ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στάθης Ψυρρόπουλος: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου: μία πράξη με Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Στάθης Ψυρρόπουλος: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου: μία πράξη με Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973 αποτελεί την κορυφαία πράξη ελευθερίας και αντίστασης κατά της δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Σήμερα με τη γνώση μας, τιμάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τις δημοκρατικές επιταγές μιας ελεύθερης κοινωνίας.
 
Όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από ένα γεγονός-σταθμό για την ιστορία και την ταυτότητα μας, ας αναλάβουμε την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τα ιστορικά γεγονότα που αποτελούν οδηγό προστασίας της δημοκρατίας μας.
 
Τα παιδιά καταλαβαίνουν τους αγώνες και τους κατανοούν. Να κοιτάξουμε στα μάτια τις επόμενες γενιές και να τους μιλήσουμε, να δημιουργήσουμε πρότυπα, να δείξουμε το δρόμο...
 
Να δώσουμε τα ιστορικά βιβλία στα παιδιά που κρατούν ζωντανές τις μνήμες για τους φοιτητές που θυσιάστηκαν στο βωμό της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας.

Στάθης Ψυρρόπουλος
Επικεφαλής "Πρώτα η Ηλιούπολη" 


Δεν υπάρχουν σχόλια: