ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η άποψη της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" για τον οδοφωτισμό της πόλης μας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η άποψη της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" για τον οδοφωτισμό της πόλης μας



Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 17/3, η δημοτική αρχή μας παρουσίασε μια συγκριτική μελέτη για τον οδοφωτισμό, η οποία δεν διέφερε σε τίποτα απολύτως από την προηγούμενη που προσπαθούσε να εκχωρήσει τα ανταποδοτικά τέλη σε ιδιώτες για 12 χρόνια.
Για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος απέτυχε να πείσει για την πληρότητα της πρότασης του, η οποία αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
 
Όπως επισημάναμε, το κόστος αυτό είναι απαγορευτικό και διπλάσιο από αυτό που εισηγούνταν ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης ως αντιδήμαρχος το 2017, καθώς περιέχει παράλογες
 
υπερκοστολογήσεις τόσο στην αγορά όσο και στη συντήρηση των νέων φωτιστικών. Άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος ήταν κατά της εκχώρησης των ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτες πριν λίγα χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως κάτι άλλαξε.



 
Η πολιτική αυτή «κωλοτούμπα» τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα και δεν θα επιτρέψουμε στη διοίκηση την σπατάλη & διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος.
 
H παράταξη μας θεωρεί πως η αναβάθμιση του οδοφωτισμού είναι ένα έργο καταλυτικής σημασίας για την πόλη, το οποίο έπρεπε να έχει ήδη γίνει εδώ και χρόνια.
 
Μοναδικός υπαίτιος για τις καθυστερήσεις είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος επί 12 χρόνια βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης στον Δήμο.
 
Τα LED πρέπει να μπουν, ωστόσο με όρους δημόσιου συμφέροντος και συγκεκριμένα με την προμήθεια τους απευθείας από τον Δήμο & την τοποθέτησή τους ή από ιδιώτη εργολήπτη ή εφόσον κριθεί εφικτό και από την Τεχνική Υπηρεσία, από τους εργαζόμενους του Δήμου. Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να γίνει προμήθεια των LED μαζί με την τοποθέτησή τους.
 
Πριν προχωρήσουμε όμως σε οποιαδήποτε απόφαση προμήθειας & τοποθέτησης των φωτιστικών LED, είναι αναγκαίο να γίνει επικαιροποίηση της παλαιάς Τεχνικής Μελέτης του 2017, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έτσι ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική σημερινή κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας & αυτό γιατί σχεδόν σήμερα το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων της πόλης μας έχουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Τέλος η παράταξη μας, αν χρειαστεί, θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη οδό, προς διαφύλαξη του συμφέροντος της πόλης μας και των δημοτών.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ
Γραφείο Τύπου

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Την δική μας άποψη την έχουμε γράψει εδώ και καιρό , θεωρούμε λογικά τα ερωτήματα της παράταξης του κ. Ευσταθίου. Διαφωνούμε στην οιαδήποτε εμπλοκή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου,  όχι μόνο στο να κάνει μελέτη , όσο και στο να χειριστεί κατά  το ελάχιστο την αντικατάσταση ή ακόμα και συντήρηση του νέου οδοφωτισμού.  Όσον αφορά το κόστος η προηγούμενη διοίκηση κινούνταν στην κατεύθυνση των κινεζικών LED που και αυτά θα στοιχίσουμε με ΣΕΑ στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης πάνω 8.600.000 ευρώ , αλλά για εμάς το κυρίαρχο ήταν και παραμένει πως φωτισμός ανάλογος του δήμου Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης ή του όμορου δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης δεν ενθουσιάζει παρά μόνο όσους θεωρούν πως η φωτεινότητα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. 

Πηγαίνετε μια βόλτα στον δήμο της Αργυρούπολης - Ελληνικού ή έξω από το νοσοκομείο Ασκληπείο Βούλας για να αντιληφθείτε πως αυτός ο φωτισμός δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με ότι έχει τοποθετηθεί στον δήμο Αλίμου. Που και εκεί βέβαια με 3.000.000 ευρώ δεν μπήκε αλλά ας το "ανακαλύψουν" οι εδώ και καιρό αντιδρούντες στη διοίκηση Ανδρέα Κονδύλη. Και εκεί τοποθετήθηκαν τα μισά led από ό,τι τελικά θα τοποθετηθούν στον δήμο μας. Εκεί μπήκαν 3.980 φωτιστικά σώματα. Και βέβαια η διαχείριση δόθηκε σε ΙΔΙΩΤΗ για ΔΕΚΑ χρόνια για να μην έχει και κανείς αυταπάτες πως δεν ιδιωτικοποιήθηκε η δομή αφού και μετά τα 10 κάποιος άλλος θα τα πάρει για συντήρηση ή και ο ίδιος! 

Σε κάθε περίπτωση κα σε εισαγγελέα να πάνε τα κινέζικα led δυστυχώς για όλες και όλους μας έχουν πάρει ευρωπαϊκή πιστοποίηση και αρκετοί δήμοι της χώρας τα χρησιμοποιούν πληρώνοντας υψηλά για την ποιότητά τους τιμήματα χωρίς έως σήμερα να έχει τιμωρηθεί ουδείς αιρετός για την τοποθέτησή τους παρόλο που ακόμα και η εξοικονόμηση που προσφέρουν και όχι μόνο αυτά αλλά και τα δυτικού τύπου δεν ανταποκρίνεται σε ό,τι διαβάζεται αφού έχουν γίνει με καταναλώσεις παρελθόντων ετών! 

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου επειδή ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ και στον πλέον ΑΔΑΗ την κωλοτούμπα του νυν δημάρχου , είναι καλογραμμένο και αυτό αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για εμάς και δείχνει την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της εν λόγω παράταξης να υπερασπίσει την θέση της ακόμα και καταφεύγοντας στη Δικαιοσύνη κάτι που εμείς θεωρούμε επιβεβλημένο κάθε φορά που πιστεύει ένας αιρετός πως σπαταλάτε ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα. Βέβαια επειδή θα γίνει διεθνής διαγωνισμός αλλά κανείς δεν θα έρθει πλην των συνήθως υπόπτων δεν θεωρούμε πως η εποχή ευνοεί την πόλη μας για να αλλάξει οδοφωτισμό και για εμάς θα είναι ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ τα κινέζικα που τελικά θα μπούνε ( το διαψεύδει η διοίκηση λέει όποιος έχει καλύτερη προσφορά) σε μια πόλη που δεν αξίζει παρά τον φωτισμό που της παρείχε επί 12 συναπτά έτη ο κομμουνιστής δήμαρχος Δημήτρης Κιντής. 

Μην τρελαθούμε τώρα πως θέλουν και αμερικανικά Led οι κατσαπλιάδες και μάλιστα να τα πληρώσουν κοψοχρονιά όπως αυτά που πέταξε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που όχι μόνο θα ηττηθεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αλλά θα αναγκάσει και τη ΝΔ να δώσει ΧΡΙΣΜΑ επίσημο σε άλλον υποψήφιο! Για εδώ η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά την ΝΙΚΗ της ΝΔ στις κάλπες της Άνοιξης του 2023 και θεωρούμε σχεδόν βέβαιο πως η ΝΔ θα δώσει ΧΡΙΣΜΑ σε υποψήφιο στην πόλη μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιποι θα κάνουν πίσω! 

Η παράταξη " Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" προσπαθεί να περισώσει και εργαζόμενους και με δεδομένο πως η Τεχνική Υπηρεσία δεν μπορεί να αλλάζει ούτε τις συμβατικές λάμπες μάλλον θεωρούν αναγκαία την εκπαίδευση εργαζομένων από άλλες δομές όπως π.χ της δομής καθαριότητας γιατί μετά από 12 χρόνια σας το υπογράφουμε πως ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ηλεκτρολόγου στον ΔΗΜΟ δεν θα υπάρχει καν όχι πως τώρα που υπάρχει μπορούν να αναλάβουν και κανένα σημαντικό έργο! 

Η εξοικονόμηση σε κάθε περίπτωση για να μην είναι και κανείς αφελείς από τα νέα Led κινέζικα ή ευρωπαϊκά - δυτικά δεν θα ξεπερνάει σε καμία των περιπτώσεων τα 300.000 ευρώ τον χρόνο όχι πως το μέγεθος είναι μικρό αλλά δεν θα σωθούμε όσο εξακολουθούμε και χαλάμε πάνω από 10.000.000 ευρώ τον χρόνο μόνο για την δομή καθαριότητας. 

Ελπίζουμε σύντομα και σίγουρα μετά τις εκλογές του 2023 να γίνουν γενναίες ΜΕΙΩΣΕΙΣ στις κρατικές επιχορηγήσεις των δήμων όλης της χώρας μήπως και οι αιρετοί μπουν στην διαδικασία της καλύτερης αξιοποίησης των ΑΚΙΝΗΤΩΝ που διαθέτουν. 

Για όσους διαθέτουν βέβαια γιατί ο δήμος μας απλώς ομιλεί για μια ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία που θα παραμείνει ως έχει γιατί καμία κυβέρνηση δεν θα "τρελαθεί" να εμπιστευτεί σε αυτοδιοικητικούς την διαχείριση ακινήτων. 

Δείτε πόσα εισπράττουν τον χρόνο από τους αθλητικούς χώρους που παραχωρούν σε ιδιωτικά αθλητικά σωματεία, δείτε τι εισπράττουν το χρόνο από το δημοτικό αναψυκτήριο της πόλης, δείτε τι τους στοιχίζει και δεν εισπράττουν ΕΥΡΩ από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και φυσικά όλες και όλοι έχετε αντιληφθεί με τι ποσά δίδονται κεντρικές πλατείες της πόλης τις γιορτές και πως από την Έκθεση Βιβλίου που γίνεται στην κεντρική πλατεία του δήμου μας ΕΧΟΥΜΕ χασούρα και ΚΑΝΕΝΑ όφελος! 

Το επόμενο στάδιο θα είναι ο δήμος να αναλάβει να κάνει μεταγραφές για ιδιωτικά σωματεία, να πληρώνει χώρους ( και το κάνει) για να στεγάζονται σύλλογοι και συλλογικότητες και να πριμοδοτεί την τοπική επιχειρηματικότητα ευελπιστώντας πως όλα αυτά θα φτάσουν και στην τσέπη του δημότη! 

Τέλος επειδή διαβάζουμε σε κεντροαριστερό site πως οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις είναι σε επαφή πράγμα για εμάς όχι σημαντικό ας κάνουν και το επόμενο βήμα αυτό της ένωσης πριν να είναι ακόμα αργά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: