ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι Σταλινικοί παρουσιάζουν τον Εθνικιστή Στέπαν Μπαντέρα ως τάχα Ναζί ενώ έχει πολεμήσει όλους τους ΦΑΣΙΣΜΟΥΣ κόκκινους και μαύρους!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Οι Σταλινικοί παρουσιάζουν τον Εθνικιστή Στέπαν Μπαντέρα ως τάχα Ναζί ενώ έχει πολεμήσει όλους τους ΦΑΣΙΣΜΟΥΣ κόκκινους και μαύρους!


Σε μια προσπάθεια οι κομμουνιστές πιστά ΠΟΥΤΙΝΟΣΚΥΛΑ να αμαυρώσουν την Ιστορία της Ουκρανίας αλλά και να διαβάλλουν τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ , όπως κάνει άλλωστε και ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Πούτιν προσπαθούν να πείσουν αφελείς από  τον δυτικό κόσμο πως ο Στέπαν Μπαντέρα ήταν Ναζί! Αυτοί που συμμάχησαν με τον Χίτλερ και διαμέλισαν την Πολωνία και σήμερα ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ κάθε λογής δικτάτορα κάνουν και υποδείξεις στον δυτικό πολιτισμένο κόσμο για τους ποιους πρέπει να ΘΕΩΡΕΙ ήρωες και ποιους δολοφόνους. Η ανοχή του δυτικού κόσμου στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ κομμουνιστές σε κράτη  -μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα συνεχιστεί, αφού η θέση των σαμποτέρ της Αστικής μας Δημοκρατίας είναι στις ΦΥΛΑΚΕΣ και όχι πίσω από μικρόφωνα και μέλη μιας πλήρους απαξιωμένη ΕΣΗΕΑ που στηρίζει και ανέχεται ως μέλη της κάθε λογής Σταλινικούς και Χιτλερικούς. 

Για όσους γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση η ζωή και το έργο του Μπαντέρα που δεν έχει γεννηθεί καν στην Ουκρανία είναι η παρακάτω και βέβαια αποτελεί πρότυπο για κάθε ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ γιατί προφανέστατα και ο φιλελεύθερος εθνικισμός είναι και θα παραμείνει η μόνη ΔΥΝΑΜΗ που μπορεί να ανατρέψει κάθε τυραννία, και αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία ένας ακόμη Ρώσος  ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ σπάει τα μούτρα του,  μη αντιλαμβανόμενος πως η ΙΔΕΑ του Έθνους είναι ανώτερη από κάθε θεωρία αλά Πούτιν ή Ντούγκιν που θεωρεί πως μπορούν ακόμα και να συνομιλούν όσοι αμφισβητούν ακόμα και την ΥΠΑΡΞΗ του Ουκρανικού Έθνους με τον δυτικό κόσμο. 

Η Ουκρανική Ιστορία δεν έχει μαύρες σελίδες όπως αυτές που έχει ένα Έθνος που αναζητεί κάθε λογής φασίστα για να ακολουθήσει. Οι Ρώσοι όχι μόνο θα ηττηθούν στα πεδία των μαχών αλλά και για χρόνια  θα μείνουν απομονωμένοι από την πολιτισμένη Δύση, αφού επέλεξαν έναν ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ για πρόεδρο. 

Ο Στεπάν Αντρέεβιτς Μπαντέρα γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1909 στο χωριό της Γαλικίας Στάρϊι Ουγκρίνοβ, στην περιοχή Βασίλειο Γαλικίας και Λοντομέριας, που αποτελούσε τμήμα της Αυστροουγγαρίας. Ο πατέρας του, Αντρέι Μιχαήλοβιτς Μπαντέρα, υπήρξε ουνίτης ιερέας, που κατάγονταν από οικογένεια των αγροτών από την πόλη Στρύι, Μιχαήλ και Ροζαλίας Μπαντέρ.

Η σύζυγος του Αντρέϊ Μιχαήλοβιτς, Μιροσλάβα Βλαντιμίροβνα Μπαντέρα (1890−1922), το γένος Γκλοντζίνσκαγια, ήταν κόρη του ουνίτη ιερέα από το Στάρϊι, Ουγκρίνοβ Βλαντιμίρ Γκροντζίνσκοβ και της γυναίκας του Αικατερίνης. 

Ο Στεπάν ήταν το δεύτερο παιδί του Αντρέϊ και της Μιροσλάβας μετά τη μεγαλύτερη αδερφή του Μπαντέρα Μάρτα-Μαρία Αντρίιβνα (1907−1982). Στην συνέχεια στην οικογένεια γεννήθηκαν ακόμα έξι παιδιά: ο Αλεξάντρ (1911−1942), ο Βλαντιμίρ (1913−2001), ο Βασίλι (1915−1942), η Οξάνα (1917−2008), ο Μπογκντάν (1921−1944?) και η Μιροσλάβα (γεννήθηκε και πέθανε το 1922)

Υπήρξε μέλος της Ουκρανικής στρατιωτικής οργάνωσης (από το έτος 1927) και της Οργάνωσης ουκρανών εθνικιστών (ОУН) (από το έτος 1929), περιφερειακός καθοδηγητής του ОУН στις Δυτικο-ουκρανικές επαρχίες (από το 1933). Υπήρξε οργανωτής μιας σειράς τρομοκρατικών ενεργειών. Το 1934 συνελήφθη από τις πολωνικές αρχές και καταδικάστηκε στο δικαστήριο σε θανατική ποινή, που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Τα έτη 1936−1939 παρέμεινε έγκλειστος στις Πολωνικές φυλακές , ενώ πέτυχε την απελευθέρωσή του τον Σεπτέμβριο του 1939 χάρη στην επίθεση της Γερμανίας ενάντια στην Πολωνία. Για αρκετό χρόνο ευρίσκονταν "στην παρανομία" στο σοβιετικό έδαφος, κατόπιν αυτού έφυγε στη Δύση. Από τον Φεβρουάριο του έτους 1940 — μετά τη διαίρεση του ОУН — έγινε αρχηγός της φράξιας ОУН(б) (μπαντερικής κατεύθυνσης). 

Το έτος 1941 έγινε επικεφαλής του συσταθέντος ένα χρόνο νωρίτερα Επαναστατικού Δικτύου  ОУН. Μετά την επίθεση της Γερμανίας στην ΕΣΣΔ συνελήφθη μαζί με άλλους αρχηγούς ουκρανικής εθνικιστικής κατεύθυνσης από τις αρχές κατοχής των Γερμανών για απόπειρα ανακήρυξης ανεξάρτητης Ουκρανικής κυβέρνησης και τέθηκε υπό περιορισμό, αλλά αργότερα (μετά τον Ιανουάριο του 1942) στάλθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν, απ'όπου απελευθερώθηκε από τους χιτλερικούς το Σεπτέμβριο του 1944. Το 1947 έγινε αρχηγός του Δικτύου ОУН. Το 1959 ο Μπαντέρα δολοφονήθηκε από τον πράκτορα της KGB  Μπογκντάν Στασίνσκϊι , που διέφυγε μαζί με τη γυναίκα του το 1961 στη Δυτική Γερμανία και διέμεινε στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Το μέλος της ΕΣΗΕΑ Μπογιόπουλος συνεχίζει τον αγώνα του μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του απατεώνα Ανδρέα Κουρή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: