ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το μήνυμα του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου για την 25η Μαρτίου.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Το μήνυμα του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου για την 25η Μαρτίου.

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

"... ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη"

Στα παραπάνω λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, από όταν μίλησε στους μαθητές του γυμνασίου της Αθήνας, στην Πνύκα, ανάμεσα στα άλλα, υπάρχει και το όνομα του οποίου η ακοή μας πληγώνει, εξαιτίας της προδοσίας των ολίγων.

Τιμώντας λοιπόν εκείνον και όλους τους συναγωνιστές του, εν όψη του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αρνούμεθα να σταθούμε δίπλα στους προδότες της Μακεδονίας, δήμαρχο Ηλιούπολης και 24 δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης. Είναι αυτοί που με την ψήφο τους εξέδωσαν το καταδικαστικό ψήφισμα για τις εκδηλώσεις που έκανε η ενορία της Αγίας Μαρίνης για την Μακεδονία, και το ονοματολογικό πρόβλημα του κράτους στα βόρεια της.

Ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος με έναν καλογραμμένο λόγο θα πει πάλι στο ηρώο πράγματα που δεν πιστεύει.

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δικαίος, ο γνωστός Παπαφλέσσας έλεγε «...Έλληνες ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα! Σ' αυτά τα δύο σας εξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού».

Ο Δήμαρχος, μας απέδειξε με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια, τα λόγια είναι εύκολα, ότι ούτε στο ένα πιστεύει, ούτε στο άλλο.

Και φυσικά στο ίδιο κρίμα βρίσκονται όσοι τον ακολούθησαν και συνεχίζουν να τον ακολουθούν.

Οι δημοτικές παρατάξεις «πρώτα η Ηλιούπολη» και «Ηλιού πόλις - Ανθρώπινη πόλη» μαζί με τη νέα παράταξη «ΗλιουπΌλοι μαζί» περιλαμβάνουν προδότες της Μακεδονίας μας, οι οποίοι θα ζητήσουν την ψήφο σας στις προσεχείς δημοτικές και περιφεριακές εκλογές.

Εμείς για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δεν θα σταθούμε κοντά τους, αλλά με μία συμβολική πράξη θα δηλώσουμε την τιμή μας προς την ημέρα του Ευαγγελισμού της Παναγιάς και τους ήρωες ελευθερωτές της πατρίδας μας.

Θα διατρανώσουμε την αγάπη μας για την μία και μοναδική Μακεδονία, που είναι Ελλάδα και τον αποτροπιασμό μας για την πράξη και θέση των 25 δημοτικών παράγοντων.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.
Ζήτω ο όντως Αθάνατος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Ζήτω η Μακεδονία μας.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Συμφωνούμε πως πρέπει οι δημότες να γνωρίζουν τις θέσεις των υποψηφίων για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών διαφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ πως μόνο σε αυτές τις παρατάξεις που υποδεικνύει ο Αρχιμανδρίτης υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που είναι υπέρ της. Κατά τα άλλα η θέση της Εκκλησίας μας είναι ότι κακιά η κυβέρνηση που ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εμείς συνεργαζόμαστε ΑΡΙΣΤΑ μαζί της αρκεί να μας έχει δημόσιους υπαλλήλους και να μας πληρώνει τους κληρικούς.

Η Εκκλησία έχει δείξει και τώρα αλλά και στο παρελθόν ότι συνεργάζεται με όλες τις κυβερνήσεις ακόμα και της μη δημοκρατικά εκλεγμένες. Δεν πείθει πλέον η Εκκλησία για τις αγαθές προθέσεις της και η Ιεραρχία αποδεικνύει πως όπως και στην επανάσταση του 1821 έκανε ότι είναι δυνατόν για αιώνες να την αποτρέψει. Η Ορθόδοξη Εκκλησία που εξουσιάζεται από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έχει δείξει πως στα εθνικά μας θέματα είναι ιδιαίτερα συγκαταβατική. Που ακούστηκε το κέντρο της Ορθοδοξίας να είναι σε μια μουσουλμανική χώρα και ο Πατριάρχης να μην έχει κάνει ούτε μία αρνητική δήλωση για το καθεστώς Ερντογάν που καταπατά τις ατομικές ελευθερίες εκατομμυρίων πολιτών;

Ο κόσμος έχει καταλάβει πως ο θεσμός της Εκκλησίας έχει τα δικά του προβλήματα και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε ότι συμβαίνει στους κόλπους της Εκκλησίας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Πατριάρχης υπό ομηρία και δεν είναι επίσης δυνατόν ο Χριστιανισμός να διαχωρίζεται σε Ορθοδόξους και Καθολικούς για τόσους αιώνες. Θεωρούμε πως το σχίσμα δεν έχει λόγους να υφίσταται και πως πλέον έχει έρθει η ώρα όλοι οι χριστιανοί να ενωθούν. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο Μουσουλμανισμός και οι άλλες Θρησκείες.

Η λογική των καλών Ορθοδόξων Χριστιανών και των "κακών" Καθολικών δεν με βρίσκει σύμφωνους σε καμία περίπτωση. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα αντιμαχόμαστε την πατριδοκαπηλία και τον ανώφελο δήθεν πατριωτισμό γιατί τον θεωρούμε ύστατο καταφύγιο κάθε απατεώνα. Δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση το θρήσκευμά τους και δεν πιστεύουμε πως ο Θεός βοηθάει εμάς ή τους άλλους. Επί τετρακόσια χρόνια ήμασταν σκλάβοι από δικά μας λάθη και κανένας Θεός δεν μας βοήθησε εάν δεν παίρναμε εμείς τα όπλα.

Το Πατριαρχείο συνεργάζονταν άψογα με τις κατοχικές δυνάμεις και δεν έδινε για αιώνες το σύνθημα για επανάσταση. Ο κατώτερος κλήρος όπως ο Παπαφλέσσας ήταν ο αντίστοιχος Σεραφείμ Δημητρίου ( με όποια υπερβολή της έκφρασης) αλλά όχι η ηγεσία της που έβρισκε προφάσεις για να μην ξεσηκωθούν οι Έλληνες. Τέλος χωρίς την βοήθεια ξένων δυνάμεων η Ελλάδα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανακτήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της.

Να θυμίσουμε πως κατά της συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκαν η Χρυσή Αυγή , το ΚΙΝΑΛ , Η ΝΔ και το ΚΚΕ και φυσικά δεν είναι όλοι αυτοί πιο πατριώτες από όσους την ψήφισαν. Εάν π.χ η μη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών έθετε σε κίνδυνο την παραμονή μας στο ΝΑΤΟ πρώτοι θα σας λέγαμε πως έπρεπε να ψηφιστεί. Όμως η Ελλάδα θα μπορούσε να συμφωνήσει να μπουν με την προσωρινή τους ονομασία και όχι να μπουν με το Βόρεια Μακεδονία που έχει αλυτρωτικές βλέψεις από την μεριά των γειτόνων μας.

Κανείς δεν μας πίεσε απλώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήθελαν να το παίξουν ανθρωπιστές με τους εχθρούς μας και πιστά σκυλιά με τους συμμάχους μας που έκαναν λάθος που άφησαν να δημιουργηθεί αυτό το κράτος στην περιοχή μας. Λάθος δημιουργίας ενός κράτους με δική τους ευθύνη που στο μέλλον θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αφού το 25% του πληθυσμού του αργά ή γρήγορα επειδή είναι Αλβανοί θα ζητήσουν να ενωθούν με την Αλβανία. 

Σε όλη την προεκλογική περίοδο εμείς όπως είχαμε υποσχεθεί θα σας ενημερώνουμε για το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έβγαλαν ψήφισμα κατά του πατέρα Σεραφείμ και είμαστε σίγουροι πως αντί να τους καταψηφίσετε κάποιους από αυτούς θα τους δούμε και πάλι σε υψηλά πόστα.

Άλλωστε ελάχιστα σας ενδιαφέρει για το όνομα όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά για το πορτοφόλι σας.

Τον πολιτικό άλλωστε που έχασε την καρέκλα του για το όνομα της Μακεδονίας μας τον Αντώνη Σαμαρά τον είχατε για καμία 15ετία εκτός πολιτικών πραγμάτων.

Τέτοιοι πατριώτες και εθνικιστές είναι διαχρονικά οι Έλληνες και για αυτό από αυτοκρατορία καταντήσαμε ένα κράτος παρίας των Βαλκανίων. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: