ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπάιντεν: Oι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν της νέας τάξης πραγμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Μπάιντεν: Oι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν της νέας τάξης πραγμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μίλησε χθες απόγευμα Δευτέρας στην Επιχειρηματική Στρογγυλή Τράπεζα με το περιερχόμενο της ομιλίας του να γίνεται viral όσον αφορά την επόμενη μέρα των διεθνών εξελίξεων και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Αμερική.
«Είμαστε σε ένα σημείο καμπής, πιστεύω, στην παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο στην παγκόσμια οικονομία, στον κόσμο, που προκύπτει κάθε τρεις ή τέσσερις γενιές», είπε ο Μπάιντεν.

«[Ένας στρατηγός μου είπε ότι] 60 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν μεταξύ 1900 και 1946 και από τότε έχουμε δημιουργήσει μια φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, και δεν έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό».

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, αλλά πουθενά το χάος».

 
 «Τώρα είναι η στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν και θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εκεί έξω, και πρέπει να ηγηθούμε. Πρέπει να ενώσουμε τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο για να το κάνουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων.


Μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν είπe «Tώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στους ανθρώπους σας. Μπορείτε να προσλάβετε και να διατηρήσετε το καλύτερο εργατικό δυναμικό — το καλύτερα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που έχετε κάνει.

«Για να επενδύσετε στην καινοτομία για να μπορείτε — μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερα και πιο οικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες από — σε περισσότερους Αμερικανούς».

«Η καλλιέργεια εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένης [για την προώθηση] αξιοπρέπειας και ευκαιριών για όλους τους Αμερικανούς είναι αυτό που κάνετε, πολλοί από εσάς, και έχει πραγματικά σημασία».

Ολόκληρη το κείμενο της ομιλίας μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: