ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ανακοίνωση του ΕΣΗ κατά απόφασης της διοίκησης του δήμου Ηλιούπολης - Κατά των bazaar και των "συγκυριακών δραστηριοτήτων" όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση του ΕΣΗ κατά απόφασης της διοίκησης του δήμου Ηλιούπολης - Κατά των bazaar και των "συγκυριακών δραστηριοτήτων" όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης προασπιζόμενος, από την ίδρυση του, τις επιχειρήσεις της πόλης μας και ως εκ τούτου και την οικονομική δραστηριότητα σε αυτήν, ήταν και εξακολουθεί να είναι αντίθετος με αποφάσεις για την διεξαγωγή κάθε είδους αγοράς τροφίμων και διαφόρων bazaar που πλήττουν ευθέως τις επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να συνέλθουν μετά την πανδημία αλλά και την οικονομική και ενεργειακή κρίση που ακολούθησε.Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, με πρώτο την Δημοτική Αρχή, να στηρίξουν έμπρακτα την αγορά της πόλης και τις επιχειρήσεις που καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες και να ακολουθήσουν τις σχετικές με το θέμα αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Η πόλη μας έχει ανάγκη τις επιχειρήσεις που προσφέρουν εργασία σε πολλούς συμπολίτες μας και τους επιχειρηματίες που επενδύουν στην Ηλιούπολη και όχι συγκυριακές δραστηριότητες οι οποίες μόνο ζημιά προκαλούν.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Αγορές τροφίμων είναι επίσης και οι λαϊκές αγορές ενώ bazaar διοργανώνουν σε κάθε γιορτινή περίοδο σχολεία της πόλης, σύλλογοι ακόμα και συλλογικότητες του facebook με παραγωγούς που δεν έχουν επιχειρήσεις στην πόλη μας. Φανταζόμαστε πως ο ΕΣΗ δεν συμφωνεί και με αυτές αφού τους μαστίζει η οικονομική και η ενεργειακή κρίση και έχουν "αθέμιτο" ανταγωνισμό από όσους δεν πληρώνουν μισθώματα καταστημάτων και τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν απασχολούν προσωπικό. Καθαρή θέση δεν λέμε,  και για αυτό και δημοσιεύουμε την ανακοίνωσή τους παρόλο που έχουμε διαφορετική άποψη. Για τις μετακινούμενες λαϊκές αγορές διαφωνούμε μέσα σε δρόμους της πόλης,  αφού για εμάς αυτές πρέπει να γίνονται σε σταθερό σημείο για να ελέγχονται και καλύτερα. Όσο για τις σχετικές αποφάσεις με το θέμα της Περιφέρειας Αττικής του κ. Πατούλη ας τις διαβάσουν και πάλι οι επιτροπές των δήμων έχουν κάθε δικαίωμα να χορηγούν σχετικές άδειες και άλλωστε μέσα στο Δεκέμβριο έχουν γίνει στην πόλη δεκάδες bazaar από συλλόγους που χαρακτηρίζονται ως μη κερδοσκοπικοί και ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΝΤΑΙ. 

Να τονίσουμε επίσης πως ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης συμμετέχει σε δράσεις του δήμου προφανώς επειδή έχει όφελος από αυτές . Δράσεις που διοργανώνει η νυν διοίκηση πετώντας μερικές χιλιάδες ευρώ για να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις. 
Δείτε και τα σχετικά δημοσιεύματα από το site του ΕΣΗ 

Κάντε κλικ στην εικόνα 



Κάντε κλικ στην εικόνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: