ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την Ηλιούπολη και όχι μόνο

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την Ηλιούπολη και όχι μόνο



  • Δεν  μας αφορά στο ποιος τελικά θα αναδειχθεί νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ γιατί ως ΜΜΕ πιστεύουμε στις αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις. Έτσι δεν ποντάρουμε στο να εκλεγεί ένας κοντά στις αρχές της ΝΔ για να συνεργαστούν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις κάλπες του 2023 που για εμάς θα κρίνουν πάρα πολλά για το μέλλον της χώρας μας. Αλλά επειδή εμείς πάντα παίρνουμε πάντα ξεκάθαρες θέσεις από τους υποψηφίους μας αρέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού με όλους τους υπόλοιπους μας χωρίζει ΑΒΥΣΣΟΣ. Βλέπουμε λογικό πως δεν θα επικρατήσει αφού στην πλειοψηφία τους οι ψηφοφόροι και φίλοι του ΚΙΝΑΛ παλεύουν ακόμα να αποφασίσουν εάν ο κομμουνισμός υπήρξε καταστροφικός για την ανθρωπότητα , εάν πρέπει να συμμετέχουμε στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ και κυρίως εάν ο καπιταλισμός είναι το πιο δίκαιο πολιτικό σύστημα ή όχι από όσα μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Η δική μας πρόβλεψη είναι πως κόντρα στα προγνωστικά θα επικρατήσει ο Γιώργος  Παπανδρέου αφού το κίνημα ήταν και παραμένει προσωπική υπόθεση των Παπανδρέου. Φυσικά ως κεντροδεξιό ΜΜΕ θα ευχόμασταν να υπάρξουν πολλοί που θα ψηφίσουν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου που δεν έχει αυταπάτες σε ένα σωρό ζητήματα. 

  • Ενδιαφέρον το ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr με την ανθρωπογεωγραφία των στελεχών του ΚΙΝΑΛ της πόλης και με το ποιον στηρίζουν στις κάλπες για τις εσωκομματικές τους εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο τους αρχηγό. Κάποιοι μας ξάφνιασαν θετικά με την επιλογή τους στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου και φυσικά εμείς δεν πέσαμε από τα σύννεφα με όσους είναι στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αφού λεφτά πάντα θα υπάρχουν αλλά όχι για όλους! Από το ρεπορτάζ βέβαια λείπει η επιλογή του νυν δημάρχου αλλά δεν φταίει το τοπικό ΜΜΕ αλλά το γεγονός πως όσο και εάν ψάξαμε δημόσια τοποθέτηση του κ. Γιώργου Χατζηδάκη υπέρ κάποιου υποψηφίου δεν είδαμε! Για να μην έχουν αυταπάτες οι κεντροδεξιοί της πόλης που μας διαβάζουν όποιος και εάν βγει το ΚΙΝΑΛ δεν θα αλλάξει ρότα και όλες και όλοι μαζί θα ακολουθήσουν τον νέο αρχηγό. Κάτι ανάλογο που συνέβη και με το κόμμα της ΝΔ όπου παρά την γκρίνια μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2016 στις κάλπες του 2019 οι δεξιοί και οι κεντροδεξιοί τον ψήφισαν αναμένοντας να εφαρμόσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει. Δύο χρόνια μετά παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις ουδείς βουλευτής έχει θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος και έχει διαγραφεί μόνο ο κος Μπογδάνος. 

  • Αξιόλογες δράσεις που γίνονται δεν προβάλλονται και άλλες που διχάζουν προβάλλονται διαρκώς από ΜΜΕ που εξακολουθούν και έχουν αυταπάτες. Κρινόμαστε καθημερινά ως τοπικά ΜΜΕ και βέβαια επειδή εμείς δεν διοικούμε στις κάλπες του 2023 οι "γκρινιάρηδες" θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν εάν οι δημότες μας αναζητούν γκρίνια ή ΛΥΣΕΙΣ που προϋποθέτουν σαφή ιδεολογική γραμμή και όχι ευκαιριακά ευχολόγια. 


  • Δεν γίνεται με το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας η πόλη μας να είναι ΚΑΘΑΡΗ ας μην κοροϊδεύουν τους πολίτες όσοι εξακολουθούν και τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Για εμάς και για μερικούς ( λίγους είναι η αλήθεια ακόμα) δημότες μας ο μόνος ΔΡΟΜΟΣ είναι η ιδιωτικοποίηση της δομής καθαριότητας και μερικών άλλων που στα χέρια του ιδιώτη θα αρχίσουν να προσφέρουν απτά αποτελέσματα με το ίδιο σε αριθμό προσωπικό που δεν αποκλείει και τους υπάρχοντες με την διαφορά πως στον ιδιώτη οι "κανόνες" θα είναι διαφορετικοί. 

  • Δεν συγχρωτιζόμαστε , προσέχουμε αφού η πανδημία δεν έχει περάσει. Και βέβαια θεωρούμε αυτονόητο πως ο φόβος για τις παρενέργειες των εμβολίων θα πρέπει να είναι μικρότερος από ό,τι ο φόβος της νόσησης από την covid-19. Τραγικό που διασωληνώνονται αρνητές του εμβολίου κατά της covid-19  και οι οπαδοί τους εξακολουθούν και εμμένουν πως είναι μια απλή γριπούλα! 

  • Η συνύπαρξή μας με τους "ψεκασμένους" δεν κράτησε,  και ήταν λογικό αφού δεν ήμασταν διατεθειμένοι να παίξουμε ένα επικίνδυνο "παιχνίδι" που στηρίζουν οικονομικά σκοτεινά κέντρα "ανωμαλίας" εις βάρος όχι μόνο  της υγείας των πολιτών αλλά και της ίδιας της Αστικής μας Δημοκρατίας , για μικροπολιτικά οφέλη όσων εμάς τουλάχιστον  δεν μας πείθουν πως νοιάζονται για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Έτσι βάζουμε πλώρη για άλλα και πάμε παρακάτω... 

  • Καλοτάξιδο να είναι το νέο site με θέματα που αφορούν την πόλη μας του Γιάννη Γιαννόπουλου  , που θα ενισχύσει την πολυφωνία στα τοπικά ΜΜΕ σε μια πόλη που αν μη τι άλλο ζει ακόμα με μύθους. Αυτονόητο ( δυστυχώς όχι για όλους ) πως ένα δημοσιογραφικό μέσο έχει χρέος να παρουσιάζει και σημαντικά θέματα που αφορούν την χώρα μας αλλά και το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο όλες και όλοι κινούμαστε. Γιατί άμα "σκάσει" κρίση στο κέντρο του καπιταλιστικού  κόσμου προφανέστατα και θα έρθει και στην πόρτα μας! Άλλωστε η μοίρα κάθε μικρού οικονομικά κράτους και η εξάρτησή του από τους ισχυρούς δεν παλεύεται με ιδεοληψίες ή ευχολόγια , ούτε βέβαια με "συμμαχίες" με κράτη- παρίες που θα μας πάνε ακόμα χειρότερα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: