ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Αυτό αντικρύζει όποιος επισκέπτεται τον δήμο μας με το Μετρό

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Αυτό αντικρύζει όποιος επισκέπτεται τον δήμο μας με το Μετρό

 


Με αναρτήσεις μας τον Μάρτιο του 2021 ( κάντε κλικ εδώ) και τον Σεπτέμβριο του 2020 ( κάντε κλικ εδώ) είχαμε κάνει αναφορά για την κάκιστη πρώτη εικόνα που αντικρύζει κάποιος που επισκέπτεται με το Μετρό την πόλη μας.




Και βέβαια παλιές και νέες φωτογραφίες καταδεικνύουν πως ο σχεδιασμός του τομέα Πρασίνου της πόλης μας δεν επαρκή για να γλιτώσουμε από την "ζούγκλα" που συναντά κανείς μέσα στον αστικό ιστό. 

Βέβαια μιλάμε για ξερά χόρτα , δένδρα και παντελής έλλειψη περιποίησης του "πρασίνου" που συναντάς κυρίως σε απομακρυσμένα χωριά της ελληνικής υπαίθρου ελλείψει κονδυλίων και προσωπικού. 

Στον δικό μας δήμο λείπει το προσωπικό αφού με 18- 19 εργάτες που έχουν απομείνει μόνο τομέας πρασίνου δεν μπορεί να λέγεται αλλά για να φτάσουμε εκεί συνένοχοι είμαστε όλες και όλοι που δεν πιέσαμε νωρίτερα ώστε να μην κουρεύει το γκαζόν το κράτος! 

Ποτέ δεν το κούρευε καλά άλλωστε ακόμα και τις εποχές που η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας έσφυζε από εργαζόμενους πόσο μάλλον τώρα που οι περισσότεροι συνταξιοδοτήθηκαν για να μην έχει και κανείς αυταπάτες πως έχασε και ουδείς την εργασία του. 

Μας κάλεσαν σήμερα το πρωί δημότες που μένουν κοντά στο πάρκο Ναυαρίνου να πάμε να καταγράψουμε την ζοφερή κατάσταση. 

Σε ένα πάρκο που το μόνο υγιές κομμάτι του είναι αυτό που έχει εκμισθωθεί σε ιδιώτη και όπου λειτουργεί ο υπαίθριος παιδότοπος που όσοι έχουν μικρά παιδιά κάποια στιγμή έχουν επισκεφθεί δεν χρειάζεται καν να μπει κανείς μέσα αφού η εικόνα των δένδρων που είναι ορατή σε κάποιον που περνάει καθημερινά από το σημείο δείχνει απλώς εγκατάλειψη. 

Ευγενικά αρνηθήκαμε στους συνδημότες μας την άδικη ταλαιπωρία μας στο να καταγράψουμε αυτό που κάποιοι θεωρούν πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας και εμείς απλώς ακόμα ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο. 

Άλλωστε η εικόνα της πόλης εμάς στον τομέα καθαριότητας και Πρασίνου δεν μας ικανοποιεί γιατί είμαστε από αυτούς τους "μυστήριους" που δεν ανέχονται να τους δουλεύεις κατάμουτρα. 

Αναμένουμε το κυβερνητικό πάρκο "Ανδρέας Λεντάκης" στο δήμο Δάφνης - Υμηττού για τις κοντινές μας αποδράσεις στο άμεσο μέλλον αφού εδώ με την πλειοψηφία των δημοτών να στηρίζει συνταγές αποτυχίας δηλαδή κρατισμού εμείς δεν θέλουμε να έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση. 

Όσο για το "καμάρι" μας το Άλσος "Δημήτρης Κιντής" αναμένουμε την λήξη της πανδημίας για να δούμε τις ομολογουμένως "επιτυχημένες" εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως ο κος Κορκολής ! 

Για τους αναγνώστες που μένουν στην περιοχή των Αστυνομικών και προεκλογικά το 2019 κόμιζαν το νέο στο πρόσωπο του νυν δημάρχου εμείς απλώς θα τους πούμε "περαστικά". 

Άλλωστε με πολλούς από αυτούς δεν υπερασπιζόμαστε καμία κοινή Αξία και έτσι δεν θα δημοσιεύσουμε καμία από τις δεκάδες φωτογραφίες των κλαδεμάτων που παραμένουν στην περιοχή και που κόπηκαν από κάποιους συνδημότες μας που βαρέθηκαν να περιμένουν την φροντίδα του δήμου σε δένδρα μέσα και πέριξ των ιδιοκτησιών τους. 

Τους έχει μείνει η ωραία θέα της θάλασσας ας μείνουν με αυτήν έως ότου επιλέξουν με ποιους τελικά συνεργούν και τι ακριβώς πρεσβεύουν. 

Γιατί εμείς στο παραμύθι του καλού κράτους - "πατερούλη" δεν είμαστε διατεθειμένοι να έχουμε καμία απολύτως συμμετοχή! 

Θα τελειώσει η Άνοιξη , θα περάσει και το καλοκαίρι και ο τομέας Πρασίνου θα συνεχίζει τα κλαδέματα και την απομάκρυνση των ξερών χόρτων. Είναι ένα έργο άλλωστε που έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν και θα το βλέπουμε και στο μέλλον με δική μας ευθύνη. 

Αφού εν τέλει σε αστικές δημοκρατίες έχουμε τις διοικήσεις που μας αξίζουν και προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία πως στην πλειοψηφία των δημοτών μας αξίζει κάτι καλύτερο

Διαχρονικά στο μόνο που είμαστε πρωτοπόροι είναι στο να επιλέγουμε κρατιστές που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και που κάνουν "αγώνες" για ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, απομάκρυνση του "επικίνδυνου" ΚΥΤ στον Υμηττό, δεν θέλουν νέα Ενορία στον Προφήτη Ηλία και φυσικά δεν θέλουν και νέο νεκροταφείο δίπλα στο ΚΥΤ που κάποιοι αφελείς πιστεύουν πως είναι εφικτό να φύγει! 

Για να μείνουμε στο απόλυτο σκοτάδι και να "εργάζονται" οι κλέφτες με την άνεσή τους και με τους φακούς τους! 

Καλή συνέχεια λοιπόν στους δημότες που γκρινιάζουν , και στους υπαλλήλους που κάνουν "υπεράνθρωπες" προσπάθειες χωρίς όμως το ανάλογο αποτέλεσμα. Για όσους πάλι αμφισβητούν τις φωτογραφίες αυτές αλλά και την γενικότερη  εικόνα της πόλης και θεωρούν την κριτική μας υπερβολική εμείς τους λέμε απλώς πως έχουν υπομονή και πιστεύουν σε θαύματα την ώρα που άλλοι δήμοι προχωρούν σε μια νέα εποχή στην οποία η πόλη μας με διαχρονικές ευθύνες όλων των διοικήσεων αλλά και της πλειοψηφίας των δημοτών μας , θα έχουμε ρόλο κομπάρσου. 

Επειδή έως το 2023 θα έχουμε πολλές κινητοποιήσεις που θα θέλουν να μην αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ σε αυτή την πόλη και ΑΠΑΘΕΙΑ από όσους θέλουν αλλά φοβούνται μην στεναχωρήσουν και τον γείτονα εμείς απλώς θα σας υπενθυμίζουμε πως φτάσαμε έως εδώ ακριβώς επειδή κάποιοι πολιτικά στήριξαν αυτούς τους αγώνες , που ήθελαν και θέλουν να δημιουργήσουν ενοχές σε όσους δεν έχουν καταστροφικές ιδεοληψίες. 

Γιατί αφού "σύντροφοι" δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς και η χώρα δεν έχει καμία οικονομική δυνατότητα να σας πληρώνει για να πολεμάτε την Αστική μας Δημοκρατία , γιατί δεν ομολογείτε την ΑΠΟΤΥΧΙΑ σας και προσπαθείτε να την ρίξετε σε ένα σύστημα που πιστά υπηρετείτε; 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: