρωτιούνται μα αφού δεν τον διαβάζουμε γιατί δεν πέφτει το ιστολόγιό του;

Συγκινητική για μένα η χθεσινή μέρα όπου και πάλι χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις του πίνακα επισκεψιμότητας αυτού του ιστολογίου. Τι να πω μήπως να αρχίσω σιγά- σιγά να γράφω στα γαλλικά ή στα αμερικανικά;

Το γεγονός πως η Γαλλία ξεπέρασε σε επισκέψεις τους εδώ ιθαγενείς με κάνει ιδιαίτερα περήφανο και ετοιμάζω ειδικά αφιερώματα σε όσους ξενιτεύτηκαν αφού εδώ δεν είχαν καμία "τύχη" εξαιτίας της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτοί συμφωνούν με τις αντιλήψεις μου σε ποσοστό που σχεδόν ταυτίζονται με αυτές γιατί έχουν καταλάβει πως η δική τους ξενιτιά δεν θα υπήρχε εάν ξαφνικά εφαρμόζονταν όσα εδώ γράφω.

Τα συμφέροντα κυρίως οικονομικά που λυμαίνονται τον Τόπο αντιδρούν εδώ και δεκαετίες στο να γίνουμε ένα πραγματικό δυτικό κράτος για να μην χάσουν τα προνόμια τους.

Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες της χώρας ποντάρουν στη χρεοκοπία της όπως και το 2015 για να απαλλαγούν από τα χρέη τους αφού τα χρήματα τους έχουν βγει από το 2010 στο Εξωτερικό.

Αυτά τα συμφέροντα θέλουν την πώληση της ΔΕΗ σε Έλληνα επιχειρηματία, και φυσικά πολεμάνε με λύσσα τις πραγματικές επενδύσεις από σοβαρά δυτικά κράτη.

Η μεγαλύτερη επένδυση αυτή του Ελληνικού έχει δοθεί σε σχήμα με επικεφαλής εταιρία μια Ελληνική , κάτι το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας.

Κανένα μεγάλο  έργο στην Ελλάδα δεν έγινε με μπροστάρη Ελληνική Εταιρία. Αλλά κάποιοι θεωρούν πως είμαστε αφελείς και μας δουλεύουν για επενδύσεις και επενδυτές με δανεικά και αγύριστα.

Στο σχήμα ευτυχώς υπάρχουν και ξένοι που θα βάλουν τα χρήματα αλλά δεν είναι και αυτοί από τους επιχειρηματίες εκείνους που θα κινούσαν γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί η επένδυσή τους.

Δεν περιμένω λοιπόν και πολλά πράγματα από την επένδυση στο Ελληνικό , αλλά στα χάλια που είμαστε ακόμα και 1000 μόνιμες θέσεις εργασίας εάν δημιουργηθούν την επόμενη τετραετία θα πανηγυρίζουμε.

Όσοι μιλάνε για παραπάνω μόνιμες θέσεις εργασίας φυσικά και ευελπιστούν στο να γίνει κάτι παραπάνω από ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα έχει και καζίνο.

Ονειρεύονται πλήθος μαγαζιών που θα κλείσουν όλα τα τοπικά μαγαζιά των γύρω περιοχών και εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί από 2% έως και 10% και αυτό έχει να κάνει με τα άκρως ανταγωνιστικά πακέτα που προσφέρουν κράτη όπως η Τουρκία , η Κροατία, αλλά και οι αφρικανικές χώρες όπως το Μαρόκο!

Άγγλοι , Γερμανοί , αλλά και Αμερικανοί τουρίστες κινούνται προς αυτές για τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιληφθεί πως ο τουρισμός δεν είναι κάποιοι που έρχονται και τους χρεώνουμε μία χωριάτικη 12 ευρώ ή μια μπύρα 5 ευρώ αλλά η βασική μας "βιομηχανία" για να βγούμε από την κρίση.

Χάνοντας και από εκεί θα αντιληφθούμε πως καλό είναι να θέλουμε πολλά ευρώ από τους τουρίστες αλλά πρέπει να παρέχουμε και καμία υπηρεσία όχι μόνο τον ήλιο μας και την θάλασσα που και αυτή την έχουμε βρώμικη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτά προς το παρόν από το μέτωπο της φωτιάς αλλάζει ο καιρός και η φωτιά θα σβήσει για την Εύβοια μιλάω γιατί μέχρι και το τέλος Αυγούστου δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία οι εμπρηστές.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: