ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Οι κομμουνιστές δεν υπήρξαν και ποτέ τίποτα σπουδαίοι οικολόγοι εδώ όταν έγινε το Τσέρνομπιλ μας μίλαγαν για Αντισοβιετικό μένος!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Οι κομμουνιστές δεν υπήρξαν και ποτέ τίποτα σπουδαίοι οικολόγοι εδώ όταν έγινε το Τσέρνομπιλ μας μίλαγαν για Αντισοβιετικό μένος!



Ο Θωμάς Στυλιάρας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης εξήγησε σύμφωνα με τα δικά του κομμουνιστικά πιστεύω πως οι αριστεροί όταν μιλάνε για οικολογία και "καθαρή" ενέργεια εννοούν την διατήρηση του μονοπωλιακού ελέγχου της ενέργειας από ένα κράτος - "πατερούλη" που καταδίκασε την μισή Ευρώπη σε πείνα - εξαθλίωση και ανελευθερία. 


Οι ενεργειακές κοινότητες προφανώς και εμάς που δεν είμαστε επαγγελματίες οικολόγοι δεν μας ενθουσιάζουν αλλά δεν έχουμε και ενναλακτική ή αντίλογο για την καταστροφή του πλανήτη που συντελείται από την δική μας υπερκατανάλωση. 

Μας άρεσε η τοποθέτηση του κ. Κοκοτίνη που δείχνει να έχει απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες της Αριστεράς και αποτελεί μια λογική φωνή στο θέμα τουλάχιστον αυτό. Το δυστυχώς ζούμε βέβαια στον καπιταλισμό προφανώς και θα ήταν και για εμάς ΟΡΘΟ εάν μας πρότεινε άλλο πολιτικό σύστημα που να μπορεί να εφαρμοστεί. 

Εμείς έως σήμερα δεν έχουμε δει κανένα κράτος που δεν έχει καπιταλισμό να προοδεύει , αντίθετα βλέπουμε τι γλιτώσαμε εξαιτίας του αίματος ηρώων που απέτρεψαν την περίοδο 1946-1949 από το να γίνουμε ένας σοσιαλιστικός - κομμουνιστικός "παράδεισος". 

Μας άρεσε και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κΓιώργου Γιαννόπουλου και ιδίως η τοποθέτηση πως ο Έλληνας στο εξωτερικό ευδοκιμεί ενώ εδώ κοιτάμε πως θα τον "φάμε". Λόγο στους ειδικούς λοιπόν και όχι στην κλίκα της εκάστοτε διοίκησης ή εξουσίας και από εμάς. 

Δεν θέλουν καμία "καθαρή" ενέργεια οι κομμουνιστές και οι νεοκομμουνιστές του δημοτικού μας συμβουλίου φθηνή ενέργεια θέλουν και ας πεθάνει όλος ο πλανήτης αρκεί να παραμείνει ισχυρό το κράτος - "πατερούλης". 

Το θέμα της ενέργειας φυσικά και δεν θα το λύσουμε εμείς αφού η ανικανότητά μας είναι γνωστή παγκοσμίως. Εμείς δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια μας σιγά μην σώσουμε τον πλανήτη από την υπερθέρμανση. 

Την στάση των δύο κεντροδεξιών δεν την κατανοήσαμε ακριβώς σαν ουρά της Λαϊκής Συσπείρωσης μας ακούστηκαν αφού διακατέχονται από τις ίδιες ιδεοληψίες κατά του καπιταλισμού και δεν τους έχουμε ακούσει ούτε μια φορά να τον υπερασπιστούν. 

Μπράβο στη διοίκηση που έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να ακούσουμε τις απόψεις του χθες και του αύριο. 

Όσον αφορά το κόστος της ενέργειας με τις νέες μορφές είναι σίγουρα πιο ΑΚΡΙΒΗ και έχουμε βεβαίων να επιλέξουμε στο να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε το Περιβάλλον αφού άλλωστε είναι εμφανές πως δεν μας ενδιαφέρουν διαχρονικά ως χώρα οι επόμενες γενιές. 

Το φτωχό νοικοκυριό προφανώς και θα παραμείνει φτωχό όσο ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ έχει εμπόδια στο να παράγει κέρδος για να έχουν και τα ορφανά του Στάλιν να εισπράττουν για να βλέπουν εχθρούς παντού. 

Η ενεργειακή κοινότητα της Ηλιούπολης σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Γεωργάκη θα προχωρήσει παρά τα ΟΧΙ της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης , Μαχόμενης  Αριστεράς , και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Φώτη  Χρυσουλάκη. Όχι πως και οι υπόλοιπες παρατάξεις τρελάθηκαν με την ιδέα αλλά θα γκρινιάξουν στην πορεία. Αφού η διοίκηση θα κάνει ενεργειακή κοινότητα αλλά χωρίς ανεμογεννήτριες στον Υμηττό! Μάλλον δεν κατανοούν καν ποιες μορφές ενέργειας είναι πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον και φυσικά καμία μορφή ενέργειας δεν είναι απόλυτα φιλική για να μην θεωρεί και ο κ. Χρυσουλάκης πως έχουμε αυταπάτες. 

Τέλος να θυμίσω πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν κατά αυτών των μορφών ενέργειας αφού οι ΗΠΑ μετά την Κίνα είναι τα πιο ρυπογόνα κράτη του πλανήτη. Το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο για την πράσινη ενέργεια και ο καταναλωτής θα την πληρώνει πιο ΑΚΡΙΒΑ αφού μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ατυχώς για όλες και όλους μας. 

Σαν χώρα και με δεδομένη την ήδη υψηλή ανεργία που έχουμε με την κατάργηση του λιγνίτη θα έχουμε πρόβλημα εάν δεν δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα σε όσους θα χάσουν τις δουλειές τους. 

Όμως όλες οι μεγάλες αλλαγές έγιναν με κόστος και φυσικά όσο περισσότερο καταναλώνουμε τόσο περισσότερο θα ρυπαίνουμε το Περιβάλλον. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: