ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021



  • Φέτος η κυβέρνηση υπό την πίεση του κόσμου και της οικονομικής δυσπραγίας αποφάσισε να κάνουμε Χριστούγεννα με τα καταστήματα εστίασης ανοιχτά και φυσικά χωρίς περιορισμούς στις μετακινήσεις μας. Είναι μια απόφαση που χαροποίησε τους πολλούς και για την οποία εμείς έχουμε επισημάνει πως θα υπάρχει κόστος. Στο χέρι του καθενός μας είναι να τηρήσουμε τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας έτσι ώστε οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι λιγότερες. Η αντιπολίτευση που φώναζε πέρισυ για την κλειστή εστίαση σε λίγες μέρες θα είναι στα "κάγκελα" για τα χιλιάδες νέα κρούσματα της Όμικρον και τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που θα συνωστίζονται στα νοσοκομεία. Το μόνο θετικό είναι πως η μετάλλαξη Όμικρον σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δίνει πιο ήπια νόσηση και λιγότερα θύματα. Προσέχουμε εμάς και τους αγαπημένους μας και αποφεύγουμε τον συνωστισμό. 

  • Κοινότοπα τα μηνύματα των περισσοτέρων πολιτικών προσώπων με την διαφορά πως το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ αγγίζει περισσότερο τον κόσμο αφού χάνονται δεκάδες καθημερινά στην χώρα μας από μια πανδημία που θα μας συντροφεύει όπως φαίνεται και όλο το 2022 με δεδομένο πως οι μεταλλάξεις της covid-19 δεν λένε να εκλείψουν για να βρούμε και πάλι την κανονικότητά μας. Εάν λάβουμε σοβαρά υπόψιν όσα έχει ΔΗΜΟΣΙΑ καταθέσει ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος κ. Φάουτσι ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί και θα ζούμε για πολλούς μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων φορώντας μάσκες!

  • Δυστυχώς λόγω της πανδημίας μια σειρά εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει ο δήμος μας ακυρώθηκαν  μετά από απόφαση της κυβέρνησης και έτσι πάμε για του χρόνου ελπίζοντας πως ο εφιάλτης θα έχει τελειώσει! 

  • Η ανάρτησή μας με τις ΔΩΡΕΕΣ της ΛΑΝΑΣΣΑ μόνο για τα Χριστούγεννα την καθιστά το κορυφαίο ΣΩΜΑΤΕΙΟ στην παροχή αλληλεγγύης και είναι τιμή για την πόλη μας που έχει την έδρα του εδώ. Τονίζουμε πως τα περισσότερα εκ των ιδρυτικών του μελών είναι από Βόρεια Ελλάδα και η πρόεδρος του κ. Χριστίνα Λαζαρίδου είναι από την Κατερίνη. Αξίζει να επισκεφθείτε την σελίδα τους στο facebook κάνοντας κλικ εδώ και να μάθετε για τις δράσεις τους. Χαιρόμαστε που η δημοτική αρχή αναγνωρίζει και στηρίζει τις δράσεις τους και θεωρούμε δεδομένο πως και το επόμενο χρονικό διάστημα το ΣΩΜΑΤΕΙΟ θα τύχει ανάλογης μεταχείρισης αφού το έργο που προσφέρει είναι σημαντικό . Πολλά έργα και λίγα λόγια από τα μέλη του σωματείου που πρόσφερε σε αυτές τις γιορτές 35.000 παιχνίδια σε παιδάκια σκορπίζοντας χιλιάδες χαμόγελα! 

  • Φυσικά και κανένα τοπικό ΜΜΕ δεν έχει την δυνατότητα να δημοσιεύσει τις ευχές και των 41 δημοτικών μας συμβούλων ενώ ελάχιστα θα παίξουν και αυτές των 9 δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας. Για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν παίξαμε αυτό ή το άλλο υπάρχουν άλλα δέκα περίπου τοπικά ΜΜΕ που θα βρείτε τις "ευχές" που εσείς θα επιθυμούσατε να δείτε και σε εμάς! 

  • Σε κάποιους μπορεί να φαίνονται πολλά τα 211.000 ευρώ για το event με τον Σάκη Ρουβά στο δήμο Αθηναίων αλλά προφανέστατα είναι οι ίδιοι που αγνοούν τι πληρώνει κάθε μήνα αυτός και άλλοι δήμοι για δομές που δεν προσφέρουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Η δική μας άποψη είναι πως όλες και όλοι κρίνονται την ώρα της κάλπης και φυσικά οι πολίτες πάντα ήθελαν και θέλουν άρτον και θεάματα ιδίως σε εποχές κρίσεις που ο "άρτος" δεν είναι επαρκής για όλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: