ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Επεισοδιακό το χθεσινό διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο και ενδεικτικό του λαϊκισμού που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας που άλλωστε εκλέγει και αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους. Ακραίες θέσεις από Λαϊκή Συσπείρωση και Μαχόμενη Ηλιούπολη που κάνουν πόλεμο κατά του καπιταλισμού αλλά παράλληλα συμμετέχουν στους θεσμούς του θεωρώντας προφανώς πως μπορούν να ανατρέψουν εκ των έσω ένα σύστημα. Σίριαλ έγινε η εξυπηρέτηση σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο από ανθρώπους που θεωρούν πως η λύση στα προβλήματά μας είναι το κράτος - "πατερούλης". Όχι ξεκάθαρες κουβέντες και από τις δύο "κεντροδεξιές" παρατάξεις ιδίως στο θέμα με τις ενεργειακές κοινότητες με ναι μεν αλλά και στο τέλος σοβαρή καταγγελία και αποχώρηση του κ.  Αραμπατζή από το δημοτικό συμβούλιο αφού όπως ισχυρίζεται άγνωστοι έγραψαν απειλητικά συνθήματα έξω από το σπίτι του! Και βέβαια εάν ισχύει κάτι τέτοιο ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ στην πόλη γίνεται και επικίνδυνος εκτός από γραφικός που είναι διαχρονικά. Σε κάθε περίπτωση και επειδή προφανώς εμείς δεν δικάζουμε Ιδέες αλλά ενέργειες που βέβαια είναι αλληλένδετες αφού εάν διαφημίζεις ΔΗΜΟΣΙΑ και χωρίς ΑΙΔΩ τον ΦΑΣΙΣΜΟ σου κάποτε θα παρανομήσεις. Προφανώς και παρά τις διαφορές μας και με την παράταξη του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή και τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση θέλουμε να ακούγεται και η δική του ΦΩΝΗ ως παράταξη μέσα στα δημοτικά συμβούλια αφού άλλωστε για όσους το ξεχνούν ( εμείς πάντως όχι) οι επιλογές μας στις εκλογές του 2019 ήταν από την δική του δημοτική παράταξη με δύο εκ των τριών να κατέχουν θέσεις δημοτικών συμβούλων. Ως μέσο προφανώς και δεν θα αφήσουμε την ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ να κάνει κουμάντο στην πόλη και καλούμε για πολλοστή φορά τις αρχές να εφαρμόσει τον νόμο σε παράνομες κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί και διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο χαβαλές και η "επαναστατικότητα" εν μέσω πανδημίας είναι έγκλημα και φυσικά εάν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα θεωρεί πως μη εφαρμόζοντας τον νόμο πετυχαίνει να έχει καλές σχέσεις με όλους θα τους υπενθυμίσουμε πως πληρώνονται για να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία και όχι να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα υπόλοιπα τα έχουμε στείλει και εγγράφως στο γραφείο του κ. Χρυσοχοίδη που δίνει αυτές τις μέρες την μεγάλη μάχη για να σωθεί το κύρος της ΕΛ.ΑΣ που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινωνίας. Πριν το Πάσχα θεωρούμε πως σε συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας θα έχει επιτευχθεί μια ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία που θα γίνει γνωστή μέσω των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο αφού δεν αφορά μόνο την εγκληματικότητα στην χώρα μας. Και βέβαια και σε αυτή την περίπτωση το "δέσιμο" έχει γίνει από την ΕΥΠ που παρά την έλλειψη προσωπικού και τις χαμηλές αμοιβές των στελεχών της όσες φορές έχει κληθεί να ερευνήσει κάτι έχει φέρει σημαντικά ευρήματα και εάν την άφηναν τελείως ελεύθερη θα είχε εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις που χαλάνε την εικόνα της χώρας μας στο Εξωτερικό. 

  • Ό,τι η πόλη μας θα κάνει Πάσχα μέσα στα σκουπίδια και τα παρατημένα κλαδέματα είναι σε όλες και όλους γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό ακόμα πόσα ακόμα ψέματα θα επικαλεστούν στα δημοτικά συμβούλια οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για να ωραιοποιήσουν την τραγική εικόνα. Άντε να ανοίξουν και οι άλλες δομές του δήμου αφού έτσι και αλλιώς με την πανδημία θα πάμε σίγουρα έως το τέλος του 2021 και εάν ο κρατικός μηχανισμός δεν προχωρήσει πιο γρήγορα τους εμβολιασμούς θα μπούμε και στο 2022. Άλλωστε και το φθινόπωρο η πανδημία θα είναι παρόν για όσους θεωρούν πως "καθαρίσαμε" και κάνουν σχέδια για Πάσχα , διακοπές και άλλα εύηχα μη βλέποντας την μεγάλη εικόνα και το γεγονός πως ελάχιστα κράτη θα έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους μέσα στον Μάιο . Δεν περιμέναμε φυσικά η Ελλάδα να είναι μέσα σε αυτά αλλά δεν θεωρούμε και λογικό να εμβολιαζόμαστε έως και το 2023 επειδή κάποιοι καλούν τον κόσμο σε ανυπακοή και θεωρούν πως δεν υπάρχει πανδημία! 

  • Η δική μας αίσθηση είναι πως θα συλληφθούν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και πως θα οδηγηθούν τελικά στις φυλακές όσοι είχαν ενεργή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Μάλαμα- Παπαχρήστου. Το γνωρίζουν και στην κυβέρνηση άλλωστε πως η υπόθεση που "σέρνονταν" στα γρανάζια μιας Δικαιοσύνης που εξακολουθεί και βγάζει "περίεργες" αποφάσεις πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως πριν γίνει πολιτικό ζήτημα και τους ανατρέψει αφού η χώρα πιέζεται και για εμάς ορθώς από τους φίλους και συμμάχους μας για να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της Δημόσιας Ασφάλειας και της Δικαιοσύνης. 

  • Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που θα πατάξει την ΔΙΑΦΘΟΡΑ στις λαϊκές αγορές και θα βγάλει από το "παιχνίδι" τους ΟΤΑ που αποτελούν διαχρονικά εστίες διαφθοράς. Το σωματείο των πωλητών λαϊκών αγορών έχει αντιληφθεί την χρησιμότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που θα "καθαρίσει" τον χώρο τους από παραβατικές συμπεριφορές και θα καταστήσει τους πωλητές αλλά και τους παραγωγούς υπεύθυνους για όσα γίνονταν και παρά τις καταγγελίες έμεναν ατιμώρητα ελλείψει στοιχείων. Άλλωστε η Πολιτεία γνωρίζει πολύ καλά το θέμα των λαϊκών αγορών αφού έχει σειρά στοιχείων για το θέμα. Χαιρόμαστε για την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ όπως και για την τηλεφωνική παρουσία του προέδρου της κ. Μουλιάτου στο χθεσινό διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας που διέψευσε τα "παπαγαλάκια" όσων επιθυμούν να διατηρηθεί η ΔΙΑΦΘΟΡΑ στις λαϊκές αγορές της χώρας μας. Η πλήρης απεξάρτησή τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την δημιουργία ειδικού σώματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι ένα βήμα που θα πρέπει να δουν θετικά και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού ίσως κάποιοι και να αγνοούν πόσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει η Πολιτεία για δικές τους παραλείψεις για να το πω κομψά σε αυτούς τα έχουν πει ήδη έξω από τα δόντια και εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που έχει συλλέξει και αφορούν την περίοδο 2010 - 2018. 

    • Μπράβο στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που είπε τα πράγματα με το όνομά τους και τελείωσε πρόωρα το "πανηγύρι" που είχαν στήσει κάποιοι στην Ε.Ε με τις δήθεν διμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ένα δημοκρατικό κράτος όπως είναι η Ελλάδα και μια δικτατορική κυβέρνηση αυτή του Ερντογάν που θα αναγκαστεί και θα λογικευτεί μετά τα οικονομικά μέτρα που έχουν λάβει εναντίον της χώρας του οι ΗΠΑ. Θα πεθάνουν στην πείνα όσοι παίζουν με Ρωσίες , Κίνες κ.ο.κ και ο σουλτάνος ή θα αλλάξει ρότα ή θα δει και πάλι άρματα μάχης να βγαίνουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Καλός ο χαβαλές και το "παιχνίδι" με την Ρωσία αλλά όλα έχουν κάποιο κόστος! 
ΝΤΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: