ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  • Τα δημοτικά συμβούλια της πόλης μας τα τελευταία χρόνια δεν "έκοβαν εισιτήρια" αφού η πλειοψηφία των συνδημοτών μας δεν τα παρακολουθεί ούτε δια σώζης αλλά ούτε από το ίντερνετ όπου υπάρχει live μετάδοση. Και βέβαια η live μετάδοση εκθέτει τις δημοτικές παρατάξεις αφού ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει και μετά το πέρας μιας συνεδρίασης ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο και να βγάλει τα συμπεράσματά του μέσα από τη σελίδα στο facebook του Local Tv που καλύπτει μια σειρά από δημοτικά συμβούλια δήμων. Και ο δικός μας ρόλος γίνεται πιο εύκολος αφού όταν κάποιος ισχυριστεί πως δεν τα είπε υπάρχει το ντοκουμέντο πριν βγουν τα πρακτικά που μπορεί να "αλλοιωθούν" ενώ τα μαγνητοσκοπημένα δημοτικά συμβούλια εάν γίνει "στραβή" δεν ανεβαίνουν καθόλου στο youtube. Το διαπιστώσαμε ψάχνοντας κάποιο συγκεκριμένο. 


  • Το εάν έχουν ολοκληρωθεί οι υποψηφιότητες ή όχι των υποψηφίων δημάρχων για τον δήμο μας δεν είμαστε μάντεις για να γνωρίζουμε ούτε γράφουμε καζαμία για να κάνουμε προβλέψεις. 


  • Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έχει πρόσβαση κάθε πολίτης άρα και κάθε δημοτικός σύμβουλος επομένως κάποιες από τις ερωτήσεις τους θα είχαν απαντηθεί εκτός και ρωτάνε για να τους ακούνε οι συνδημότες μας και να μπερδεύονται χειρότερα. Άλλωστε εσκεμμένα είναι μπερδεμένοι σε ένα σωρό θέματα για να πέφτουν εύκολα θύματα προεκλογικά. Όχι πως είναι τίποτα θύματα άλλωστε οι περισσότεροι ψηφίζουν κολλητούς και φίλους και πολλές φορές και πέρα από την ιδεολογία τους. Θεωρούν φαίνεται πως όποιος και εάν είναι στη διοίκηση το ίδιο είναι για αυτούς που δεν έχουν συμφέρον αλλά κάνουν λάθος. Ο δήμος ασκεί πολιτική και είναι υπεύθυνος για ένα σωρό θέματα που τους αφορούν. Αφορούν αυτούς και τα παιδιά τους και η εικόνα που βλέπουν γύρω τους σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα των τελευταίων τριών χρόνων αλλά διαμορφώθηκε από τις διάφορες διοικήσεις που πέρασαν. Έτσι είναι ατυχές που ο κος Ψυρρόπουλος χαρακτήρισε παρία των Νοτίων Προαστίων τον δήμο μας όχι επειδή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αλλά επειδή σε αυτό συνετέλεσαν τα μέγιστα και τα 9 χρόνια της διοίκησης την οποία υπηρέτησε. Δεν είχαμε κάτι για να μας το χαλάσει ο κος Χατζηδάκης πέρα από την ΣΟΒΙΕΤΙΑ μας που ανέχεται διαχρονικά ό,τι δεν θίγει τα συμφέροντά της και έχει στραμμένη το βλέμμα της στο παρελθόν τιμώντας όσους κατέστρεψαν την πόλη. 


  • Πολλές οι απουσίες χθες δημοτικών συμβούλων και ο προϋπολογισμός και το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2023 πέρασε με ισοψηφία 17-17. 17 δημοτικοί σύμβουλοι το ψήφισαν με την παράταξη που ασκεί διοίκηση να έχει εκλέξει στις εκλογές του 2019 με την απλή αναλογική μόλις 6! Άρα κάτι δεν κάνει η αντιπολίτευση καλά όταν 17 δημοτικοί σύμβουλοι νιώθουν και είναι πιο κοντά στη διοίκηση εάν και προέρχονται από άλλες δημοτικές παρατάξεις. 

  • "Ενδιαφέρουσα" η ταξική ανάλυση της κα Τσατσούλη χθες στο δημοτικό συμβούλιο αλλά οι νέες και οι νέοι μας "δεν τρώνε πλέον παπά"! Ισοπέδωση προς τα κάτω επιθυμούν οι κομμουνιστές και ονειρεύονται επαναστάσεις και πεζοδρόμια για να τους γράψει η Ιστορία. Είναι πιο πιθανό η τελευταία να γράψει όσες κάνουν "πεζοδρόμιο" παρά "ήρωες" με μοναδικό τους προσόν να καταστρέφουν οτιδήποτε καλό πάει να γίνει! 
  • Εκδήλωση σήμερα του Δήμου Αθηναίων στο Νέο Κόσμο για τα Χριστούγεννα σας γράψαμε σχετικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: