ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: "Στο Στενό" το cafe-bar ενός νέου επιχειρηματία που παρά τα εμπόδια το παλεύει γιατί είναι αγωνιστής - Το διοικητικό πρόστιμο των 1200 ευρώ με το "καλημέρα" ως δώρο της Σοβιετίας , και όσα μας εκμυστηρεύθηκε ο Νίκος Τηλεβερίδης

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

"Στο Στενό" το cafe-bar ενός νέου επιχειρηματία που παρά τα εμπόδια το παλεύει γιατί είναι αγωνιστής - Το διοικητικό πρόστιμο των 1200 ευρώ με το "καλημέρα" ως δώρο της Σοβιετίας , και όσα μας εκμυστηρεύθηκε ο Νίκος Τηλεβερίδης


Το καφέ- μπαρ "Στο Στενό", μπορεί στον ένα χρόνο λειτουργίας του να μην το έχετε ακόμα επισκεφθεί αφού άνοιξε σε μια περίοδο δυσμενή λόγω του κορονωϊού και της επακόλουθης καραντίνας, όμως πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζεται τον Νίκο Τηλεβερίδη .

Όσες φορές επισκεφθήκαμε τον χώρο που δημιούργησε ο Νίκος στην πόλη μας,  είδαμε φιλικό σέρβις , προσιτές τιμές και φύγαμε με καλύτερη διάθεση , παρόλο που κάποιες φορές πήγαμε με πολλή "χαλασμένη".



Στην Κυριακάτικη επίσκεψή μας στον χώρο (7/11/2021)  "πετύχαμε" κάτι που είχαμε προσπαθήσει και μόλις άνοιξε το μαγαζί το καλοκαίρι του 2020 , μια συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη του. 

Βασικά την επιχειρήσαμε για να "διαλύσουμε" μια έντονη φημολογία που δεν μας άρεσε και κυρίως αδικούσε έναν νέο επιχειρηματία , που είπε να επιχειρήσει σε χαλεπούς καιρούς! 



-Νίκο δεν ξέρω πόσοι θυμούνται πως ήσουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2019 με την δημοτική παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" , αλλά εμείς το θυμόμαστε και θέλουμε να μας πεις για το ποια είναι τώρα  η σχέση σου με την παράταξη και τον επικεφαλής της; 





Φίλε δεν έχω προσωπικό θέμα με κανέναν ( και θέλω να το γράψεις) από την παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" και θεωρώ πως "χαθήκαμε" λόγω της καραντίνας. Ο κος Τάσος Ευσταθίου που είναι επικεφαλής θεωρώ πως λόγω της καραντίνας δεν έχει επισκεφθεί το μαγαζί αφού πάνω στην ειδικότητά του με βοήθησε στο ξεκίνημα με τα τόσα διαδικαστικά που χρειάζεται κάποιος με την ελληνική γραφειοκρατία. Το τεχνικό του γραφείο άλλωστε ανέλαβε να λύσει κάποια από τα προβλήματα και με καθοδήγησαν αφού όπως καταλαβαίνεις εγώ εάν και εργαζόμουν χρόνια στον χώρο της εστίασης δεν είχα ποτέ ανοίξει κάποια δική μου επιχείρηση πριν ανοίξω τον χώρο που τώρα βρισκόμαστε. 


- Θα είσαι και το 2019 υποψήφιος με την παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" του Τάσου Ευσταθίου; 

Όπως ξέρεις πρόσφατα γράφτηκα μέλος της ΝΔ και συγκεκριμένα στην ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης και συμμετείχα και στις εσωκομματικές εκλογές. Ως επιχειρηματίας το μαγαζί μου είναι ανοιχτό σε κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης ή επιλογής αλλά στις δημοτικές εκλογές του 2023 θα είμαι υποψήφιος με όποιον θα δεσμευτεί να "καθαρίσει" την πόλη από ό,τι μας πληγώνει. Όπως γράφεις και εσύ όσο σε παρακολουθώ και εάν σε ερμηνεύω σωστά υπάρχουν πολλά "κακώς κείμενα" που πρέπει να αλλάξουν. Και για να γίνει αυτό θέλει ένωση δυνάμεων που να μην φοβούνται τις μεταρρυθμίσεις και να τολμούν τις ρήξεις. 



-  Βοηθάει ο δήμος μας τους νέους επιχειρηματίες ; Και σε ρωτάω επειδή όπως έμαθα είχες αντιμετωπίσει πρόβλημα τις πρώτες μέρες λειτουργίας σου και σου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο από τον δήμο μας της τάξεως των 1200 ευρώ; 

Ναι δυστυχώς τις πρώτες μέρες λειτουργίας μας,  δεν είχαμε εξασφαλίσει άδεια μουσικής και είχα μια περιπέτεια όπως και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους. Το μαγαζί πλέον έχει άδεια για μουσική , αλλά δυστυχώς ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Στασινόπουλος δεν έδειξε καθόλου κατανόηση σε κάτι που συμβαίνει σε πολλές επιχειρήσεις , και έχω ένα διοικητικό πρόστιμο της τάξεως των 1200 ευρώ. Βέβαια αφού η δημοτική αρχή δεν έδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία προς έναν νέο επιχειρηματία που δεν έκανε και κανένα μεγάλο "έγκλημα",  θεωρώ πως τώρα που έχω άδεια για μουσική  και δικαιώθηκα και δικαστικά μετά την "περιπέτεια" που είχα,  εάν επιμείνουν σε ένα τόσο υψηλό πρόστιμο που θεωρώ άδικο , δεν έχω άλλη επιλογή παρά το να κινηθώ δικαστικά. 

Σημείωση Συντάκτη: Την περίοδο που ο Νίκος έτρωγε το πρόστιμο ο πρώην συνυποψήφιός του κος Άγγελος Κάνδηλας μέσω των "ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ " του,  πανηγύριζε πως η διοίκηση μπήκε με το "δεξί"  μοιράζοντας πρόστιμα λες και πρόκειται για "επίτευγμα",  και όχι για μια ακόμα ανοησία μιας Σοβιετίας που βλέπει το δένδρο και χάνει το δάσος. Αλλά αυτά αναλυτικά και με έγγραφα την επόμενη φορά!


- Πως σου φαίνεται που είσαι πλέον μέλος της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης και ποια η γνώμη σου για τον πρόεδρό μας τον κ. Στάθη Ευσταθόπουλο; 

Ο κος Στάθης Ευσταθόπουλος είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει τους νέους ανθρώπους,  και που στήριξε και στηρίζει αυτό το μαγαζί. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να συμβάλλω όπου μου ζητηθεί την ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης και νιώθω χαρούμενος που είμαι μέλος της. Έχω άριστες σχέσεις με πολλά από τα μέλη του νέου Δ.Σ , και γενικότερα δεν σου κρύβω πως δεν μου είναι αδιάφορη η ενασχόληση με τα κοινά αφού σε ηλικία μόλις 26 ετών κατέβηκα για πρώτη φορά υποψήφιος κάτι που όπως σου είπα θα επαναλάβω και στις δημοτικές του 2023. 




- Πως βλέπεις την νέα διοίκηση του δήμου μας ;

Δεν βλέπω μεγάλες διαφορές από την προηγούμενη. Απλώς μικρές βελτιώσεις από κάποια δραστήρια μέλη της όπως π.χ ο κ. Γιάννης Πούλος αλλά και ο Παναγιώτης Κόκλας



- Μας διαβάζεις καθόλου ή τζάμπα γράφουμε; 

(Γέλια) ...Διαβάζω όλα τα τοπικά ΜΜΕ για να μαθαίνω τι "παίζει" και φυσικά και το δικό σου. Άλλωστε και αυτοί που σου λένε πως δεν σε διαβάζουν , μια ματιά την ρίχνουν!  Άλλωστε σε διαβάζουν για να μάθουν και όχι απαραίτητα επειδή σε γουστάρουν! Όλοι εν δυνάμει μπορούν να γίνουν θέμα σας άλλωστε.... Ιδίως όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης πρέπει να έχουν το νου τους. 




- Φίλε Νίκο σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και τις δύσκολες ερωτήσεις επειδή ξέρω πως θα τις απαντήσεις γιατί είσαι ευθύς , τις αφήνω για την επόμενη φορά. 

Εύχομαι ό,τι καλύτερο και σε εσάς . Δεν σας φοβάμαι,  έχετε αποδείξει πως έχετε "γερό στομάχι"! 



ΥΓ: Σύντομα θα πάμε πάλι "Στο Στενό"  με μεγάλη "παρέα" (θα ανεβάσουμε και πολλές φωτογραφίες) , κάτι που προτείνουμε να πράξετε και εσείς,  με τα πιστοποιητικά σας βεβαίως - βεβαίως,  γιατί η πανδημία είναι δυστυχώς για όλους μας , ακόμα εδώ. Το μαγαζί τηρεί όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση κατά της πανδημίας,  και είναι covid free! 





UPDATE: Από τον δήμο Ηλιούπολης μας ενημέρωσαν πως το πρόστιμο βγήκε επειδή το κατάστημα δεν είχε άδεια λειτουργίας,  και δεν είχε κάνει γνωστοποίηση και το έκλεισε η αστυνομία τότε. Ο δήμος απλώς κοινοποίησε στον ιδιοκτήτη το πρόστιμο το οποίο βέβαια μέσα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου θα μπορούσε να μειωθεί μετά από αίτηση της επιχείρησης στην οποία επεβλήθη. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: