ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι "ψεκασμένοι" δεν αφήνουν να κόβουμε τα δένδρα και καταστράφηκε αυτοκίνητο στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Οι "ψεκασμένοι" δεν αφήνουν να κόβουμε τα δένδρα και καταστράφηκε αυτοκίνητο στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης


 Διαμαρτύρονται οι "ψεκασμένοι" της πόλης για την κοπή δένδρων που γίνονται για λόγους ασφαλείας από την δημοτική αρχή με ρυθμούς χελώνας αλλά εάν θρηνούσαμε θύματα από την σημερινή πτώση δένδρου στην περιοχή των Αστυνομικών θα τους έφταιγε ο δήμος που δεν το πρόβλεψε! 

Μέρες τώρα διάφορες οικολογικές οργανώσεις βάλλουν κατά της διοίκησης που δεν τους ενημέρωσε για το ποια δένδρα κόβει λες και είναι "σχιζοφρενείς δολοφόνοι" που ξύπνησαν μια μέρα και είπαν πόσα δένδρα να κόψουμε σήμερα. 


Οι ενεργοί τάχα πολίτες που ενδιαφέρονται να μας "σώσουν" από την υπερθέρμανση του πλανήτη δεν βλέπουν τα δένδρα που γέρνουν αλλά περιμένουν να πέσουν στα κεφάλια μας ή στα αυτοκίνητά μας για να μας δώσουν το οκ να τα κλαδέψουμε. 

Τυχερός ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που δεν έπεσε σε κανένα κεφάλι σήμερα το δένδρο και εμείς που δεν θρηνήσαμε θύματα αφού μάλλον όσο ακούνε λάθος συμβούλους θα μπλέκουν σε περιπέτειες. 

Μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής των Αστυνομικών πως πολλές φορές είχαν τα τελευταία 10 χρόνια ενημερώσει για επικίνδυνα δένδρα και πως κάποιοι τραβιούνται και δικαστικά επειδή κλάδεψαν κάποια από αυτά!



Σωτηρία δεν υπάρχει όταν κάποιοι λαϊκιστές και εξ δεξιών που πολιτικά αποδίδουν τιμές σε αυτούς που έκαναν το δάσος συνοικία βγήκαν να λαϊκίσουν αφού εν έτει 2021 θυμήθηκαν το Περιβάλλον. 

Λυπηρό που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το πράσινο που μας απέμεινε και ακόμα πιο οπισθοδρομικό να αναζητούν κάποιοι πεύκα σε πεζοδρόμια και πλατείες για να το παίξουν οικολόγοι.




Θεωρούμε βέβαιο πως την ζημιά στο αυτοκίνητο θα την καλύψει ο δήμος που άλλωστε από δική του αμέλεια είχαμε το σημερινό συμβάν. Γιατί φυσικά και η νυν διοίκηση είναι συνέχεια της προηγούμενης που αδιαφόρησε πλήρως και δεν ήταν ικανή ούτε 50 δένδρα να κόψει περιμένοντας να πέσουν στα κεφάλια μας. 

Σύντομα θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες με το Δασαρχείο όπως μας ενημέρωσαν από το αρμόδιο υπουργείο αφού και σε άλλους δήμους παρατηρούνται τέτοιες πτώσεις όπου οι διοικήσεις καθυστερούν να πράξουν το αυτονόητο. 

Κόψιμο δηλαδή ΟΛΩΝ των επικίνδυνων δένδρων και αντικατάστασή τους με άλλα που δεν θα φτάνουν στο Θεό για να νιώθουν κάποιοι πως ζουν σε "ζούγκλα". 

Για το περιστατικό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου μας κος Κώστας Σεφτελής ενημέρωσε μέσω facebook : 

"Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων σημειώθηκε πτώση μεγάλου πεύκου στη συμβολή των οδών Κων/νου Τσαλδάρη & Καραχάλιου.
Από την πτώση του δένδρου ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, παρά μόνο διακοπή της ηλεκτροδότησης μεγάλου τμήματος της περιοχής των Αστυνομικών.
Επιτόπου έφτασε άμεσα ένα όχημα του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού με το πλήρωμα του, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργείο του Δήμου Ηλιούπολης". Ανέβασε και τις φωτογραφίες που βλέπετε για να δουν όλες και όλοι τι ακριβώς συνέβη και για τι δένδρο μιλάμε. 

Και βέβαια ο κος Κώστας Σεφτελής δεν είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  για να μην αρχίσουν κάποιοι άσχετοι και βάλλουν επί δικαίων και αδίκων. 

ΥΓ: Όποιος επιθυμεί πεύκα στα πεζοδρόμιά του θα πρέπει και να τα φτιάχνει κάθε φορά που θα ανασηκώνονται οι πλάκες αφού ατυχώς υπεύθυνος για την κατασκευή τους είναι ο ιδιώτης και όχι ο δήμος που κάποια φύτεψε πριν μια 20ετία δένδρα που δεν κάνουν για πεζοδρόμια για να παιδεύονται οι δημότες μας σήμερα.

ΝΤΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: