ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό .....

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό .....



  • Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος (Σκουληκαριά Άρτας ή Μαυρομμάτι Καρδίτσας, 1782 - Φάληρο, 23 Απριλίου 1827) ήταν Έλληνας επαναστάτης ο οποίος αρχικά υπήρξε κλέφτης και μετέπειτα σπουδαίος αρματολός και στρατάρχης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί αρματολός ας ξαναπάνε στο σχολείο και ας ελπίσουμε αυτή την φορά να μην πέσουν σε κανέναν καθηγητή που θα τους πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επειδή και φέτος θα γιορτάσουμε την επανάσταση του 1821 σε λάθος ημερομηνία ευελπιστούμε πως σε άλλα 200 χρόνια από σήμερα θα βρούμε την σωστή ημερομηνία έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως που φυσικά χωρίς την βοήθεια των ξένων θα είχε αποτύχει. Άλλωστε με τόσους κλέφτες και ακόμα περισσότερους αρματολούς ανεξάρτητο ελληνικό κράτος δεν θα βλέπαμε. Και φυσικά πραγματικά ανεξάρτητος είσαι όταν είσαι και οικονομικά ανεξάρτητος πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο για το μέγεθος της χώρας μας και κυρίως της νοοτροπίας των περισσότερων. Σε κάθε περίπτωση ας διαβάζουμε Ιστορία από ανεξάρτητες πηγές και όχι από όσες επιθυμούν να παρουσιάζουν ΜΥΘΟΥΣ σαν αυτό του "κρυφού σχολειού" και βέβαια το γεγονός πως η επίσημη Εκκλησία όχι μόνο δεν ήθελε την Επανάσταση αλλά αφόρισε και τους επαναστάτες! Βέβαια η Ελλαδική Εκκλησία δεν βλέπει ακόμα και σήμερα την αρνητική συμβολή της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας στην πτώση της πόλης όταν ατυχώς για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο που ήταν φιλοδυτικός άκουσε τους "ψεκασμένους" γύρω του που προτιμούσαν το τουρκικό φέσι αντί την παπική Τιάρα και τελικώς πέτυχαν να μας το φορέσουν!

  • Κάποιοι στη χώρα μας εξακολουθούν και θεωρούν σημαντική την συμβολή της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 . Ας θυμηθούν τι απέγινε με τα Ορλωφικά που απέτυχαν το 1770 και ας αναλογιστούν πως χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας μέχρι να πειστούν οι πραγματικά δυνατοί της εποχής να μας βοηθήσουν για να απελευθερωθούμε. Το ό,τι απελευθερωθήκαμε χωρίς την βοήθεια των ξένων δυνάμεων δεν παίζει! Και δεν παίζει επειδή πολλοί ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως έπαιζαν μία τους κλέφτες και μία τους αρματολούς στην υπηρεσία του εκάστοτε Σουλτάνου! 

  • Ο "Σουλτάνος" της πόλης έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους αρματολούς του και τις κάλπες του 2023 θα του έχουν δημιουργήσει τόση δυσαρέσκεια που δεν θα ξέρει πως θα απαλλαγεί από την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του. Άλλωστε θα έχει νέες προσθήκες από ό,τι μαθαίνουμε από ανθρώπους που δεν είχαν κατέβει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με κάποιους από αυτούς να ευελπιστούν πως θα γίνουν με την πρώτη φορά δημοτικοί σύμβουλοι. Κάποιοι είναι όντως ιδιαίτερα ικανοί αλλά στις κάλπες μετράνε κυρίως οι καλές σχέσεις με όλους, τα ρουσφέτια που έχεις κάνει και κυρίως η εύνοια του "σουλτάνου". 


  • Κάποιοι στεναχωρήθηκαν για την αναφορά μας προ ημερών στη Νέα Δημοτική Κίνηση για την Ηλιούπολη την δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου. Ξύδι! 

  • Ας μην πανηγυρίζουν οι λαϊκιστές της πόλης μας για τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης που προβλήθηκε από το Mega και βέβαια διάβασαν και από εμάς. Η νίκη της ΝΔ και η πρωτιά της είναι σίγουρη και ό,τι χάνει το χάνει προς τα "δεξιά" της που όπως βλέπετε υπηρετούν τον νέο δικτάτορα Πούτιν που έως τις κάλπες θα έχει συντριβεί. Επομένως ας μην ανησυχούν η ΝΔ και πρώτη πολιτική δύναμη θα είναι και θα κυβερνήσει για ακόμα μια τετραετία στη χειρότερη περίπτωση μαζί με κάποιους που δεν θα αμφισβητούν τον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της χώρας μας. 

  • Μπράβο στον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αναρτήσεις του στα social media το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Έστω και εάν κάποια την κατέβασε αφού οι "Ταλιμπάν" αυτής της χώρας είναι πολλοί και δεν ήθελε προφανέστατα να δημιουργήσει πρόβλημα στην μετριοπαθή εικόνα που διατηρεί η κυβέρνηση παρόλο που δίπλα της σκούζουν οι "ψεκασμένοι"


Δεν υπάρχουν σχόλια: