ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Βαλασόπουλος είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά κάποιοι εξακολουθούν και κάνουν πως δεν το γνωρίζουν

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ο Βαλασόπουλος είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά κάποιοι εξακολουθούν και κάνουν πως δεν το γνωρίζουν



Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος έχει τοποθετηθεί δημόσια και είναι ΚΑΤΑ της συμφωνίας των Πρεσπών. Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και δείχνει πως συμφωνεί με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και δεν δέχεται το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
Παρόλο φυσικά που έχει ΔΗΜΟΣΙΑ τοποθετηθεί fake news τον θέλουν να είναι υπέρ επειδή καταδίκασε τις ενέργειες και κυρίως τα προσβλητικά λόγια του πατέρα Σεραφείμ και μια εκδήλωση που είχε γίνει στην Ενορία της Αγίας Μαρίνας. 25 δημοτικοί σύμβουλοι μετά από προτροπή της παράταξης Κοκοτίνη έθεσαν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και πάρθηκε κατά εμάς ένα ψήφισμα κατά του ιερωμένου που δεν έχει θέση σε δυτικά κράτη.

Γιατί άλλο να λες πως είμαι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και άλλο να λες πως είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΔΟΣΙΟΛΟΓΟΙ όσοι την ψήφισαν!! Γιατί αφού θεωρείς προδότες όσους την ψήφισαν γιατί εξακολουθείς και πληρώνεσαι από αυτό το διεφθαρμένο και προδοτικό κράτος; 

Άλλωστε η Ελλαδική Εκκλησία έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ακόμα και στους πλέον πιστούς πως κινείται με βάση το οικονομικό όφελος των ΜΕΛΩΝ ( κληρικών και των ιεραρχών που την απαρτίζουν) και όχι για το συμφέρον της κοινωνίας, 

Άλλωστε έχει συνεργαστεί με όλα τα καθεστώτα δημοκρατικά και μη προκειμένου να μην χάσει τα προνόμια που διατηρεί ανά τους αιώνες. 

Μια και βάλαμε την φωτογραφία από την ανάρτηση του δημάρχου στο facebook να τονίσουμε πως είμαστε και εμείς  ΚΑΤΑ της συμφωνίας των Πρεσπών, και πως παράλληλα  διαφωνούμε κάθετα με τον Γάλλο φιλόσοφο Αλμπέρ Καμύ για τα περί "κακού" Εθνικισμού. Η σημερινή Γαλλία ευτυχώς δεν συμμερίζεται τις απόψεις αυτές και φαίνεται περίτρανα στις κάλπες. 

Ο Καμύ θέλει να πει πως οι Εθνικισμοί οδηγούν σε πολέμους αλλά η ενδοτικότητα είναι απείρως χειρότερη από ένα "ευγενή" πόλεμο. Άλλωστε η παγκόσμια Ιστορία έχει αποδείξει πως δυστυχώς χωρίς ΘΥΣΙΕΣ και ΑΙΜΑ ούτε διατηρείς τα ΕΔΑΦΗ σου , ούτε έχεις την θέση που σου αξίζει στο διεθνές γίγνεσθαι. Τα κράτη παραμένουν ισχυρά όσο υπάρχει συνοχή σε αυτά και επικρατούν στους περισσότερους εθνικιστικές Ιδέες. 

Οι ΗΠΑ είναι αυτοκρατορία γιατί οι πολίτες της αγαπάνε την χώρα τους και έχουν ΕΘΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που θα τα ζήλευαν δήθεν "καθαρές" φυλές και κράτη με Ιστορία και παράδοση. Παντού στις ΗΠΑ υπάρχει η σημαία τους, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγαπάει το ΕΘΝΟΣ των Αμερικανών και ας λένε εδώ ότι θέλουν όσοι αμφισβητούν την ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ του Αμερικανικού Έθνους. Λευκοί, Μαύροι και Κίτρινοι νιώθουν την ίδια συγκίνηση την ώρα που αντικρίζουν την αστερόεσσα και για αυτό οι ΗΠΑ αποτελούν την μοναδική αυτοκρατορία του πλανήτη. Αυτά και με τον Καμύ και τους οπαδούς του που θεωρούν πως ο Εθνικισμός είναι καταστροφή για τους λαούς. 

Άλλες ιδεολογίες είναι καταστροφικές και όχι ο Εθνικισμός ο οποίος είναι επικίνδυνος μόνο στις ακραίες εκφράσεις του αλλά τότε παύει να είναι και Εθνικισμός και γίνεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ο Εθνικισμός άλλωστε είναι ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και για πολλούς αιώνες διατήρησε την ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ των Εθνών ως κύρια πηγή δημιουργίας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. 

Κάθε Έθνος έχει την δική του συμμετοχή στην παγκόσμια Ιστορία και αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται. Ο φιλελεύθερος Εθνικισμός που έχει τις ρίζες του στην Γαλλική Επανάσταση είναι η πληρέστερη και πιο αγνή ιδεολογία που μπορεί να έχει κάποιος. 

Ας πάρουν θέση λοιπόν και οι άλλοι "πατριώτες" υποψήφιοι για την συμφωνία των Πρεσπών γιατί κάποιοι δημότες ίσως θέλουν να ψηφίσουν με βάση και αυτή στις προσεχείς εκλογές. Άλλωστε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού τάσσεται κατά και είναι και η μόνη αιτία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές αφού ουδείς πιστεύει πως στα άλλα θέματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, τώρα που διαφαίνεται πλέον πως οι θεσμοί δεν "ψαρώνουν" με κανέναν και θέλουν να συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων για πολλές δεκαετίες ακόμα.  Γιατί για να δούμε την Ελλάδα να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και 7% που χρειάζεται για να διατηρήσουμε αυτό το μεγάλο κράτος που έχουμε δεν προβλέπεται με βάση την νοοτροπία αιώνων!! 

Θα παραμείνουμε ένα βαλκανικό κράτος γιατί οι περισσότεροι το θέλουν. Είναι απλά τα πράγματα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν πλέον γίνει οπαδοί του κρατισμού και κυρίως αναζητούν παροχές χωρίς παράλληλα να αναζητούν τρόπους για να αυξηθεί το ΑΕΠ μας. Η χώρα παράγει πολύ λίγο για τις δομές που διατηρεί και θα χρεοκοπήσει και πάλι. 

Σ.Μ 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να φέρει την πρόταση ψηφίσματος "Καταδίκης της Συμφωνίας των Πρεσπών" στο Δημοτικό Συμβούλιο, μονο εκει να το αποδείξει... Καιρός να ξεχωρίζουνε, ο Λαός θέλει να μάθει τις θέσεις τους....
.
Δ.Σ.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Ο λαός ξέρει πολύ καλά τις θέσεις όλων των κομμάτων αλλά και των δημοτικών παρατάξεων. Αλλά ας την φέρει για να έχουμε και εμείς να γράφουμε. Άλλωστε κατά της συμφωνίας είναι ΟΛΟΙ πλην ΣΥΡΙΖΑ , ΠΟΤΑΜΙ.... ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

UNKNOWN είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΣΑΦΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΤΕ ΌΧΙ. ΚΕ ΚΟΚΚΟΤΙΝΗ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΛΕΤΗΡΩΝ; OI ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;

Ανώνυμος είπε...

UNKNOWN, τι λετε τώρα;;
Φυσικά κι έχει σχέση με τις Δημοτικές Εκλογές και ήδη καταδίκασαν την Συμφωνία των Πρεσπών σε 57 δήμοι [έχουν εκδοθεί τα ψηφίσματα των Δήμων] και συνεχίζονται....
. Ερώτηση: Είχε σχέση που έφεραν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ το όποιο καταδίκασαν τον Πάτερ Σεραφειμ;;;
Κι έτσι θα τους ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ κι εμείς ως Ψηφοφόροι, με ποιο δικαίωμα να το απαγορέψουν την γνώμη του, που μιλούσε για Υπέρ της Μακεδονίας;;
Άρα αυτοί που το έφεραν το ψήφισμα [παρωδία] καταδίκης εναντίον του Σεραφείμ το ξεκίνησαν. Καιρός εμείς σ' εκείνους όλες τις παρατάξεις.
Μία τους και Μία ΜΑΣ σαν Λαός της Ηλιούπολης. Δεν αντέχουμε άλλο να μας προδίδουν...
.
Τελειώνουν τα ψέμματα, όποιος/α είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράφει, με την θέληση του και δικαίωμά του! Ήδη έχουν υπογράψει οι πρώτοι υπ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, από διαφορετικές παρατάξεις, θ' ανακοινωθούν, έχουμε δρόμο ακόμα.
.
Καλό σας βράδυ!
Δημήτρης Σταματόπουλος.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!
.
Υ.Γ.: Όσο για την Παράταξη "Συνεργοί με την Ηλιούπολη", το έχουν παραδεχτεί πως είναι ΥΠΕΡ στης Συμφωνίας των Πρεσπών, το δήλωσε ο Υποψήφιος Παναγιώτης Δριμυλής στο Facebook:
Παναγιωτης Δριμυλης: Αν παρακολουθείτε τι γράφουμε θα καταλαβαίνατε ότι σαφώς είμαστε υπέρ της συμφωνίας..
Ορίστε το λινκ: https://www.facebook.com/synergoi/posts/290348338263410?comment_id=294155764549334&reply_comment_id=295135537784690&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D
Αυτά.