ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνεις όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δεν είναι εικόνα αυτή για την πόλη - Δεν πάμε καλά ως χώρα μας δουλεύουν αυτοί που ήρθαν για να εφαρμόσουν φιλελευθερισμό και στην οικονομία αλλά......

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν είναι εικόνα αυτή για την πόλη - Δεν πάμε καλά ως χώρα μας δουλεύουν αυτοί που ήρθαν για να εφαρμόσουν φιλελευθερισμό και στην οικονομία αλλά......


 Η φωτογραφία είναι σημερινή και δείχνει την στάση Μετρό της πόλης μας. Εικόνα που εκθέτει τους υπαλλήλους καθαριότητας και Πρασίνου αλλά και μια διοίκηση που αναμένει πως γράφοντας κάθε μήνα όλο και περισσότερες υπερωρίες στους εργαζόμενους αυτοί θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. 

Το διάλειμμα στο Kiosky's συνεχίζεται και είναι κατοχυρωμένο αφού πιάνουν δουλειά πολύ νωρίς και φυσικά το να ασχολούμαστε εμείς με εργαζόμενους που ειρωνεύονται όσους ανεβάζουν ΤΟΝΟΥΣ σκουπίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας το αυτονόητο δεν γίνεται. 

Καλούμε την διοίκηση αλλά και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να δουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης της δομής καθαριότητας αφού άλλως τρόπος για να αλλάξει η εικόνα δεν υπάρχει. 




Το βλέπουμε και στο δήμο Αθηναίων που η εικόνα της καθαριότητας της πόλης είναι απελπιστική και βέβαια αναρωτιόμαστε πότε περιμένει ο κ. Κώστας Μπακογιάννης να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Στο μέσο της θητείας του; Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές του 2023; Είναι τόσο βρώμικη η Αθήνα που η covid-19 θα εξαπλωθεί ταχύτατα αφού μόνο όπου ενεργεί ο ιδιώτης π.χ στο Μετρό η εικόνα είναι υποφερτή. 

Στο δικό μας δήμο η κατάσταση εξακολουθεί και παραμένει τραγική με εργαζόμενους να σκουπίζουν με μια σκούπα πεζοδρόμια που σε άλλους δήμους ανεβαίνει ειδικό μηχάνημα. 

Εδώ μάλλον θέλουμε να ταλαιπωρούμε ηλικιωμένες εργαζόμενες κυρίες ή ακόμα χειρότερα να βρίσκουμε συνεχώς άλλοθι στην έλλειψη προσωπικού όταν ήδη οι υπάλληλοι Καθαριότητας & Πρασίνου ξεπερνούν κατά πολύ τους 200. 

Σε λίγο θα έχουμε πιο πολλούς επόπτες καθαριότητας παρά καθαριστές ας το προσέξουν γιατί προφανώς θα "βουλιάξουν" μέσα στα "σκουπίδια" μας και όχι αυτά που παλεύουμε εμείς αλλά αυτά που όλοι αναγνωρίζουν ως τέτοια. 

Φωτογραφίες: Άγγελος Κάνδηλας από ομάδα facebook Ενεργοί Πολίτες Ηλιούπολης 

Διαβάστε και αυτό εδώ  και βέβαια το ερώτημα απευθύνεται σε "αρμόδιους" που δεν μπορούν ούτε να επιλέξουν το προσωπικό τους. Φταίνε μόνο στο κομμάτι που δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να τους απομακρύνουν από τις θέσεις τους. Χωρίς ρήξη με τους συνδικαλιστές της καθαριότητας η εικόνα απλώς θα παραμένει το ίδιο τραγική. 

Από τα σκουπίδια στο εξωτερικό βγάζουν χρήματα εδώ ακόμα δεν ανακυκλώνουμε και δεν θα συμβεί και ποτέ αυτό αφού ο Βαλκάνιος κάνει το καλό μόνο όταν έχει ισχυρό οικονομικό κίνητρο!

Για τελευταία φορά γράφουμε εμείς με τους εργαζόμενους που εργάζονται δεν είχαμε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα . Για ακόμη μια φορά γράφουμε πως η πρόωρη συνταξιοδότηση όλων των εργαζομένων καθαριότητας και πρασίνου της πόλης μας θα συνέφερε καλύτερα ένα Κράτος που έτσι και αλλιώς δεν θα έχει καν να τους καταβάλει συντάξεις όταν μετά από 20 ή 30 χρόνια εργασίας θα αποφασίσουν να βγουν. 

Οι συντάξεις της γενιάς μου κινδυνεύουν από όσους για δεκαετίες συνταξιοδοτούνταν στα 50 και κάποιοι και πιο κάτω , καλά κάνουν οι εργαζόμενοι και διεκδικούν τα δικαιώματά τους αλλά προφανώς και ως κοινωνία πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε προς τα που θα πάει το "καράβι". 

Εάν αποφασίσαμε ( αυτό φαίνεται) πως τα σκουπίδια τα μαζεύει το Κράτος μην κλαίμε στα social media καλύτερα δεν μπορεί. 

Εάν αποφασίσαμε πως η υγεία θα είναι κρατική , μην έχουμε αυταπάτες καλύτερα δεν μπορεί. 

Εάν αποφασίσαμε πως τα σχολεία θα είναι δημόσια και τα πανεπιστήμιά μας επίσης μην περιμένουμε να βγάλουμε ΠΟΤΕ εδώ εμβόλια ούτε για μια απλή γρίπη. Αυτά θα τα βγάζουν όσοι αφήνουν την επιστήμη να λειτουργεί στον ιδιωτικό τομέα γιατί κανένα κρατικό μας ίδρυμα δεν μπορεί να συγκριθεί με ιδιωτικά ιδρύματα του εξωτερικού που κάθε χρόνο προσφέρουν στις κοινωνίες επιστήμονες που παλεύουν αυτή την ώρα για να σώσουν την ανθρωπότητα. 

Οι δικοί μας τι κάνουν; Λάθος διαγνώσεις, και δηλώσεις μία υπέρ και μία κατά της χρήσης μάσκας έτσι ώστε να δημιουργείται και στον πλέον καλόπιστο η αμφιβολία για το τι είναι τελικά το επιστημονικά ορθό να γίνει. 

Η χώρα δεν έχει σωτηρία βουλιάζει οικονομικά , δεν μπορεί ούτε σωστές μάσκες να παραγγείλουν από την τοπική αυτοδιοίκηση και η υπομονή της Έλληνας και της Ελληνίδας εξαντλείται καθημερινά. 

Για μένα πιο επικίνδυνος είναι ένας επιστήμονας που περιμένει τον ΠΟΥ για να πάρει "γραμμή" και να δώσει κατευθύνσεις παρά ο οποιοσδήποτε "ψεκασμένος" που εν τέλει υπακούει σε ό,τι μας επιβάλλεται αλλά απλώς "επαναστατεί" διαδικτυακά κατά των ειδικών. 

Γιατί τελικά και ειδικούς πρέπει να εισάγουμε σε αυτή την χώρα όπου με τα χίλια ζόρια έβγαλαν κοινή ανακοίνωση οι πνευμονολόγοι για την χρήση μάσκας στα παιδιά και μετά από τόσο σάλο που προκλήθηκε. 

Δεν ξέρω για πόσους ακόμα μήνες θα τα λέμε , το σίγουρο είναι πως ατυχώς για τους πολλούς δεν έρχονται καλύτερες εποχές και φυσικά δεν θα αντέξει για πολύ ο Έλληνας και η Ελληνίδα ακόμα θα "σπάσει" . Ο τρόπος δεν θα είναι καμία επανάσταση αλλά τραγικός ήδη υπάρχουν πολύ δυσάρεστα στοιχεία για το "σπάσιμο" αυτό και αναζητείται σοβαρότητα από μια πολιτική ηγεσία που δεν μπορεί πλέον να τα ρίχνει όλα στους προηγούμενους. 

ΥΓ: Με έχει εξοργίσει ιδιαίτερα η δήλωση του βουλευτή Νοτίου Τομέα της ΝΔ κ. Κυρανάκη και με τις διευκρινήσεις το κάνει και χειρότερο. Δεν ξέρω ποιος θα τον επιλέξει και πάλι να τον εκπροσωπήσει ως βουλευτής πάντως όχι εγώ ...

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: