ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Όταν οι νόμοι της αγοράς δουλεύουν τότε ο καπιταλισμός προσφέρει στους πολλούς όσα δεν θα έχουν ποτέ τους σε Σοβιετίες

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Όταν οι νόμοι της αγοράς δουλεύουν τότε ο καπιταλισμός προσφέρει στους πολλούς όσα δεν θα έχουν ποτέ τους σε Σοβιετίες

 



Διαβάζοντας μια απόφαση που ανέβηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά την συντήρηση και επισκευή φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων - πολυμηχανημάτων και μια επικερδής για τον δήμο μας συμφωνία αναρωτήθηκα εάν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κάποιος με τα κοινά αφού εάν ενεργεί ευσυνείδητα  καλή κουβέντα για αυτόν δεν ακούς από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ενίοτε και από πρώην ή και νυν συντρόφους του. 

Βλέπουμε λοιπόν εδώ  πως για μια συντήρηση από αυτές που δεν αναδεικνύονται  από τα τοπικά ΜΜΕ  αφού κάποιοι τις θεωρούν αυτονόητες. Όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Η κα Μαρία Αγγελή λοιπόν (που μόνο εξ΄όψεως την γνωρίζω,) αφού όλες και όλοι αντιλαμβάνονται πως  ιδεολογικά διαφέρουμε σχεδόν  στα πάντα ,πέτυχε μια επικερδής για τον δήμο μας προσφορά και βέβαια αυτό πρέπει να της πιστωθεί ΘΕΤΙΚΑ και από τους ιδεολογικούς της αντιπάλους. 

Εμείς λοιπόν που εάν και μας στεναχωρούν αυτά τα αριστερά που γράφει σας παρουσιάζουμε δες φωτογραφία πιο κάτω την τιμή μονάδας γιατί βλέποντας κάποιος αδαής το τελικό ποσό μπορεί να μην κατανοεί το αυτονόητο. Ποιο είναι αυτό πως εδώ τα πράγματα λειτούργησαν ΑΨΟΓΑ αφού η διαφορά αυτού που τελικά πήρε την συντήρηση με τον τελευταίο ( τρεις συμμετείχαν) ήταν της τάξεως των 15.000! 

 Φαντάζομαι τι θα γίνονταν εάν ( γιατί για  απευθείας ανάθεση μιλάμε αφού οι "αδιάβλητοι" αλλά χρονοβόροι διαγωνισμοί θα είχαν ως συνέπεια να τελειώσει η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής και τα σχολεία να μην έχουν τα μηχανήματα που τους χρειάζονται) η κα Αγγελή επέλεγε την τρίτη προσφορά. 

Βέβαια άμα θες να γκρινιάζεις βρίσκεις αφορμή άνετα θα μπορούσα π.χ να πουλήσω τοπικισμό και να γράψω γιατί δεν προτιμήθηκε εταιρία με έδρα την πόλη μας. Αλλά βέβαια αφήνουμε σε άλλους "επαναστάτες" να την ψέξουν επειδή πέτυχε την πιο συμφέρουσα για τον δήμο μας επιλογή. 

Και βασικά επειδή ως γνωστόν το ιστολόγιο αυτό προβοκάρει τους πάντες . Γιατί άραγε οι επισκευές αυτές δεν γίνονται από υπαλλήλους που θα είχε μόνιμους ο δήμος μας ;

Την απάντηση φυσικά και την έχει δώσει η ίδια η Ιστορία με την οικονομική κατάρρευση των κομμουνιστικών κρατών που τα πάντα τα έκανε το κράτος - "πατερούλης". Και βέβαια η κα Αγγελή έχει δίκιο και στο προ τριών  ημερών ποστάρισμα της γιατί ανοίγουν τα Mall και όχι τα Φροντιστήρια αφού ο κίνδυνος είναι ο ίδιος για να κολλήσει κάποιος τον θανατηφόρο ιό. 

Οι λόγοι προφανώς και είναι οικονομικοί δεδομένης της ανικανότητας της κρατικής μηχανής να εμβολιάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους πολίτες και έτσι επειδή μέχρι να μπει ο ιδιώτης στους εμβολιασμούς ελπίδα δεν υπάρχει τμηματικά θα ανοίγουν και θα κλείνουν τα πάντα έως ότου ο καπιταλισμός θα δώσει την λύση σε ένα πρόβλημα που μας φόρτωσαν όσοι εν έτει 2021 εμμένουν σε αποτυχημένες συνταγές. 

Και βέβαια μιλάω για την Κίνα που αποτελεί μόνιμη απειλή όχι μόνο με την "ανεμελιά" της αλλά κυρίως με το οικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιεί και ατυχώς γίνεται ανεκτό από τον δυτικό κόσμο. 

Οι καιροί αλλάζουν και η σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα επέλθει και εύχομαι η χώρα μας να έχει την σωστή θέση πλάϊ σε όσους οικοδόμησαν τον σημερινό κόσμο και που προφανώς απολαμβάνουν προνόμια και ελευθερίες που ο κινεζικός λαός θα δει όταν πλέον πάψει να διοικείται από το δικτατορικό κομμουνιστικό καθεστώς που τον καταπιέζει. 

Τέλος πληροφοριακά και μόνο  να επισημάνω πως  η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει αφού δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα πως σκέφτεται κανείς) οι καιροί άλλαξαν.
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: