ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Πόση αλήθεια αντέχουμε;

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Πόση αλήθεια αντέχουμε;

 


Απορριμματοφόρο 6 και ....το απόγευμα στην οδό Απόλλωνος στην Ηλιούπολη δεν είχα δει ποτέ στην πόλη. 

Δείγμα πως με τις υπερωρίες κάτι αλλάζει. Άδειαζε τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, και το μόνο "άσχημο" πως πίσω του "κρέμονταν" δύο νεαρές γυναίκες σε θερμοκρασίες που βέβαια δεν είναι συνηθισμένες για την πόλη μας. Σε μια δουλειά δύσκολη για γυναίκα που βέβαια ισότιμα; έχει μπει στην αγορά εργασίας. 

Φυσικά και δεν γνωρίζω εάν ήταν μόνιμες ή συμβασιούχες υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου μας αλλά αναρωτήθηκα πως μπορείς να πεις σε αυτό τον κόσμο την ΑΛΗΘΕΙΑ; 

Μια αλήθεια που βέβαια δεν εξαρτάται καν από το πολιτικό προσωπικό της χώρας όταν αυτή είναι χρεοκοπημένη και ζει με δανεικά. 

Επειδή προφανώς και δεν έχω λόγους να αποκρύπτω τίποτα η αλήθεια είναι πως ένιωσα άσχημα όντας και εμμένοντας πως ο χαρακτήρας της καθαριότητας δεν μπορεί να παραμένει δημόσιος. 

Και βέβαια όσους εργαζόμενους και εάν απορροφήσει ο ιδιώτης από τους ήδη υπάρχοντες το σίγουρο είναι πως οι συνθήκες εργασίας θα είναι διαφορετικές και θα "ξεβολευτούν"¨. 

Κάπως έτσι "εγκλωβίζονται" φαντάζομαι και οι πολιτικοί που βλέπουν πως οι υπάλληλοι αυτοί είναι η καλύτερη εκλογική τους πελατεία. Ιδίως αυτοί που ως συμβασιούχοι αναμένουν και κάποιοι δικαίως την μονιμότητά τους. 

Μια μονιμότητα που δεν υπάρχει σε έναν κόσμο που τίποτα δεν είναι σταθερό εκτός από την φυσική μας φθορά που οδηγεί στον θάνατο. 

Και βέβαια όσο το πολιτικό προσωπικό της χώρας εξαρτάται από την ελπίδα η ΑΛΗΘΕΙΑ θα υποχωρεί και όποιος την ξεστομίζει θα γίνεται ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο. 

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να γράφεις περίτεχνα και να ωραιοποιείς ό,τι έρχεται αλλά να δείχνεις στον άλλο πως ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς να "αδικηθούν" κάποιοι. 

Και αυτό που ξεχωρίζει έναν ευσυνείδητο δημοσιογράφο από έναν "έμπορο ελπίδας" είναι να μην προτείνει ανέφικτα πράγματα και να έχει επαφή με μια πραγματικότητα που έτσι και αλλιώς  "σκοτώνει" και τον ίδιο. 

Αυτά και φυσικά η αντίθετη άποψη μιλάει για συμβιβασμένους , υπόδουλους , κ.ο.κ και βέβαια είναι ωραίο να τα ακούει κάποιος που δεν συμβιβάστηκε ΠΟΤΕ και έκανε όσα ο ίδιος πίστευε πως ήταν σωστά εις βάρος πρωτίστως του προσωπικού τους συμφέροντος. 

Το να χειροκροτήσω λοιπόν τις καθαρίστριες που μας ξεβρωμίζουν θα ήταν υποκριτικό ακόμα και εάν ένιωθα πως είναι σωστό να το κάνω. Το θέμα είναι πως αυτό το εργατικό δυναμικό θα μπορέσει να έχει την δουλειά του με καλές συνθήκες για το αντικείμενο της εργασίας του σε έναν ιδιώτη που θα τον αμείβει όχι ισοπεδωτικά αλλά ανάλογα με την αποδοτικότητά του. 

Και φυσικά τίποτα από αυτά δεν θα γίνει εάν τελικά δοθεί μια δομή επειδή χρεοκοπήσαμε και όχι επειδή ήταν προς όφελος της κοινωνίας. 

Γιατί προφανώς και τα 70 χρόνια παντοκρατορίας των κομμουνιστικών "παραδείσων" απέδειξαν πως εκτός από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που απεμπόλησαν από τα τυραννικά καθεστώτα τα κράτη αυτά δεν πέτυχαν τίποτα το αξιοζήλευτο. 

Γιατί ό,τι και εάν σας λένε ο πολιτισμός δεν επιβάλλεται με την ΒΙΑ αλλά ο ανώτερος αργά η γρήγορα κυριαρχεί. Άρα πριν μιλήσετε ευνοϊκά για ένα κράτος ρωτήστε πως ζουν εκεί , τι μισθό παίρνουν οι περισσότεροι και τι δομές έχουν. 

Άλλωστε κανείς δεν μας εμποδίζει να αλλάξουμε ακόμα και γεωστρατηγική πολιτική εάν θέλουμε να καταστραφούμε. Αρκετοί αντιμάχονται άλλωστε την Δύση αλλά απέναντι σε αυτή συναντάς ΜΟΝΟ ανελεύθερα καθεστώτα. 

Συνεχίστε τώρα να βρίζετε τα ΜΜΕ που τάχα σας "τρομοκρατούν" και ονειρευτείτε έναν κόσμο όπου δεν θα υπήρχαν ή μάλλον πάρτε ένα αεροπλάνο και επισκεφθείτε την Βόρεια Κορέα , την Κίνα ή ακόμα και την Ορθόδοξη Ρωσία.. και φυσικά αμφισβητείστε και εκεί τις ηγεσίες τους ή τον "πολιτισμό" τους. 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: