ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ : ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΡΩΓΗΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ : ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΡΩΓΗΣ



Σήμερα 14 Μαρτίου, με αυτή την μόδα που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια για να μας αποπροσανατολίζει από τις γιορτές της πίστης μας και την παράδοση, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή.

Σήμερα λοιπόν είναι η πρώτη μέρα που στα όρια της κοινότητάς μας, της ενορίας της Αγίας Μαρίνας, φιλοξενούνται επτά πρόσφυγες από τα ουκρανικά μέτωπα του πολέμου.
Είναι τέσσερα παιδιά 1, 6, 9 και 17 ετών, και τρεις ενήλικες, οι μητέρες τους και η γιαγιά τους. Θα φιλοξενηθούν στο σπίτι μιας πενταμελούς οικογένειας και το ενοριακό μας φιλόπτωχο ανέλαβε την προμήθεια σε τρόφιμα για την διατροφή τους. Ήδη προγραμματίστηκε από τα αποθέματα του ενοριακού φιλόπτωχου να δοθεί κρέας, όσπρια και ζυμαρικά.

Χρειάζονται όμως επιπλέον πράγματα, το κόστος των οποίων θα πρέπει να καλυφθεί από εθελοντές. Για αυτό παρακαλούμε συντονισμένα για την προμήθεια και επίδοση στο ναό των παρακάτω:
Παιδικές πάνες για παιδί 11-25 κιλά.
Μωρομαντυλα.
Χαρτί υγείας.
Χαρτί κουζίνας.
Αφρόλουτρα.
Σαμπουάν.
Απορρυπαντικά καθαρισμού και πλυντηρίου. Από προσφορά εφημέριου του ναού εξασφαλίσθηκε άμεσα η πρώτη ποσότητα των παραπάνω ειδών. Ο ίδιος ανέλαβε την πληρωμή των εξόδων παροχής ύδατος του τόπου φιλοξενίας.

Επιπλέον για λαχανικά και φρούτα, και λοιπά νωπά τρόφιμα θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ένας κατάλογος ενδιαφερομένων, ώστε καθημερινά κάποιος να αναλαμβάνει και να προμηθεύει το ναό και από κει την οικογένειά με νωπά προϊόντα. 

Για αυτό όποιος θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν την ομάδα, θα αφήσει όνομα και ένα τηλέφωνο στο ναό και ο διάκονος πατήρ Γεώργιος, θα έρχεται σε επικοινωνία μαζί Σας, ώστε είτε να προμηθεύεστε τα νωπά τρόφιμα και να τα παραδίδεται στο ναό, είτε να αναλαμβάνετε το κόστος αγοράς τους. 

Για αυτό θα συζητηθεί και η συνδρομή του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλιουπόλεως, ο οποίος έχει ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη μέσω των λαϊκών αγορών.

Ήδη εξασφαλίστηκαν από φιλάνθρωπους και από τα αποθέματα του ναού, κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα ενώ και για ρουχισμό θα χρησιμοποιηθεί το κατάστημα διάθεσης ρουχισμού της ενορίας.

Η φωτογραφία και το κείμενο είναι από σημερινή ανάρτηση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: