Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Στάθης Ψυρρόπουλος:Καλό ξεκίνημα!


Eύχομαι το πιο όμορφο ξεκίνημα σήμερα για παιδιά, γονείς και δασκάλους!
Το σχολείο είναι ένα περιβάλλον όπου όλοι καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να καλλιεργήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας.Οφείλουμε όλοι μαζί, γονείς, δάσκαλοι και φορείς να ακούσουμε τις ανάγκες των μαθητών και να συνεργαστούμε.

Οι δάσκαλοι καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και θα πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα τους για να είμαστε όλοι αρωγοί στο έργο τους.

Τo ζήτημα δεν είναι να βγουν τα νέα παιδιά στην κοινωνία και να έχουν περάσει από μία εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά να έχουν αποκτήσει παιδεία.

Στόχος, φίλες και φίλοι, δεν είναι οι βαθμοί, αλλά μέσα στην σχολική αυτή μονάδα να αποκτήσουμε τρόπους, ευγένεια, σκέψη, να καλλιεργήσουμε ιδανικά και αξίες, να μάθουμε να ακούμε μουσική αληθινή, να μάθουμε να γράφουμε, να κάνουμε σωστή χρήση της τεχνολογίας.

Και να γράφουμε!

Πρέπει να διασώσουμε τη γλώσσα μας, τις λέξεις, τη γραμματική και το συντακτικό μας.

Να επαναφέρουμε την φετινή χρονιά τα μολύβια στο σχολείο, να μάθουμε να γράφουμε τις σκέψεις μας στα τετράδια, να αποτυπώνουμε όσα αισθανόμαστε και τότε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να απομακρυνθούμε και από τα φαινόμενα βίας.

Στο σχολείο μαθαίνουμε πάνω απ’ όλα την έννοια του ΣΕΒΑΣΜΟΥ και σε αυτήν είμαι σίγουρος ότι θα επικεντρωθούν και οι δάσκαλοί σας, οι οποίοι έχουν ανάγκη τον σεβασμό σας.

Όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης: «Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες»

Ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα σας στην περίπτωση που θέλετε να απευθυνθείτε για το πρόβλημά σας και προσωπικά εγώ. Να γνωρίζετε ότι υπάρχει η γέφυρα με το Δήμο Ηλιούπολης.

Μια επιπλέον συμβουλή: μην αφήσετε τον χρόνο να κυλίσει χωρίς να ζήσετε τα σχολικά χρόνια. Αυτή είναι η δική μου συμβουλή. Μπορεί να νομίζετε κάποιοι από εσάς ότι το σχολείο είναι μία υποχρέωση. Σας δηλώνω ότι μπορεί να γίνει το ωραιότερο πράγμα στη ζωή σας. Είναι ο χώρος σας, το περιβάλλον σας, εδώ θα κάνετε τους φίλους σας, θα παίξετε, θα μάθετε, θα αγαπήσετε. Όπως έκανα κι εγώ.

Καλή αρχή. Καλό ξεκίνημα!

Στάθης Ψυρρόπουλος 
Δήμαρχος Ηλιούπολης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...