ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Λάμπρος Ξύνας : Ζω ελεύθερος στην Αμερική, πέρασα κορωνοϊό πίνοντας μπύρες και καπνίζοντας 2 πακέτα τσιγάρα!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Λάμπρος Ξύνας : Ζω ελεύθερος στην Αμερική, πέρασα κορωνοϊό πίνοντας μπύρες και καπνίζοντας 2 πακέτα τσιγάρα!

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η σημερινή μας συνομιλία με τον Λάμπρο Ξύνα που ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. 

Το ενδιαφέρον μου κέντρισε η προσωπική του εμπειρία με την covid-19 πριν ένα χρόνο όταν τυχαία μετά από rapid test που έκανε πηγαίνοντας για μια δουλειά στο Μανχάταν διεγνώσθη θετικός! 

Έως τότε δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτα αφού δεν είχε κανένα σύμπτωμα και πέρασε την 15ήμερη καραντίνα καπνίζοντας δύο  πακέτα τσιγάρα και πίνοντας μπύρες! 

Δυνατό dna θα έλεγε κάποιος που πιστεύει στην πληροφόρηση που μας παρέχουν τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης διεθνώς. Από την πολύωρη συζήτησή μας συμπέρανα πως οι έλεγχοι τουλάχιστον στο New Jersey όπου διαμένει είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ αφού κινείται σε κλειστούς χώρους εστίασης χωρίς μάσκα και χωρίς να έχει εμβολιαστεί έως και σήμερα! 

Ό,τι ζούμε εδώ αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι παντελώς άγνωστο στην καθημερινότητα του αγαπητού Λάμπρου Ξύνα που με ανακούφιση μου δήλωσε όταν τον πληροφόρησα ( όχι πως δεν τα ήξερε αφού καθημερινά συνομιλεί με πολλούς Έλληνες και παρακολουθεί τα ελληνικά ΜΜΕ) για τα μέτρα που ισχύουν στην πατρίδα μας μου δήλωσε. "Ευτυχώς φίλε ζω στην Αμερική και είμαι Ελεύθερος" ενώ στις δικές μου αιτιάσεις για την πανδημία και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αντέτεινε αυτό που ο ίδιος ζει σε μια χώρα 329, 5 εκατομμυρίων ανθρώπων όπου τα μέτρα είναι μόνο στα χαρτιά και στην πράξη δεν ισχύει τίποτα! 

Οι Αμερικανοί λοιπόν ζουν περισσότερο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ εν μέσω πανδημίας και εκτός από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ίσχυαν για πολλούς μήνες ( είχε κόψει τις αεροπορικές πτήσεις από πολλές χώρες που θεωρούσε "κόκκινες") η καθημερινότητα του μέσου Αμερικανού δεν έχει αλλάξει δραματικά όπως συμβαίνει σε εμάς. 

Η επικοινωνία μας με προβλημάτισε είναι η αλήθεια για τα όσα τραγικά έχουν συμβεί εδώ και επιβεβαίωσε την παγιωμένη αντίληψη που έχω για τις ΗΠΑ τις οποίες θεωρώ το πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ κράτος στον κόσμο. 

Είπαμε και άλλα πολλά αλλά περιορίζομαι σε αυτά αφού παρά τις δικές μας ξεκάθαρες θέσεις ως τοπικό ΜΜΕ και για το ζήτημα της πανδημίας θέλαμε να δώσουμε στους αναγνώστες μας και την εικόνα που επικρατεί σε ένα κράτος που θεωρείται και όχι άδικα το πιο ισχυρό οικονομικά και στρατιωτικά στον κόσμο. 

Στις ΗΠΑ υποχρεωτικότητα του εμβολίου ισχύει ΜΟΝΟ για όσους υπηρετούν στον Αμερικανικό Στρατό. 

Και βέβαια δεν τον πείσαμε να εμβολιαστεί ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε ήδη για την τρίτη "αναμνηστική" δόση μη γνωρίζοντας πόσες ακόμα θα ακολουθήσουν έως ότου περάσει ο εφιάλτης. 

Ο χρόνος θα μας δικαιώσει ή θα μας καταδικάσει για τις επιλογές μας όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα. Σε κάθε περίπτωση ακούσαμε με προσοχή το πως βιώνει την κρίση ο μέσος Αμερικανός και κυρίως η Ελληνική Ομογένεια στην Αμερική. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: