ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

 


Κοντά στους εργαζομένους της καθαριότητας διαβάζουμε στο ιστολόγιο των ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" κος Στάθης Ψυρρόπουλος και φυσικά το δημοσίευμα περιλαμβάνει και την παραπάνω σχετική φωτογραφία. 

Και βέβαια με αφορμή αυτό να σας ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ εάν δεν έχετε ήδη ενημερωθεί από άλλο τοπικό ΜΜΕ πως στις πρόσφατες εκλογές τους ΣΑΡΩΣΕ το ΚΚΕ και επανεξελέγη πρόεδρος η κα Θεοδώρα ή Μητροδώρα Καραγιαννίδου έχοντας μαζί της τα 5 από τα 9 συνολικά μέλη του νέου Δ.Σ . 

Σχετικές φωτογραφίες προφανέστατα θα βγάλουν και οι άλλοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ( εάν σταθούν δίπλα τους οι εργαζόμενοι καθαριότητας) και ο βέβαια ο νυν δήμαρχος κος Γιώργος Χατζηδάκης αφού ΟΛΟΙ στηρίζουν ( ουσιαστικά βέβαια ΜΟΝΟ η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης) τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα της δομής. 

Σε εμάς βέβαια η φωτογραφία φαντάζει ως αποδοχή από πλευράς της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" πως για την βρώμικη πόλη δεν έφταιγαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας αλλά η διοίκηση αλλιώς πως να εξηγήσεις το γεγονός πως φωτογραφίζεσαι με όσους σε έστειλαν στην αντιπολίτευση εξαιτίας του γεγονότος πως τότε όπως και τώρα η πόλη μας δεν είναι καθαρή. 

Επειδή ο πρωθυπουργός δεν έχει σκοπό να γεμίσει πάλι τους δήμους με χιλιάδες εργαζόμενους και να οδηγήσει την χώρα σε νέα μνημόνια και χρεοκοπία φανταζόμαστε πως οι ΟΤΑ θα αρχίσουν να αξιοποιούν την περιουσία τους για να εξοικονομούν πόρους για να διορίζουν όσους εργαζόμενους στην καθαριότητα θέλουν ή χρειάζονται. 

Η κυβέρνηση ενίσχυσε με χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους τους δήμους για να αντιμετωπιστεί η πανδημία αλλά δεν έχει ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να τους μονιμοποιήσει εάν και οι δήμαρχοι ποντάρουν σε αυτούς ακριβώς τους χαμηλά αμειβόμενους συμβασιούχους για να κρατούν τις πόλεις καθαρές και για τον λόγο αυτό χάνουν στο στοίχημα της καθαριότητας οι περισσότεροι δήμοι της χώρας μας. 

Ακόμα και δήμοι όπου οι δήμαρχοι πιέζουν τους εργαζομένους όπως ο δήμος Αλίμου δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα απλώς  δεν έχουν εικόνες καθημερινής βρωμιάς που συναντάς σε πολλά σημεία της Ηλιούπολης παρόλες τις υπερωρίες του προσωπικού που έχει την άποψη πως θα διατηρηθεί ο δημόσιας χαρακτήρας μιας δομής που δεν δούλεψε ΠΟΤΕ υποφερτά και που ψευδώς μέσα στα δημοτικά συμβούλια λέγεται πως είναι ανταποδοτική ενώ τα χρήματα που πληρώνουμε δεν ΕΠΑΡΚΟΥΝ για να καλύψουν συντήρηση μηχανημάτων και μισθούς προσωπικού. 

Το 1/4 του ετήσιου προϋπολογισμού του δήμου πάει για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ αλλά δυστυχώς η εικόνα δεν αλλάζει και έχουν παράπονα και οι δημότες αλλά και οι εργαζόμενοι κυρίως οι συμβασιούχοι που δουλεύουν διπλά "καλύπτοντας" και όσους ως μόνιμοι έχουν άλλη νοοτροπία. 

Για εμάς καλά κάνουν αφού η Πολιτεία έχει εργαζομένους δύο ταχυτήτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με τους πρώτους για λόγους ανεξήγητους σε εμάς να μην μπορούν να απολυθούν παρά μόνο όταν αποδεδειγμένα ΚΛΕΨΟΥΝ και βεβαιωθεί αυτό σε πρώτο και δεύτερο βαθμό δικαστικά . 

Μερικές φορές έχουν φτάσει εργαζόμενοι έως και το ΣτΕ και βέβαια από την πλευρά τους ορθώς πράττουν το θέμα είναι τι κάνει η Πολιτεία και γιατί αφήνει στην τοπική αυτοδιοίκηση που αποδεδειγμένα οδήγησε την χώρα μας σε χρεοκοπία ακόμα να αποφασίζει για ό,τι έπρεπε να είχε αλλάξει από χθες σε αυτή την χώρα. 

ΥΓ: Από τους 7 που είχε το ΚΚΕ στο ΣΕΔΗ έπεσε στους 5 κάτι είναι και αυτό θα πουν κάποιοι αλλά εάν αναλογιστεί πως ενώθηκαν ΟΛΟΙ οι άλλοι για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα είναι ΤΡΑΓΩΔΙΑ! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: