ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η εικόνα δεν αλλάζει όταν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης είναι γεμάτοι με μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Η εικόνα δεν αλλάζει όταν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης είναι γεμάτοι με μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα

 

Ο μπλε κάδος στην πόλη μας και η ταμπέλα που δείχνει τι ρίχνουμε μέσα σε αυτόν. Σίγουρα δεν ρίχνουμε ό,τι βλέπετε στην φωτογραφία και ακόμα πιο σίγουρα η εικόνα δεν μπορεί να αλλάξει όσο οι υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας είναι λίγοι και διπλάσιοι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να διοριστούν. 

Το να αναμένουμε από τους δημότες μας να μην πετάνε μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια σε μπλε κάδους θα πάρει αιώνες και το λέμε επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πως σκέφτεται ο μέσος Έλληνας και η μέση Ελληνίδα και φυσικά εμείς ΔΕΝ έχουμε ΚΑΜΙΑ αυταπάτη πως θα αλλάξει λαμβάνοντας την παιδεία που λαμβάνει έως σήμερα. 




Όσες καμπάνιες για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και εάν πληρωθούν στα μεγάλα ΜΜΕ χωρίς ΚΙΝΗΤΡΟ η εικόνα δεν θα αλλάξει και όλες και όλοι μαζί θα αντικρίζουμε μια πόλη που δεν μας αξίζει ή μάλλον δεν αξίζει σε όλους μας. 



Γιατί εμείς δεν έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ πως εάν οι πολλοί ήθελαν δεν θα είχε ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ακόμα η ΔΟΜΗ ούτε έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ πως ο ιδιώτης που διαχειρίζεται τους μπλε κάδους δεν θα τους αφήσει σε λίγο καιρό αφού πέτυχε το ΑΠΟΛΥΤΟ να ισχυρίζεται πως έχει χασούρα αντί για όφελος! 

Εδώ κατάφερε ο κρατισμός να χρεοκοπήσει ΚΑΖΙΝΟ που ήταν για δεκαετίες ΜΟΝΩΠΟΛΙΟ σιγά μην βγάλει άκρη με τα απορρίμματα. 

Η λύση για αυτές τις εικόνες και επειδή οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξει η εικόνα είναι ΜΙΑ και αυτή δεν θέλει να την εφαρμόσει καμία από τις υπάρχουσες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ της πόλης μας. 

Είναι το να δοθούν αυτές οι δομές σε ιδιώτη και αυτός προκειμένου να έχει ΚΕΡΔΟΣ θα πετύχει και να αλλάξει την ΕΙΚΟΝΑ. Θα μειώσει τις φθορές στον εξοπλισμό του και εάν αποτύχει θα χρεοκοπήσει χωρίς να ζημιώσει όλες και όλους εμάς . 

Αυτό βέβαια μπορεί να μην συμβεί στην Ελλάδα όπου ο καπιταλισμός της είναι αλά Σοβιέτ και διατηρεί χρεοκοπημένες εταιρίες ευελπιστώντας πως θα "αναστηθούν" με ημίμετρα και με το επιχείρημα πως απασχολούν κάποιοι προσωπικό. 

Αυτές που πραγματικά απασχολούν προσωπικό και το πληρώνουν κιόλας είναι οι μεγάλες πολυεθνικές και όχι βέβαια εταιρίες που στήνονται στο πόδι παρέχουν τιμές που δεν ανταποκρίνονται στις τιμές της αγοράς και ποντάρουν πως όλο και κάποιος διεφθαρμένος πολιτικός θα τους "σώσει" με το αζημίωτο περνώντας κάποια τροπολογία που θα τις απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις τους. 

Το άρθρο εάν και δεν θα το καταλάβουν δεν είναι κατά των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας άλλωστε αυτοί έως ότου ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ άτακτα το κράτος το μισθό τους θα τον παίρνουν κανονικά ( έστω και πετσοκομμένο) αλλά απευθύνεται σε όσους στις κάλπες του 2023 θα χρεωθούν αυτή την ΕΙΚΟΝΑ και όχι ΑΔΙΚΑ γιατί οι δικές τους πολιτικές και τα κόμματα που στηρίζουν δεν αφήνουν την Ελλάδα να αλλάξει επίπεδο. 

Το να περιμένουν πως θα αλλάξει νοοτροπία και συμπεριφορά ο συνέλληνας που είδε να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του την τελευταία 12ετία είναι κάτι το οποίο μόνο αφελείς πιστεύουν. 

Η αγανάκτηση των δημοτών μας για την ΠΛΗΡΗ αποτυχία διαχείρισης του τομέα καθαριότητας από την νυν διοίκηση θα βαρύνει πρωτίστως τους υπευθύνους των δομών και μιλάμε για τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έστω και εάν η δική μας άποψη λέει πως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθεί η εικόνα. 

Το κάνει όμως προς την λάθος κατεύθυνση προς εμάς κοροϊδεύοντας ανθρώπους που θα πεταχτούν στο δρόμο όπως πετάχτηκαν και χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όταν οι επιχειρήσεις του χρεοκόπησαν. 

Η φαντασία πως για δεκαετίες ακόμα θα υπάρχουν κρατικές - δημοτικές δομές σε τομείς όπως η καθαριότητα , ο ηλεκτροφωτισμός αλλά ακόμα και η φύλαξη δημόσιων χώρων είναι κάτι το οποίο συντηρούν όσοι θέλουν να σας υφαρπάξουν την ψήφο με μοναδικό τους όφελος την δική τους οικονομική καλυτέρευση γιατί δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων για να πιστεύουμε τοι οιοδήποτε "εθελοντή" και οραματιστή! 

Είμαστε περισσότερο καταστραμμένοι από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες εμείς δεν θέλουμε ΟΥΔΕΙΣ να χάσει την εργασία του εφόσον δουλεύει και "βγάζει" τα λεφτά που παίρνει αλλά δεν μπορούμε να μην αφυπνίσουμε και μια κοινωνία που θεωρεί πως μπορεί να σωθεί διατηρώντας ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ λες και υπάρχουν λεφτόδενδρα! 

Διαβάσαμε πως ο δήμος μας δαπανά εξωφρενικά ποσά για να αγοράσει και να συντηρήσει κάδους απορριμμάτων  που θέλουν αλλαγή με προσωπικό που έως τώρα δεν ξέρουμε πόσους κάδους έχει επισκευάσει αφού δουλεύει για αυτό εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον! 

Αλλά αυτά σε άλλη μας ανάρτηση αφού 41 δημοτικοί σύμβουλοι δεν ασχολούνται με αυτά τα πεζά πράγματα αλλά οραματίζονται όσα έτσι και αλλιώς δεν εξαρτάται από την τοπική αυτοδιοίκηση για να γίνουν! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: