Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Το "Χριστουγεννιάτικο χωριό" είναι πάντα ευκαιρία για τους "Άη- Βασίληδες" !



 Ο κόσμος αλλάζει και είθισται στις δυτικές κοινωνίες τα Χριστούγεννα να είναι καταναλωτικά! Το "επιβάλλει" ο καπιταλισμός ακόμα και ο Άγιος Βασίλης να παρουσιάζεται ευτραφής αφού ο πραγματικός προφανέστατα και δεν ήταν , αφού τις παλιές εποχές οι χριστιανοί τηρούσαν τις νηστείες και σε ποσότητα!

Χθες η παράταξη ¨ΗΛΙΟΥ-Πόλις - Ανθρώπινη Πόλη" θέλησε να τους "χαλάσει" ( όχι σε εμάς βέβαια) το εορταστικό κλίμα που στήνουν η διοίκηση του δήμου μας με τον έναν εκ των δύο Εμπορικών Συλλόγων της πόλης μας , αυτόν ντε που δεν έχει κομματική χροιά και που ισχυρίζεται πως τα προβλήματα των εμπόρων είναι κοινά! 

Προφανώς δεν έχει καταλάβει πως σε καπιταλιστικές κοινωνίες ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "θεοποιείται" και πως δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις τους ίδιους τζίρους ούτε βέβαια και προσωπικό. 

Και μπορεί οι ΜμΕ  να θέλουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τους ενώνουν και κοινά συμφέροντα αφού στην πραγματικότητα οι ΜμΕ ανταγωνίζονται μεταξύ τους έχοντας ΗΤΤΗΘΕΙ κατά κράτος από τις μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως τις πολυεθνικές. 

Η μόνη τους ΣΩΤΗΡΙΑ είναι οι συγχωνεύσεις κάτι που θα αντιληφθούν αργά αλλά σίγουρα για να επιβιώσουν. 

Αναρωτιέται η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Ασβεστά γιατί ο δήμος δεν συμμετέχει ο ίδιος ενεργά με το προσωπικό του σε όλο αυτό το "πανηγύρι" που στήνεται αγνοώντας προφανώς πως ο κρατισμός απέτυχε παταγωδώς και όπου μπλέκει το κράτος- δήμος το αποτέλεσμα είναι να ζημιώνεται ο καταναλωτής. 

Θέτει και τα παρακάτω ερωτήματα θεωρώντας πως υπάρχει συνδιοίκηση του δήμου με την αντιπολίτευση , και δείχνει να αγνοεί πως η διοίκηση ψηφίζεται για να ενεργεί και να κρίνεται για τις επιλογές της. Η παρούσα διοίκηση στα βασικά όπως είναι ο οδοφωτισμός και η καθαριότητα ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ αλλά περιμένει να ρίξει τις δικές της ευθύνες σε μια αντιπολίτευση που αποτελείται από οπαδούς του Μαδούρου έως νοσταλγούς του Γεωργίου Παπαδοπούλου! 

 Σε κάθε περίπτωση για να μαθαίνουν και όσοι κάνουν πως αγνοούν. Να τους γράψουμε εμείς ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως τα "Χριστουγεννιάτικα χωριά" ήταν και θα παραμείνουν μια ευκαιρία για τους "Άη Βασίληδες" και προφανώς τους τελευταίους τους επιλέγουμε εμείς με τις δικές μας Αρχές και Αξίες. 

Η στήλη ( το άλλο ας το συμπληρώσει ο φανατικός οπαδός της διοίκησης) απεχθάνεται τους ευτραφής "Άη - Βασίληδες" χωρίς κανέναν ρατσισμό , αλλά απλώς ως φιλάνθρωποι ενδιαφερόμαστε για την υγεία κάθε ανθρώπου ή ακόμα και οιοδήποτε "Μεσσία" . 

Όπως ενδιαφέρονται βέβαια και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ της πόλης για την δική  μας ΨΥΧΙΚΗ υγεία. Πραγματικά είναι ενδιαφέρον ( αλλά δεν πέσαμε από τα σύννεφα) πως μια ιδιωτική εταιρία εκμισθώνει τις πλατείες για στήσιμο περιπτέρων και βέβαια εμείς δεν θα συμφωνήσουμε με το δυσβάστακτο αντίτιμο της τάξεως των 2000 συν ΦΠΑ για 18 ολόκληρες μέρες γιατί γνωρίζουμε τι βγάζουν ΚΑΘΑΡΑ σε αυτές τις μέρες φίλοι που "νταραβερίζονται" με ανάλογες δράσεις σε άλλους δήμους της Αττικής. 

Λιγότερο από 5000 ΚΑΘΑΡΑ και με πληρωμένους τους πάντες ( ΦΠΑ, προσωπικό, κ.ο.κ ) δεν βγάζουν και βέβαια αξίζει τον κόπο. 

Για εμάς ΘΕΜΑ θα υπάρξει όταν μάθουμε από την διοίκηση με πόσα ευρώ νοίκιασε τις τρεις πλατείες για 18 μέρες με αυτά που γράφει η συμφωνία άρα αυτά που θα μπουν στα ταμεία του δήμου μας. 

Για τα άλλα ας ψάξουν όσοι ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ να γίνουμε ΗΠΑ και με την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ στάση τους ευνοούν την ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. 

Και βέβαια για να γίνουμε ΗΠΑ θα πρέπει και οι πολλοί να μπουν στο πνεύμα του καπιταλισμού όπου ουδείς επιχειρηματίας πάει για 20 ευρώ την ημέρα γιατί έτσι χρεώνεται και κλείνει. 

Σιγά - σιγά το υπουργείο Ανάπτυξης λύνει ΟΛΑ τα θέματα των Εμπόρων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν να κατανοούν πως οι εποχές άλλαξαν! 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από την στολισμένη Πανεπιστημίου το 2019 τότε που τον στολισμό της επιλήφθηκε η Coca- Cola , και μην αναμένεται να δείτε εδώ κάτι αντίστοιχο. Εδώ θα πληρώσουμε και περισσότερα και όλες και όλοι θα πάμε στην στολισμένη Αθήνα,  αφού εμείς πάμε όπου θεωρούμε πως είναι καλύτερα. Κάποιοι πάνε στη Μόσχα , κάποιοι στην Ιερουσαλήμ και κάποιοι άλλοι στο Λας Βέγκας αφού ο καθένας υπηρετεί το δικό του "δόγμα",  αλλά όλοι μαζί υπηρετούμε τον καπιταλισμό έστω και τον κρατικοδίαιτο. 

Ο τελευταίος  για εμάς είναι στρέβλωση και οδηγεί σε ΠΕΙΝΑ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και σε ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κάτι που πρέπει να αντιληφθούν εγκαίρως όλοι όσοι προτάσσουν την ενωμένη Ευρώπη των κρατιστών έναντι  κρατών όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία που προοδεύουν και διαφέρουν γιατί απεχθάνονται τις Σοβιετίες. 

Και βέβαια ευκαιρία είναι  και θα παραμείνει και το "Χριστουγεννιάτικο χωριό" της Αθήνας για πολλούς , αλλά πρωτίστως για τους καταναλωτές , που το προτιμούν για αυτό το λόγο άλλωστε διαχρονικά! 

Σε 12 μέρες θα σας παρουσιάσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αλίμου για τις γιορτές , για να σας επισημάνουμε τις διαφορές με εμάς εδώ στη Σοβιετία , πριν τις δείτε ιδίοις όμμασι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...